Sevgili nightlord, #retrojen (irc.coldfront.net) hala aktif ve işliyor. Ben akşamları kanala giriyorum. Ragnor da kanalın müdavimlerinden. Bu dönem tüm derslerim sabah 9'da başladığı ve her sabah 6:30'da kalkmam gerektiği için bir kukumav kuşu durumu oluyor bende, gece 1 gibi yatıyorum. Taşındık, hasenat'ın makinesi uygunsuz bir yerde kaldı, harddisk tıkırtısı sebebiyle açmıyorum, 32GB'lık bir cf kart bekliyor
Yakın zamanda ayaklanabileceğini sanmıyorum
Bunun dışında kanal niye boş derseniz, IRC'ye girenlerin, "ööf, ulan kimse konuşmuyor" diyip kanaldan çıkması kültürel bir hata
Bu şuna benzetilebilir: otobüs durağına geliyorsunuz, "anaa otobüs yok lan burda" diyip eve dönüyorsunuz... Durak bütün gün boş kalıyor, otobüsler de boş duraklarda durup kalkıyor... Yani kanalın boş olmasının yegane sebebi budur. Yoksa loglardan baktığım kadarıyla tüm kadro sıra sıra girip çıkıyor.
Yine de anonsumu tekrarlayayım, türkiye saatiyle 21:30-12:30 arasındaki herhangi bir saatte kanaldayız efendim, nereden olursanız olun, büyük bir sessizliği hep beraber paylaşmak ya da bir anda alevlenen sohbette konudan konuya sıçramak için, "otobüs gelene kadar bekleyiniz".