Retrojen Forum
Retrojen Pano => Sohbet => Konuyu başlatan: Shax - 08 Ağustos 2017, 22:35:39
-
Inanilmaz bir hadise yasadim bu gun. Satin aldigim Maniac Mansion kopyasi icinden 2.000 Dolar nakit para cikti. Oyun gelince icerigini kontrol ettim dogal olarak. Manuel' in icindeymis, bir posete duzgunce sarilmis cil cil 20 adet 100 dolar, yenilerden. Adeti sonradan ogrendim zira hala oyunun icerigi saniyorum o parayi.
Ilk basta tam anlamadim durumu. Ulan diyorum poster var gazete var, bi de replika para varmis diyorum ambalaj icerginde. Benim elimdeki surumde gazete eksikti ve kutu konsuyonu kotuydu, yeniden alma sebebim buydu. Ama replika para hic bir kaynakta gecmiyor, oyunla da alakasiz. Sonra dolarlarin oyunun satildigi donemle uyusmadigini fark edip posetin icinden cikarttim. O zaman simsekler cakti, acayip sinaptik aktiviteler gerceklesti beynimde ve paranin gercek oldugunu anladim.
Ilk soku atlatinca saticiya hemen bir mesaj yolladim (zor oldu :D ) ama daha cevap gelmedi. Ya dalga gectigimi saniyor ya da kalp krizi gecirdi ekran karsinda. Bana kalirsa oyunun eski sahibi parasini saklamak icin bu kutuyu kullanmis, bir sekilde bana kadar gelmis iste. Hayat cok acayip, US daha da acayip.
(https://s1.postimg.org/exiouybvv/20170808_214646.jpg) (https://postimg.org/image/exiouybvv/)
(https://s1.postimg.org/3qh53q6ob/20170808_214702.jpg) (https://postimg.org/image/3qh53q6ob/)
-
ohhaaa diyebiliyorum ancak....
nası yaa????
bu arada Shax, sana aslansın diyebiliyorum ancak. Helal olsun şunu adama haber verdiğin için. Tabi normali bu aslında ve bunu kutlamak da abuk geliyor bir yandan ama yine de bu dürüstlüğü gösterecek adam günümüzde az kaldığı için ben kutlamadan edemedim, ne olur yanlış anlama :)
-
Bizde ayakkabı kutusu, onlarda oyun kutusu =)
Değerli şeyleri karton kutularda saklamaya anlam veremedim hiç, para dediğin banka, kasa yada cüzdanda durur. Bir de o kadar gümrükten, x-ray'den vb. geçerken fark edilmemiş olması daha da ilginç. Her şartta iade etmek gerek tabii, ama iade etmesi de sorun olacak; bankadan göndersen olmaz, kargo ile göndersen kaybolma riski yüksek... İyi şanslar.
-
@nightlord
Yok abi niye yanlis anliyayim. Kimsenin arayip sormadigi bir para var ortada, cok kolay gibi duruyor bir acidan. Ama daha fikir asamasindayken bile bir kac dakika sonra afakanlar basti hani. Hala saticidan cevap bekliyorum. Daha da onemlisi hikayeyi merak ediyorum.
@fullgrim
Tesekkur ederim. Simdilik paranin kime ait oldugunu bulabilmek onceligim.
-
@Shax
Boşver yahu, gavurun parası zaten, biz dahil kimse görmedi, duymadı! :)
-
Bizde ayakkabı kutusu, onlarda oyun kutusu =)
Hahaha! Stüdyo'da kahkaha atmış bulundum. Yan odadaki gitar öğretmeni deli mi bu diye bakıyor şu anda! Asasdasa... :D
-
Boşver yahu, gavurun parası zaten, biz dahil kimse görmedi, duymadı! :)
E o zaman pideler benden, hemde kus basili :P (Bu kampanya Alco' nun anlasmali oldugu lokantalarda gecerlidir)
Ikinci mesajimi attim ve yine cevap alamadim saticidan su ana kadar. Ya ciddi ciddi dalga gectigimi dusunuyor ya da oyunun kutu icerigini iyi incelemeden satis yaptigi icin ofkeli. Tabii bunlarin hepsi varsayim. Dunden beri bir cok acayip senaryo urettim. En ucuk senaryolarimda lluminati, 51. Bolge ve hatta Elvis bile var.
Bu gun bankada isim vardi, o arada paralarin da gercekligini kontrol ettirmek istedim. Yani az cok dolarla isim oluyor ama alisilmis bir durum olmadigi icin boyle bir dogrulama ihtiyaci duydum. Neticede paralar gercek.
B Plani telefon. Fakat bu plan biraz beni geriyor. Sonucta metin tabanli etkilesimden cok daha sicak bir durum soz konusu olacak. Telefonu actiktan bir kac saniye sonra "Boyle bir dallama icin mi cektim bu sikintiyi" derken bulmak istemiyorum kendimi. Karsima acayip bir insan cikma olasiligi korkutuyor beni.
C Plani son plan. Telefon sonuc vermezse Amerika' ya gidip saticiyi bulmaya calismaycagim elbette. Etik yukumlulugumu yerine getirdigimi varsayarak parayi oldugu yerde nadasa birakirim. Alti ay bir yil, canim ne kadar isterse. Ondan sonra usulca koleksiyon fonuma sizmasina izin veririm.
Umarim tatmin edici aciklamalar sunabilen bir "sahip" cikar ortaya.
-
Hayat cok acayip, US daha da acayip.
Gerçekten de öyle. :P
Sanırım oyunu sana satan vatandaş oyunun ve dolayısıyla da içinden çıkan paranın asıl sahibi değil, bir nevi 3e alıp 5e satan bir aracı ve belli ki kutuyu açıp da içeriğini detaylıca incelememiş.
Oyunun ve dolayısıyla paranın asıl sahibi ise çoktan ümidi kesip, üstüne bir(kaç) bardak soğuk su içmiştir.
Acaba diyorum şu konudaki http://retrojen.org/pano/index.php?topic=111.msg9359;topicseen#msg9359 (http://retrojen.org/pano/index.php?topic=111.msg9359;topicseen#msg9359) mağduriyetini bir nebze olsun azaltacak "teselli ikramiyesi" olarak mı değerlendirsen? ;)
-
Ne ısmarlıyorsun Shax? ;D
-
@AmonR
Evet bu adam satici, kullanici degil (Bkz: Mali arap Faik' ten aliyorduk). Elinde iyi kondusyonda bir suru rare oyun var. Soylemesi ayip ben bu arkadastan sealed Commander keen ve bu Maniac Mansion' i aldim. Hangi oyunun ne kadar edecegini bilmesine ragmen oyun hakkinda en ufak bir fikre sahip degil, tam bir tuccar. Diger taraftan O2 faciasini telefi edecek bir meblag ne yazik ki yok, olay tamamen duygusal.
@emarti
Cok yakan bir adamim, size bir sey kalmayabilir aslinda. Fakat "emarti bir kimdir" tarzinda hosbes departmanimiza nacizane bir mesaj birakirsaniz kiytirik pide sozu verebilirim. Kaliteyi Alco' nun anlasmali oldugu lokantalar belirliyor, yanlis anlasilmasin.
-
ahahah. bence uçağa bin git asıl sahibini bul, fakat bütün parayı uçak biletine harcamak zorunda olduğunu söyle kalan $13'ı iade et, gez gel :D
ama yurt dışına para göndermek için yeni ve güvenli bir yöntem bulmuş oluyoruz şu anda :D monopoly'nin içine doldur istediğin kadar.
Eyy western union! bir gece ansızın gelebiliriz!
Yine de sahibine ulaşamazsan o 2000$'ı RAAT 2017 geliştirme ve yardımlaşma fonuna aktarabilirsin (daha fazla börek ve pide, genişletilmiş düğün sarayı ve yüksek hızlı bira makinesi) :D AA daha Retrojen'in son sayısı baskı masrafları var.
-
ahahah. bence uçağa bin git asıl sahibini bul, fakat bütün parayı uçak biletine harcamak zorunda olduğunu söyle kalan $13'ı iade et, gez gel :D
Abi nasil hesap yapiyorsun anlamiyorum, akademisyen adamsin. Benim hesabima gore oraya ulastigimda elime trink diye 1.515 dolar daha saymali (Taksi parasi ve soforun bahsisi haric) . Yoksa benim bilmedigim bir kampanya falan mi var business class' ta, nerde kaliyor 13 dolars ?
Eyy western union! bir gece ansızın gelebiliriz!
Bir gecede issiz birakildik.
Yine de sahibine ulaşamazsan o 2000$'ı RAAT 2017 geliştirme ve yardımlaşma fonuna aktarabilirsin (daha fazla börek ve pide, genişletilmiş düğün sarayı ve yüksek hızlı bira makinesi) :D AA daha Retrojen'in son sayısı baskı masrafları var.
Hoop, siraya gir. Sabah bizim Musk aradi, Elon musk... Duymus kutudan para ciktigini, fabrikayi buyutmeyi dusunuyormus, gel ortak ol diyor.
Ucuncu ve son mesajimi atmadan once baska bir kanaldan baska bir kimlikle mesaj attim saticiya, beni buna mecbur birakti. Elinde aradigim oyunun olup olmadigini sordum, 10 dakika icinde cevap geldi. Kafam karisti biraz.
-
Benim hesabima gore oraya ulastigimda elime trink diye 1.515 dolar daha saymali (Taksi parasi ve soforun bahsisi haric) .
benim hesaba göre 13$ artması gerek, economy class ve mcDonald'sda yediğin burger parası dahil.
Elinde aradigim oyunun olup olmadigini sordum, 10 dakika icinde cevap geldi. Kafam karisti biraz.
siktiret madem.
(https://www.karikaturu.com/resimler/siktiret-madem-gafa-yok-demek-ki.jpg)
-
Economy class ? Teessuf ederim. Hem iyilik yapmak icin o kadar yol gidecegim hem de economy class gidecegim. O kadar da cimir degildir herhalde adam ;D Sir olacak bi de yahu, economy class diyor...
-
abi bence de olay sittiret mertebesine yaklasiyor. Adam bence senin bi sekil bi dolandiricilik falan yaptigini mi dusunuyo nedir.
-
şimdi zer0 ile konuşuyoruz da bu konuyu, bana hatırlatı ki ben 3-4 sene önce içinde iki yarım altın olan küçük keseyi "içi boştu bunun ya" diyerek çöpe atmıştım, lakin aynı şeyi zer0 da yapmış.
bu bilgisayar oyunları hafızayı yok ettiği için, bu $2000'in sahibi de böyle bişey yaptı kesin. 4-5 ay sonra, yav benim paralar nerde diye aranıp durur...
-
Hayatim boyunca sadece fps bile oynasam bunu unutmam, hic bir sey beynime 2000 dolari unutturacak kadar zarar veremez. Gizli seker ciklet falan olmasin sende dikkat et ;D
Fakat nightlord' un bahsettigi olasiligi aklima getirmemistim. Bu beni iyice huzursuz etti :-\ Iyilikten maraz dogar tezini kanitlayacak bir sey olmasinda. Neticede para benim param degil, dogru olani yapayim dedim ama gerdi beni ya, lanet olsun.
-
Nijerya bankasındaki kayıp paraymış o para zaten... :P
-
Retrojen manifestosunda yok muydu böyle bir madde: Maniac Mansion kutusundan çıkacak tüm 2000 dolarlar, Retrojen dergi fonuna aktarılır gibi bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam. Evet, kesinlikle böyleydi.
Bence oyunu satan kişi paranın sahibi değil ve kutudan para çıktığına inanmadı. İşin içinde bir pislik olabileceğini düşündüğü için mesajlarına cevap vermiyor. Belki de şu anda elindeki diğer oyunların kutu içeriklerini inceliyordur tek tek. 2000 dolar gitti, bari kalanları kurtaralım diyerekten. :)
Shax, senin yerinde olsam o paranın tamamını Maniac Mansion'a yatırırdım. Gelen her oyun kutusundan 2000 dolar çıksa... ;D
-
Shax, senin yerinde olsam o paranın tamamını Maniac Mansion'a yatırırdım. Gelen her oyun kutusundan 2000 dolar çıksa... ;D
Yeni meslegim bu abi, Manic Mansion aliciligi. Ayda iki oyun alsam ohhh mis ;D
-
@Shax
Sen bu parayı daha fazla kurcalama bence, iade falan edeceksin diye benim içime sıkıntı giriyor durduk yere!
-
Kutusunda duruyor iste, daha fazla da ugrasamam zaten. Gormek isteyen olursa hafta ici 10:00 - 17:00, hafta sonu 12:00 - 15:00 saatleri arasi "2000 Dolarlik Maniac Mansion" turuna katilabilirler. Ucret yetiskinler icin 10, subyanlar icin 5 tl' dir.
-
Saticiyla iletisim kurabildim sonunda, dalga gectigimi dusunmus ne yazik ki. Kutu icinden cikan parayla alakasinin olmadigini (uzulerek), izini de surmenin pek mumkun olmayacagini soyledi. Senin sansin keyfini sur noktasinda bagladik gorusmeyi. Sorumlulugun bana dusen kismini yerine getirdigimi dusunuyorum, vicdanen rahatim.
Koleksiyonla gelen koleksiyona gidecek. Zaten koleksiyonum belli bir doyum noktasina ulasmis vaziyette. Arzu ettigim ve nispeten kolay sahip olunabilir butun parcalara neredeys sahip oldum. Geriye daha rare ya da pahali seyler kaldi. O sebeple 2000 muthis bir fark yaratmiyor yol haritasinda ama yine de retro tanrilari bereket versin diyorum, guzel oldu.
-
E bu noktada satıcıyı da takdir ettik. sen bu satıcıyı follow et artık. En azından nispeten dürüst birine benziyor :)
-
Adam ne kadar durust bilemeyecegim ama beni basindan savdigini dusunuyorum. Sanirim mesaj yoluyla taciz etmemden bikti.
-
Shax, bu kadar dürüstlük ülkemiz için biraz abartı bence. Tez elden uzak, güzel diyarlara gitmen temennisi ile...
-
Hadise absurd bir noktaya geldi. Su an harcamak istesem, 5 ay sonra adam cikip "Paranin sahibi geldi" dese ne olacak? Adama nasil guveneyim? Dogru olani yapayim derken borclu cikmayayim yeter. Neyse, kime anlattiysam gerildi :D Biraz adaha bekleyip akisina birakalim olaylari.
-
RAAT kapsamında Nightlord, Curt ve Coze'nin uçak biletlerine çevirebilirsin mesela :)
-
Bu uc adama seve seve bilet alirim, geliyoruz desinler yeterki. Ozellikle curt. Nick' ini benim telaffuz ettigim gibi mi telaffuz edecek merak ediyorum :D
-
Eksik olmayın Shax ve Alcofribas. Bu arada Shax, Curt'ün nick'inin nasıl okunduğuna dair ben daha önce bi thread'de kendi ağzından duyduktan sonra yansıtmıştım. Hatta bak yine yansıttım :)
-
Hahaha yanlis telaffuz ediyormusum!
-
bu tecrübeden şunu anladım:
yerde para buldun mu, biraz etrafına bakınıp sahibe benzeyen biri görünmüyorsa cebe atıcan ya da hiç ellemiyip yerde bırakıp devam edicen.
Lakin iş şu andan itibaren absürdleşti. Para meselesine bulaşmamak en iyisi.
-
Temennim, bu fani dünyada kimse para, kadın ve retro ile sınanmasın...
-
Bu gun bu cosmic glitch' in ikinci yil donumu. O gunden sonra hicbir sey eskisi gibi olmadi ;D Olmayacak da...
-
Para ne oldu sen ondan haber ver? O tarihte bitcoin e girseydin bugün milyarder miydin mesela?
-
Para yine oyuncaklara gitti tabii ama oyle fark yaratabilecek bir miktar degildi bu anlamda. Haydan gelen huya gitti.
Ben parayi guzel degerlendirdigimi dusunuyorum. Hatta saniyorum buyuk kismini kargo ve gumruk bedeli olarak harcandi. Milyarderlik bir baska kutuya kaldi anlayacagin. Heyecanla bekliyorum bir umut.