başlangıç kitabının içeriğine bakarsak, sadece birkaç basamaktan oluşan android sdk ve toolchain kurulumunu anlattığını ve üzerine tahminen birkaç hello world programını barındırdığını görüyoruz.
Bence bunlar android programlama ile ilgili şeyler değil, genel bilgisayar kullanım bilgisi hatta windows bilgisi ile ilgili şeyler.
Bu kısım çok sıkıcı ve bezdirici de olabiliyor. Bence sen otur, android sdk'yı ve eclipse'i kur, android sdk sitesinde basamak basamak tutorial var, zaten next..next.. şeklinde geçen bir olay. İşi bu noktada devret. Araçlar hazır olsun.
Sonra bir hello world ile başlar, youtube videoları ile devam eder.
Yalnız uyarmam gerekiyor, iyi kötü programcılıktan anlarım, en azından yeni öğrenenden ziyade orta karar bir programcıyım diyebilirim, android geliştirme birazcık sıkıntılı geldi bana. Giriş yapmak kolay değil. Eğer keyif almasını sağlamaksa hızlıca birşeyler ortaya çıkarabilmesi lazım. Yani Android'e sıfırdan kodlama yapmak yerine bir motor kullanmak lazım. Microsoft'un XNA'sı ya da Flash'daki Flixel gibi.
Bence gerçek soru şu olmalı, android'e uygulama yazmayı kolaylaştıracak kütüphane ve motorlar nelerdir?
Ayrıca, eğer programcılıktan hiç anlamıyorsa, ozaman scratch ya da biraz anlıyorsa gamemaker gibi uygulamalarla işlemi hızlandırmak lazım. Çünkü zamane gençliği çok hızlı yaşıyor, hemen birşeyler olsun istiyor. Diğer taraftan nightlord'a katılmamak elde değil, programların telefonda çalıştğını görmek işin "sanal" olmadığını hissettiriyor insana. Onun da bir yan etkisi var, arada bir telefonun başına geçip otomatik install edilmiş ama silinmeyen test programcıları silmek gerekiyor
Mümkünse emülatörde test etmek gerek.