Son İletiler

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6 ... 10
21
İlk mesajda ScummVM ismini zikretmiştim ama bold yapmayınca gözden kaçmış sanırım.

Yok efendim geleceğe gidip geleceğin teknolojisini görecekmişiz. Yok efendim geçmişe gidip bitcoin alacakmışız, evrenin oluşum anını inceleyecekmişiz, dinozorları sevişirken izleyecekmişiz. Hepsi boş işler. İnsanın asıl böyle durumlarda zaman makinesine ihtiyacı oluyor. Neyse, kendi adıma geçmiş olsun. :)
22
Aslında ScummVM'in ismini hatırlayamadım başlangıçta, Google'dan arattım "scumm emulator" falan diye. Sonra siteye geri dönmedim. FAQ'ya baksam yazıyormuş zaten ismi.
İlk mesajda ScummVM ismini zikretmiştim ama bold yapmayınca gözden kaçmış sanırım.

Yine benzer bir ortamı sunmayı amaçlayan ScummVM ise tersine mühendislik ile oyunların yeniden yazılması esasına dayanıyor. Haliyle DREAMM'in sunduğu deneyim aslına daha sadık olacaktır.
23
Acaba ne farkları var merak ettim.

Şurada bazı karşılaştırmalar var.

https://aarongiles.com/dreamm/docs/v21/#faq-scummvm

Adamlar FAQ kısmında kafama kafama vuruyorlarmış da ben üşenmişim, kabul. :D Aslında ScummVM'in ismini hatırlayamadım başlangıçta, Google'dan arattım "scumm emulator" falan diye. Sonra siteye geri dönmedim. FAQ'ya baksam yazıyormuş zaten ismi.
24
Acaba ne farkları var merak ettim.

Şurada bazı karşılaştırmalar var.

https://aarongiles.com/dreamm/docs/v21/#faq-scummvm
25
LucasArts oyunları için DREAMM isimli bir emulatör yayınlanmış.]

2000 başlarında biz daha ilk 7DX partinin yapıldığı ofisteyken şu yayınlanmıştı.

https://www.scummvm.org/

Hala da aktifmiş proje. Aslında tam bu muydu emin değilim, ama sonuçta Scumm'ın emülatörü diye çıkmıştı. Dreamm de aynı kafada diye tahmin ediyorum. Acaba ne farkları var merak ettim.
26
LucasArts oyunları için DREAMM isimli bir emulatör yayınlanmış. Aaron Giles(Vakti zamanında LucasArts'da Lead Programmer) tarafından geliştirilen DREAMM; Windows, macOS ve Linux işletim sistemlerini hem Intel hem de ARM işlemcileri için destekliyor. DREAMM ile bir oyunu çalıştırmak için orijinal dosyalara(Disketlerdeki IMG, IMA, VFD veya CD-ROM'daki ISO, CUE/BIN, MDS/MDF, CCD/IMG) ihtiyacınız var. DREAMM, oyunları CPU seviyesinde emüle ederek çalışıtırıyor ve bu sebeple orijinallerine ihtiyaç duyuyor. Yine benzer bir ortamı sunmayı amaçlayan ScummVM ise tersine mühendislik ile oyunların yeniden yazılması esasına dayanıyor. Haliyle DREAMM'in sunduğu deneyim aslına daha sadık olacaktır.


https://aarongiles.com/dreamm/


Şu an desteklediği oyunlar:
 
27
e gotek bunun için var...
28
Disketler hala ölmedi makalesi. Bana Martin Mystere Sayı 7 - Gençlik Pınarı'nı hatırlattı.

https://www.wired.com/story/why-the-floppy-disk-just-wont-die/

 
29
Diğer Retro Sistemler / Ynt: Diğer Retro Sistemler için Kümülatif Haberler Külliyatı
« Son İleti Gönderen: Ref 20 Şubat 2023, 06:08:26 »
https://eyeondesign.aiga.org/we-spoke-with-the-last-person-standing-in-the-floppy-disk-business/

"...we met with Tom to discuss the current state of the floppy disk industry and the perks and challenges of running a business like his in the 2020s.

My business, which used to be 90% CD and DVD duplication, is now 90% selling blank floppy disks. It’s shocking to me.

About two years ago a guy called me up and said: “My grandfather has all this floppy junk in the garage and I want it out. Will you take it?”
I ended up with around 50,000 floppy disks and that’s a good deal. Sometimes I also get a company that’s cleaning out a warehouse and they find pallets of floppy disks."



bu kendi başlığını hak ediyormuş. Ben de kadıköy geri dönüşüm tesisinde bir kamyonet floppy görmüştüm, yağmur altında pert olmuşlardı. üzerinde gezinip  baktım, hepsi kullanılmış floppy idi, kıvır zıvır pc dataları vardı içlerinde. tabi insan hepsini tek tek takıp kontrol edesi geliyordu ama o zamanlar daha bolluk bitmemişti. kimbilir ordan ne makineler geçti hey gidi.
30
Merhaba Forumu / Ynt: Merhaba
« Son İleti Gönderen: Lambert 07 Ocak 2023, 22:09:42 »
Amstrad iş yerimizin bilgisayarıydı. Kendime ait Commodore 64'ü alana kadar 3 sene şirkete gittiğim zamanlar kullanmıştım. İlkokul dönemime denk geliyor. Dergide yazan bir BASIC programını üşenmeden bire bir yazıp çalıştırmayı denemiştim. Çalışmamıştı tabi. Net hatırlamıyorum ama derginin Amstrad dergisi olduğunu zannetmiyorum, Commodore dergisinden bir programı yazmıştım büyük ihtimalle. Diğeri de:
10 PRINT 'basılacak yazı'
20 GOTO 10 yazıp bilgisayarı sonsuz döngüye sokmayı bir şekilde öğrenmiştim. Amstrad'da programlama ile ilgili bütün tecrübem bunlardan ibaret.

Oyun olarak Harrier Attack, Druid, Bruce Lee ile çok vakit geçirmiştim. Benim Amstrad'la kısa öyküm bu kadar.

Link için teşekkür ederim. Zamanında retrojen'i keşfetmiş olsam ve sohbetten haberim olsaydı Amstrad konusunda bilgimi artırmak ve Amstrad'çı arkadaşlarla tanışmak için katılmak isterdim. Amstrad kullanan bir arkadaşım olmadı şimdiye kadar. Katılamamış olsam da paylaşımınızın içerik bakımından zenginliği bir nebze bu eksikliği kapatıyor.
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6 ... 10