Haklısın, aceleciliğimi mazur görün :)
Yok canım, mazur görecek birşey yok. İnsan heyecanlanıyor elbette :)
Byte Computer'i ise oyunların yükleme ekranındaki isin ve adres bilgileriyle merak edip dururdum. Lise çağıma gelip biraz daha seyahat özgürlüğü kazanınca da hemen Kadıköy'ün yolunu tuttum tabi :) Böylece birçok değişik yerden aldığım (Sirkeci, Bakırköy, Vezneciler..) oyunların gerçek kaynağını bulmuştum, ki o anki mutluluğumu mutlaka tahmin edebilirsiniz :)
Ben de aynı şekilde Amstrad oyunlarının başında gördüğüm Susa LTD.'yi bulmuştum. O zaman benim için Kadıköy'den kalkıp Mecidiyeköy'e gitmek büyük mesele idi. Sanırım 12-13 yaş civarında idim.
Byte Computer'e gelince... Hala aktif olarak çalışıyor... Dermişim :) Şaka bir yana; sahibi olan Derya Abi emekli olarak ve kadrosundan Kıvanç ve Altuğ ise muhtelif şekillerde aktifler. Forumlara falan takılmıyorlar diye biliyorum. Ama Derya Abi benim blogu okuyordu bir vakitler. Gerçi epeydir yazamıyorum. Onun meşhur Keloğlan macerasından ve Byte'dan bahsetmiştim. Sonra da bir kere karşılaştık kendisi ile. Matahari ile aynı semtte oturdukları için arasıra görüşme şansları oluyor. Başka bir başlıkta matahari'nin dediği gibi "Byte Computer bir okul işlevi" görüyordu. Ne Derya Abi ne de Byte'ın bizzati kendisi hiçbir zaman sıradan bir bilgisayarcı olmamıştır. Zaten bu yüzden de bugün insanlar onlardan bahsediyorlar.
O zamandan sonra aldığım oyunların hemen hepsini de Byte Com.'den aldım. Micro-Drive'ları ilk defa orda görmüştüm ve tabi nasıl çalıştığına aklım ermiyordu
Byte diyince benim aklıma Opus Discovery3.5" disket sürücü ve Romantic Robot Multiface kırıcı kopyalayıcı kartuş gelir hemen. O yıllar için Speccy bağlamında cidden enteresan cihazlardı.
(https://retrojen.org/pano/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fflashbackgames.co.uk%2FShopResources%2F1519%2FThumbs%2FDSCF8404.jpg&hash=e9b335a07b7b54fdfd04d9054a85b7fc) (https://retrojen.org/pano/proxy.php?request=http%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com%2F-b4u802febJ0%2FTncO6Yw160I%2FAAAAAAAAHrw%2FHCVIkUXxOvs%2Fs1600%2FZX%2BSpectrum%2BOpus%2BDiscovery%2BSystem.png&hash=479a23907feab82cba15f26a79bb6cb2)
Biraz da çekingendim, kalkıp bişey de sormazdım, çocukluk işte :)
Hangimiz değildik ki? Sonuçta Uzay mekiği gibi bilmediğin aletler ve bunları kullanan astronot olduğunu zannettiğin abiler-amcalar. Elbette sonradan anlatık ki; o aletler en bizler kadar onlara da yabancıymış :)
Byte'dan aldığım kasetlerin kapaklarına foto-baskı ile çoğaltılmış oyun resimleri olurdu, gözüm gibi saklardım onları.. ta ki lise arkadışa verip geri alamayana kadar... hala içimde hafif bi cız eder (şimdi de etti işte :))
Ofiste Byte kaseti bulamadım ama, bir tat bir doku olsun minvalinde birşeyler koyuyorum ekte :)
O dönem sevgili kuzenim önce bir Commodore 64 aldı daha sonra Amiga'ya terfi etti. Böylelikle o güzelliklerle de haşır neşir olabildim.
Kuzeni de davet edebilirsin. Yerimiz var. Sığışırız hepimiz şöyle...
Bir de 90'lara doğru Sirkeci'deki birçok yerde oyun bulamaz olmuştuk, ki Sirkeci bana çok daha yakındır semt olarak(sadece Rainbow uzuuuun zaman hizmet vermeye devam etti ama o da başka bir başlık konusu sanırım) :)
Sirkeci biraz enteresan bir piyasa idi. Doğubank'tan dolayı C64 ve Amiga ağırlıklı olmuştur genelde. Ama sonuçta belli bir dönem boyunca ne arasan vardı. Ekteki resimde Rainbow kaseti de var.
Bir de Tatari Bilgisayar vardı Vezneciler-Direklerarası'nda. Cahit Tatari, onu da merak ediyorum daha sonra ne yaptı diye.. ordan da özellikle Commodore için fazlaca alışveriş yapmıştık...
Bu abi olabilir mi? (http://tr.netlog.com/cahittatari/photo/photoid=64143118#photos)
(https://retrojen.org/pano/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs1.netlogstatic.com%2Ftr%2Fp%2Ftt%2F177820124_11296439_64143118.jpg&hash=e23b68ec738f3234aa0e97e819bae3e8)
Şimdi neden bu forum için "tam aradığım yer" dediğim anlaşılmıştır herhalde, konuşacak o kadar çok eski ve güzel şey var ki... :)
Umarım bu düşüncelerin kalıcı olur. Takıl bize, hayatını yaşa!