Gönderen Konu: Retronun Ekim-Ocak ayları arasında hareketlenmesi  (Okunma sayısı 3524 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Retronun Ekim-Ocak ayları arasında hareketlenmesi
« : 22 Aralık 2014, 10:25:54 »
Ekşi sözlük başlığı gibi oldu ama yıllardır bu fenomen dikkatimi çekmekte. Bu durum partiden bağımsız bir şekilde gerçekleşen, bir yükseliş.

Üşenmedim, çok bilimsel bir tablo hazırladım bu konuda:

Haziran-Mayıs ayları arası grafik

Görüldüğü üzere ilk zirve kasım-aralık aylarında gerçekleşiyor, sonra müthiş bir sessizlik ve yaz öncesi son atım olarak nisan aylarında bir kıpırdanma oluyor. Sonra yaz boyu büyük bir sessizlik. Sonuçta retro, en azından Türkiye için, bir ay ile sınırlı bir fenomen. Eklips gibi, bir kaçırırsanız, bir sonrakini görmek için uzun bir süre beklemeniz gerekiyor.

Nisan-Mayıs ayını bahar aylarıyla birlikte hareketlenen bit pazarına bağlamaya gayret etsem de,  kasım-aralık aylarının tam açıklamasını henüz yapabilmiş değilim. Elbette yaz sonrası ekim aylarında tüm motorlarımız tam güçte çalışıyor, ruhen dinlenmiş ve aynı zamanda binaların içine tıkılmış oluyoruz ve retro üzerine üretmeye başlıyoruz, bunun sonucunu da kasım-aralık aylarında alıyoruz ama yine de bu durumun ocak ayında son bulmasını açıklamak güç.

Eğer birşey satacak olan varsa bu tarihleri kollamalı, birşey alacak olan varsa da mart ayını tercih etmelidir diyorum. :)

Neyse bu da bir tespit olarak buraya konmuş olsun :)

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
  • Bazı Retro Şeyler @youtube
Ynt: Retronun Ekim-Ocak ayları arasında hareketlenmesi
« Yanıtla #1 : 22 Aralık 2014, 12:20:30 »
1453 iletin olmuş sensei :) hoş bir sayı. konuyla alakası olamadı :)
Bazı Retro Şeyler @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #2 : 22 Aralık 2014, 14:24:46 »
 Neyse ki bir mesaj sonra tarih olacak o sayi.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı wolfiem

• Retromanik
« Yanıtla #3 : 22 Aralık 2014, 21:31:24 »
Enteresanmış hakikaten. Forumda atılan mesaj sayılarına göre mi hazırladınız bu tabloyu?

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #4 : 22 Aralık 2014, 21:35:16 »
 Ref, bi dene de ben yaptim.

Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #5 : 22 Aralık 2014, 23:51:54 »
Ref, bi dene de ben yaptim.

Gönül ister ki herkesin bir tablosu olsun, monşer.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #6 : 24 Aralık 2014, 10:51:09 »
Nisan-Mayıs ayını bahar aylarıyla birlikte hareketlenen bit pazarına bağlamaya gayret etsem de,  kasım-aralık aylarının tam açıklamasını henüz yapabilmiş değilim.
Fazla detaya girmeye gerek yok sanırım. Vakti zamanında Occam Abimiz olayı çözmüş zaten. Tek değilse bile en büyük etken 7DX. Çünkü parti sadece yapıldığı zamanla biten bir olay değil. Parti öncesi; tarihin duyurulması ve bir partinin yaklaşmakta olduğu gerçeği var. Bu noktada insanlar, eski dostlarla muhabbeti daha şekerli bir havaya getiriyorlar. O güne değin hiçbir partiye katılmamış ama, katılma arzusunda olup da parti mekanın sap gibi ortada kalmak istemeyenler de, ufaktan ufaktan muhabbetlere iştirak ediyorlar.

Parti bittikten hemen sonra zaten parti yorgunluğu, yeni bir yılın başlamasının sersemliği ve çocuklu olanlar için şubat tatili falan filan var. Zaten Şubat-Mart gibi de "olm 7DX'i mayısta da yapmayı düşünüyorlarmış" dedikoduları dolaşmaya başlıyor. Bu da bir hareket getiriyor. Bunun üstüne bir de bahar temizliği minvalinde, bitpazarlarının hareketlenmesi de ekleniyor.

Sonra elbette yaz tatili sessiz dönem. Ve bunun ertesinde Ekim gibi yine aynı döngü başlıyor.

Olay bence bu.