Gönderen Konu: 3D Modeller  (Okunma sayısı 8439 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: 3D Modeller
« Yanıtla #15 : 25 Şubat 2018, 11:52:24 »
Vakit oldukça bastıklarımı Retro3D'ye ekliyorum. Bilginize.

https://www.facebook.com/Retro3D

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #16 : 25 Şubat 2018, 13:28:00 »
Cok ozendirici seyler.

SLA yazicilar biraz daha uygun fiyatlara insin alirim diyorum ama fiyat insin su teknoloji ciksin derken hayat gecip gidiyor. Heykel figur gibi seyler icin tonla potansiyel yatiyor o sularda. Onumuzdeki yil bi denerim sansimi.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #17 : 10 Aralık 2019, 00:25:50 »
SLA yazicilar biraz daha uygun fiyatlara insin alirim diyorum ama fiyat insin su teknoloji ciksin derken hayat gecip gidiyor. Heykel figur gibi seyler icin tonla potansiyel yatiyor o sularda. Onumuzdeki yil bi denerim sansimi.

SLA yazıcılar cidden çok ucuzladı ama onların da kürleme hassasiyeti, ciddi oranda koku ve kimsayal problemi gibi dertleri var. Hele temizliği ayrı bir dert. Birkaç ay önce makina parkuruna bir tane katmak için ciddi olarak niyetlendim ama biraz araştırınca vazgeçtim. İşin sırf baskı olursa ve iyi havalandırma gibi koşulları sağlarsan cazip. Yoksa ev kullanıcısına ve hobiciye biraz sıkıntı yaratır diye düşünüyorum.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #18 : 10 Aralık 2019, 23:22:15 »
Kabul edilebilir hacimde (1/4 Statue icin bile yetmiyor aslinda) baski yapanlari hala pahali https://www.matterhackers.com/store/l/peopoly-moai-200-lse-sla-3d-printer-kit/sk/MT7PN1R1

Tabii bunu aliyorsan ona uygun ortami da olusturman gerekiyor. Hala benim oncelik listemde olamiyor 3d yazicilar bu haliyle. Biraz daha zamana ihityac var.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #19 : 14 Haziran 2020, 15:08:53 »
Gotek ekranı bağlamında çok zarif ve bütünleyici bir çözüm olmuş

https://www.thingiverse.com/thing:4459834

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #20 : 14 Haziran 2020, 17:46:50 »
Kesinlikle cok guzel. Gotek' li o ucubeler icin harika bir cozum. Cok sevdim.

Çevrimdışı Attilan

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #21 : 14 Haziran 2020, 18:16:34 »
Bu tip kasayı kesme biçme delme olmayan çözümler daha mantıklı

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #22 : 14 Haziran 2020, 18:39:18 »
Ya hic sorma onu. Ciddi ciddi kasayi kesip biciyorlar kici kirik bir gotek icin, bir boka benzemiyor ortaya cikan sey. Hele lcd falan koyuyuyorlar ya kasayi kesip... Bildigin Dogan SLX' cidir, dombilidir bunu yapan. Hayatimda tanik oldugum en avam form anlayisi orneklerinden biri olabilir sadece.

Iskandinav tanrilarina gore saglam kasa kesmek en buyuk guhantir. Yedi sulalenizin valhalla' ya giremeyecegine delalettir, kapisindan baktirmazlar serefsizler.

Not:blockmind daha guzelini yapar.

Çevrimdışı Attilan

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #23 : 14 Haziran 2020, 20:11:23 »
Bunların gidecekleri tek yer helheim'dır, burada ragnarok'a dek etleri kesilerek haklarında verilecek hükmü beklerler...

Not: @Blockmind isterse kontrol butonlarını da lcd ekranın altına taşır, çok daha iyisini yapar. Ancak 8-bit'çidir, kaset bağlanmayan cihazlar için sihrini kullanmaz.

Çevrimdışı Blockmind

• RAAT
  • Retroman
  • *
    • Portfolyo
« Yanıtla #24 : 14 Haziran 2020, 21:06:06 »
Yaparım... Modelci... Gönderin numuneleri kumpasla dalıp yapayım ama Amiga da göndermeniz lazım, benim yok, hep özendim ama hiç olmadı :)

Çevrimdışı Attilan

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #25 : 14 Haziran 2020, 21:59:07 »
Ahhah ya bu kadar olur, benim de olmadı hiç, kuzenimin amiga 600'üyle oynardım hep. Gerçi ondan önce benim c64'ü yıpratıyorduk, iki makina da durur halen 🙂

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #26 : 14 Haziran 2020, 22:07:45 »
Yaparım... Modelci... Gönderin numuneleri kumpasla dalıp yapayım ama Amiga da göndermeniz lazım, benim yok, hep özendim ama hiç olmadı :)
Adaptör, mouse ve monitor/scart kablosu buldun mu?

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #27 : 15 Haziran 2020, 00:41:01 »

Sen Amiga iste! Bu istifci haci emmilerde tonla Amiga var, yollamazlarsa ayip! Gerekirse tehdit ederiz.

Çevrimdışı Blockmind

• RAAT
  • Retroman
  • *
    • Portfolyo
« Yanıtla #28 : 16 Haziran 2020, 23:00:16 »
Sen Amiga iste! Bu istifci haci emmilerde tonla Amiga var, yollamazlarsa ayip! Gerekirse tehdit ederiz.

Kullanmayı emülatör ile bir pekiştirip cihaza ilgimi de perçinlersem cihazı elde etmenin araştırmasına gireceğim de c64 oyunlarından sıra gelmiyor :) Amiga konseptine alışınca da listemdeki daha oynamadığım 550 küsur oyundan soğuma riskim olabilir diye ertyeleyip duruyorum.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #29 : 17 Haziran 2020, 00:13:04 »
Amiga konseptine alışınca da listemdeki daha oynamadığım 550 küsur oyundan soğuma riskim olabilir diye ertyeleyip duruyorum.

Tron' u izledikten sonra 800 XL' den nefret etmistim. Dergilerdeki oyun reklamlarinda alakasiz imajlarin kullanilmasi kafami karistiriyordu ama Tron' u da izleyince "ulan oyun dedigin boyle olmali" diyerek bir grafik beklentisi olustu kucuk dunyamda. Bu da 8-bit hayatimi bir sekilde bitirdi sanirim. Oynuyordum ama ilgimi cekmiyordu bilgisayar, mekezinde degildi artik hayatimin. Iste bir kac gun once tam da bu duruma uyan bir hede paylastilar

Lafin kisasi, belkide haklisin.