Gönderen Konu: chat kanali  (Okunma sayısı 12224 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
chat kanali
« : 30 Kasım 2011, 23:37:18 »
hasenat bile yok ortalarda. Nedir ?

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: chat kanali
« Yanıtla #1 : 01 Aralık 2011, 00:46:01 »
 Hasenat sanirim solid state bir disk gereksinimi sebebiyle komada. Ref hdd tikirtisindan tiskinir olmus. Fakat diger mudavimlerin hangi parcasi eksik onu bilemiyecegim. Ara sira goz atiyorum (bu kisim biraz yalan kalabilir) ama ben de kimseyi yakalayamadim.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #2 : 01 Aralık 2011, 02:36:08 »
Ben de ara sıra göz atıyorum diyeyim. Dün gece kanaldaydım, ragnor vardı, bi de ref diye birşey vardı. Ragnor'la biraz 7DX sohbeti yaptık. Kim neler yapacak veya yapmayacak üzerine bir sohbet idi özet olarak. Ragnor muhteşem bir demo kodluyormuş (ben gazı vereyim, gerisi ragnor'a kalmış.) İnsanların Zomco'dan beklentileri varmış (şu ana kadar grup toplantılarında konuşulup tartışılan tek şey Pazar akşamı dönüşte nereye gidilip ne yeneceği!) Hiçbirşey yapamazsak bu tartışma ile Wild Compo'ya katılabiliriz. Netice itibariyle; kanalın eski tadı kalmamış. Nerede o hasenatlı güzel günler, nerede onun bunun arkasından dedikodular çevirmeler, nerede kanalda away görünüp özelde gizli gizli sevişmeler... Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan şu günlerde kanalı canlandırması için ref'i göreve davet ediyorum...

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #3 : 01 Aralık 2011, 04:28:43 »
domino: hocam super yazmissin, duygularima tercuman oldun demek istiyorum. Benim duyduguma gore de zomco sahane bi amiga demosu hazirliyomus, diger topic de donen "Amiga scene oldu, rezil bi scene" muhabbetine cok kil olmuslar, "gosterecez hanyayi konyayi" diyolarmis.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #4 : 01 Aralık 2011, 22:38:33 »
Sevgili nightlord, #retrojen (irc.coldfront.net) hala aktif ve işliyor. Ben akşamları kanala giriyorum. Ragnor da kanalın müdavimlerinden. Bu dönem tüm derslerim sabah 9'da başladığı ve her sabah 6:30'da kalkmam gerektiği için bir kukumav kuşu durumu oluyor bende, gece 1 gibi yatıyorum. Taşındık, hasenat'ın makinesi uygunsuz bir yerde kaldı, harddisk tıkırtısı sebebiyle açmıyorum, 32GB'lık bir cf kart bekliyor :D Yakın zamanda ayaklanabileceğini sanmıyorum :D

Bunun dışında kanal niye boş derseniz, IRC'ye girenlerin, "ööf, ulan kimse konuşmuyor" diyip kanaldan çıkması kültürel bir hata :D Bu şuna benzetilebilir: otobüs durağına geliyorsunuz, "anaa otobüs yok lan burda" diyip eve dönüyorsunuz... Durak bütün gün boş kalıyor, otobüsler de boş duraklarda durup kalkıyor... Yani kanalın boş olmasının yegane sebebi budur. Yoksa loglardan baktığım kadarıyla tüm kadro sıra sıra girip çıkıyor.

Yine de anonsumu tekrarlayayım, türkiye saatiyle 21:30-12:30 arasındaki herhangi bir saatte kanaldayız efendim, nereden olursanız olun,  büyük bir sessizliği hep beraber paylaşmak ya da bir anda alevlenen sohbette konudan konuya sıçramak için, "otobüs gelene kadar bekleyiniz".

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #5 : 02 Aralık 2011, 20:11:36 »
heheh ayni analojiyi devam ettirirsek bence olan biraz soyle:

bir duraga geliyoruz. duragin her zaman orada olan direk ve tabelasi (hasenat) orada degil. "Aaa acaba durak artik burasi degil mi" diye bir suphe kapliyor insanin icini. Bu durumda hemen iett'yi ariyoruz ve soruyoruz "goztepede istasyon duraginin yeri degisti mi" diye. Oradan ogreniyoruz ki "yok durak ayni yerde sadece durak tabelasini yeniliyoruz (flash hdd olacak artik tabelada), orada bekleyebilirsiniz". Tamam diyoruz bir dahaki duraga gelisimizde orada bekliyoruz :)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #6 : 03 Aralık 2011, 22:13:14 »
 Fabrikator akif beyin zuppe oglu luks arabasiyla tabela direkligi gorevini icra eden hasenata dalar. Her mazlum yesilcam evladi gibi hasenat kor olur.  Dogal olarak Hasenat' in tekrar gorebilmesi icin muhim bir amliyat olmasi gerekiyordur. Yurt disinda. Yabanci doktorlar orada kendisine cf hafiza monte edecektir. Lakin bu ameliyat pahalidir.

150 tl. yav ortalamasi 32gb cf' in. Cus yani.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #7 : 19 Aralık 2011, 18:25:52 »
 Cocuklar haberler iyi. Hasenat geri dondu.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #8 : 11 Ocak 2012, 00:27:42 »

Alıntı
[23:49]         <ragnor>  hasenat az önce kendisine mi hoşgeldin dedi?!
[23:49] <HasenatBot>  Hasenat değil, Sir Hasenat!

Az once ragnor' u bu sekilde kalaylamistir kendisi.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #9 : 08 Ocak 2013, 00:35:34 »
Hasenat bu aralar yine yok ama çok yakında raspberry pi üzerinde geri dönebilir! Hangi güç kaynağı ile besleyeceğime karar vermem gerekiyor. Ah şu modemin bir usb portu olsaymış!

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #10 : 08 Ocak 2013, 02:42:16 »
Gelsin artık, özletti kendisini. Bizde yavaştan geri dönelim kanala. Çok boş bıraktık ortalığı.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #11 : 10 Ocak 2013, 01:07:04 »
 Soyle bi shoutbox falan olsa...irc uzak geliyor simdi.

Çevrimdışı yatuyu

• Retroman
« Yanıtla #12 : 04 Mart 2015, 21:36:57 »
buralar eskiden dutluktu :(

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #13 : 08 Şubat 2018, 19:05:50 »
Bu gun online destek aldim metin tabanli. Fasil bittikten sonra bir seyi supheye yer birakmayacak sekilde anlamis oldum; Hasenat memleket ortalamasima gore super bir insanmis.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #14 : 12 Şubat 2018, 00:04:44 »
"just because we can", hasenat geri döndü. Hem de bu sefer kendine ait 7/24 açık sunucusu var (zx.gen.tr üzerinde çalışıyor şu aralar), retrojen açık kaldığı sürece kanalda duruyor olacak :D

Elbette irc'de toplanmayı beklemiyoruz ama, eğer ki irc toplantısı yapacak olursak kanalın girişinde sizinle hoşbeş yapacak kişi olarak hasenatbot orada olacak.

utf bir client kullanmazsanız, hasenatın türkçe karakterleri çok korkunç görünüyor şimdiden uyarayım. Ayrıca şimdilik eski "bells and whistles" yok, hatırlarsanız eskiden tüm forumları ve blogları takip edip yeni gönderileri anlık halde kanala atıyordu, quizler vardı, seen, bomb oyunu falan vardı, şimdilik onları kurmadım, ne kadar güvenliler bilmiyorum, şimdilik sadece selam sabah yapıyor.

yine hatırlatalım kanalın açık olduğu resmi saatler TSI 21:30 - 00:30 arasıdır. Elbette diğer saatler türlü hasenatla sohbet edebilirsiniz.

frozen.coldfront.net   #retrojen  (irc.coldfront.net)