şimdi evdeki LG monitörü de denedim, o da 50p ve 50i destekliyor. Son iki saattir demo izliyorum, edge of disgrace'de kaçırdığım efektler varmış, spectrum demoları yeni bir hal aldı resmen. Interlace kullanılan, IFLI resim gösteren demoları kayıpsız izleyebiliyorsunuz, yine teklemeden gösteriyor olması da önemli. Vice (x64), 50hz ekran modunu tanımış, video özellikleri otomatik olarak 50hz olmuş, bir ayar yapmadım. Emülatörlerde Vsync'i açmayı unutmayın.
Bu çözünürlükleri natif çözünürlüğe scale ediyordur da
sanırım bu kullandığımız ayarlarla ilgili. Lakin Asus monitör otomatik olarak 4:3 moda geçmişti (sağ ve solda siyah barlar çıktı), fakat LG monitör hala 16:9 kaldı, yataylar uzamış olsa da, dikine pixellerde bir bozulma gözlemlemedim, scaling işlemi fazla bozulma yaratmamış olmalı. Asus'da 720x576 ekrandan daha büyüktü, kaydırarak ortalasamda bir kısım sürekli dışarıda kaldı.
acaba tarama frekanslarını da 60Hz'ye mi dönüştürüyor yoksa gerçekten de tazeleme hızını modifiye mi ediyor merak ettim şimdi
monitör gerçekten 50hz'e geçiyor, hatta LG 25hz dahi destekliyor (sanırım 50i desteklediği için bir byproduct), o moda geçince ekranın sürekli açılıp kapandığını (flickler) görüyorsunuz. Bir upscaling sözkonusu değil. Direk tazeleme oranı değişiyor.
dipnot;
Eğer monitörünüzün modu min. 56hz'e kilitli değilse tüm lcd monitörler 50hz destekliyormuş.
Acaba 128K+2 bağlanabilir mi? (720x576 256 renk 50Hz modda)
Bir şekilde sinyali vga ya da hdmi'a çevirebilirsen olabilir büyük ihtimal. ya da tv kartı bağlayacaksın
son olarak biraz araştırınca, 50hz modların gamer'lar tarafından da benimsendiğini gördüm. Eğer makinanız 60fps oyun oynatamıyor ama 50fps oynatabiliyorsa, 50hz'e düşüp vsync kullanarak tearing olmadan akıcı bir oyun deneyimi yaşayabiliyormuşsunuz. Mantıklı aslında. Hatta 30hz'e inenler bile var.