İyi de; biz bu başlık altında neden "sektörde 30. yılını devirmiş" birinin bizzat kendi değerlendirmesini duymuyoruz. Japonya'sından tut da İngiltere'sine kadar sektörün kalbinin attığı her yerde bulun ama bizden iki satır yorumu esirge...
Estağfurullah, esirgemek diye bir şey söz konusu değil. Sadece sıcağı sıcağına haberi paylaşayım istedim.
Kulislerde uzun süredir Nintendo'nun böyle bir çıkış yapacağı biliniyordu. Benim açımdan asıl sürpriz, ürünün yılbaşından önce duyurulması oldu! Kişisel görüşüm, erken duyuru tercihinin tamamen ticari sebeplere dayanması. Belli ki hem Nintendo hem de Nvidia borsada yılın son çeyreğini çıkışla kapatmak istiyor. Özellikle Nvidia'nın taze kana ihtiyacı var; PS4 + Xbox One'ı AMD'ye kaptırmasından ve Late 2013 Apple MacBook Pro'lardan beri neredeyse ortalarda hiç gözükmeyen Nvidia nihayet bu sene
-denizci tabiriyle- iyi bir rüzgar yakaladı. Düşük güç gereksinimi ile ses getiren Pascal mimarisi, TITAN X'i tahtından indiren GTX 10x0 serisi kartlar, 150 USD'nin altında satılan GTX 1050 serisi kartlar derken bir de üstüne Nintendo ile işbirliği gelince, 2016 Nvidia için güzel bir yıl oldu. Aynısını Nintendo için söyleyebilmemiz için, son 2 konsolda yaşanan hezimeti unutturacak büyüklükte bir bomba habere ihtiyaç vardı. Nihayet o haber
Switch ile geldi.
Sonuçta, son 3-5 yılını kötü geçirmiş iki dev firmanın 'işbirliği yaparak' dirilişlerine şahit oluyoruz.
witchdoktor'a içtenlikle katılıyorum. Nintendo'nun son 35 yılına kabaca bakarsak, hiçbir zaman iddialı bir donanım üreticisi olmadığını, her zaman 'içerik' ile ön plana çıkmayı başardığını kolayca görürüz. Kendine özgü içerik ve markalar yaratarak,
"Bunlar sadece Nintendo'da var, başka yerde yok!" duruşundan asla taviz vermedi. (Tek istisna, bu sene mobil telefonlarda yaşanan Pokémon GO çılgınlığı. Tahmin edileceği üzere, Niantic-Nintendo işbirliği tamamen ticari getiriye odaklı.) Switch ile birlikte, Nintendo'nun 'içerik sağlayıcı' duruşunu iddialı biçimde koruduğunu görüyoruz. İşin güzel yanı, bu kez yanına çok sayıda 3. parti içerik sağlayıcıyı katması.
http://www.theverge.com/2016/10/20/13345640/nintendo-switch-third-party-support-bethesda-ea-activisionOyun geliştirici olarak beni asıl heyecanlandıran kısım burası! Listede
çok sağlam firmalar var, ve bu listenin sadece bir kısmı.