Gönderen Konu: Nintendo Switch!  (Okunma sayısı 11204 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: Nintendo Switch!
« Yanıtla #15 : 23 Ekim 2016, 20:04:10 »
Ben bunun normal bir tablet'ten ne farkı olduğunu çözemedim doğrusu. Android, IPhone ve Ipad'e benzer şekilde takılan joypad'ler var. Ne tür bir yenilikten bahsediyoruz burada?

Valla şu ana kadar 3 android tablet, 3 de Ipad satın aldım. Bunlardan android tabletleri bir ara TV'ye bağladığım da oldu. 40 takla atarak Sony'nin DS3'ünü bağlamaya çalıştım ama root vb istiyordu, uğraşacak zamanım olmadı. Hadi bağladık diyelim, oyunların hemen hepsi dokunmatik arabirim ya da gyrosensor/accelerometer odaklı çalıştığı için randıman almak mümkün olmuyor, olsa olsa emülasyonla bir şeyler oynarsınız ki bunun için RasPi de yeterli oluyor. Şöyle otururup da yeni sürüm bir Super Mario Bros, Galaxy, Mario Kart, Donkey Kong Country vb keyfi verebilecek bir şeyler oynamak mümkün olmadı (ya da şöyle tablet ya da Ipad'i TV'ye bağlayıp oynayabileceğimiz, Logitech F710 vb'yi doğrudan destekleyen harika oyunlar varsa paylaşın da biz de öğrenmiş olalım).

Ben şahsen Nintendo'yu seviyorum ve bu hamlesini de beğendim. O sistem için planlanabilecek güzel içerikler ve kullanışlı bir arayüz de olursa piyasaya renk katacağını, bir fiyasko olmayacağını düşünüyorum...

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #16 : 23 Ekim 2016, 20:56:36 »
bayağı config edilebilen, ekrandaki touchları simüle edebilen (buradaki verimlilikten pek haberim yok) acaip joypadler var:
http://www.ipega.hk/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=11%3Abluetooth-game-controller&Itemid=4&lang=en

şöyle şeyler:

Bunlar yeni de değil, hatta bizim smart'tan fatih ilk bu işin peşine koşanlardandı, apple'ın soket telif davalarına takıldı.

tabii birçok oyun touch ekrana göre yapılıyor, ama joystickle oynanan birsürü oyun da var. Sadece ouya yüzüden, joypad uyumlu 1400 kadar oyun var androidde.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #17 : 23 Ekim 2016, 21:08:51 »
Uyumlular mutlaka vardır ama nedir bu oyunlar? Store'u açsanız %95'i uyumsuzdur, uyumlu olanı bul, beğenmeye çalış, aksaklıkları görmezden gel, kasarak keyif almaya çalış. Sistemin temelinde bu tür oyunlar yok. Bir ara Xbox 360 ve PS3'de FPS'leri klavye + mouse ile oynamaya yarayan çözümler vardı, ama sistem gamepad'le kullanılacak şekilde tasarlandığı ve uyum sorunları da olduğu için yaygınlaşamadı. Şimdi google'a 'dual stick compatible stunning arcade games for android' tarzı bir şeyler yazıp araştırmak geldi ama bunun için uğraşacak olmam bile canımı sıktı ve vazgeçtim.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #18 : 02 Kasım 2016, 11:49:22 »
Switch'e yoğunlaşmaları nedeniyle Wii U'nun üretimi durduruluyormuş. Nintendo'nun belki de en başarısız ürünü oldu Wii U.

http://www.digitaltrends.com/gaming/nintendo-ends-wii-u-console-production-four-years-after-launch/

Aramızda Wii U sahibi olan var mı? Muhtemelen bir çoğumuzda Wii vardır diye düşünüyorum...

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #19 : 03 Kasım 2016, 01:21:52 »
Sonradan değerlenir retro alemlerinde Wii U :)

Çevrimdışı maxheadroom

• Ön Kayıt
« Yanıtla #20 : 22 Kasım 2016, 17:49:26 »
Benim fikrimce öyle ya da böyle sonuç olarak ilginç/yakışıklı bir alet olmuş. Bu da önemli birşey. Mesela bence Wii U ilginç bir alet olamadı hiçbir zaman, bu sebeple biraz ölü doğmuştu. Başarılı olmuş Nintendo cihazlarına baktığımızda hep kendine has bir gimmick'i oldu, mesela Wii'nin motion control'u, DS'in çift ekranı veya 3DS'in 3D özelliği, bunlar içinde bulunduğu döneme göre yenilik getiren ilginç özelliklerdi. Peki Switch nasıl bir yenilik getiriyor? En büyük ve şu ana kadar bildiğimiz tek orjinal özelliği, aynı oyunu hem evde hem de sokakta oynamaya devam edebilmemizi sağlaması (Gerçi bir handheld olarak oldukça büyük sayılır, mesela 3DS'imi evden çıkarken ceketimin cebine atıyorum ama Switch'i yanıma almak için iki kere düşünürüm). Teorik olarak Switch'i olan bir oyuncu ev için bir ev konsolu, dışarda oynamak için de bir handheld almak zoruda değil. Peki bize sunulan bu özellik yeterince ilginç ve yenilikçi mi? Açıkçası her ne kadar bu özelliğe ilk defa Switch ile sahip olsak da daha önce Nintendo'nun getirdiği bir motion control, bir 3D özelliği kadar heyecan verici gelmiyor bana. Sonuç olarak yaşayıp görücez :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #21 : 26 Kasım 2016, 01:11:53 »
Büyüklük meselesi enteresan. Düşününce 10" ipad bütün çocukların sürekli elinin altında zaten. Okullara taşınıyor, televizyon meşgul edilmeden her yerde kablosuz oyun oynanıyor. ipad retina çözünürlüğünde üstelik. Kabul etmek lazım, bu konuda ipad'i yenmek hiç kolay değil. Bence en büyük sorun firmaların switch'e özel oyun yapmak yerine android/ios/switch üçlemesini tercih edecek olmaları.

Her durumda, bence o kadar büyük değil switch. Bilmiyorum, bakalım başarılı olacak mı. Açıkçası şu ipad'i çocukların elinden kurtaracak her türlü buluşun arkasında olmak lazım.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #22 : 26 Kasım 2016, 11:49:33 »
Büyüklük meselesi enteresan. Düşününce 10" ipad bütün çocukların sürekli elinin altında zaten. Okullara taşınıyor, televizyon meşgul edilmeden her yerde kablosuz oyun oynanıyor. ipad retina çözünürlüğünde üstelik. Kabul etmek lazım, bu konuda ipad'i yenmek hiç kolay değil. Bence en büyük sorun firmaların switch'e özel oyun yapmak yerine android/ios/switch üçlemesini tercih edecek olmaları.

Her durumda, bence o kadar büyük değil switch. Bilmiyorum, bakalım başarılı olacak mı. Açıkçası şu ipad'i çocukların elinden kurtaracak her türlü buluşun arkasında olmak lazım.

Ipad Mini Retina'ya geçsinler, daha pratik ve sevimli ;)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #23 : 02 Aralık 2016, 01:31:10 »
Ipad Mini Retina'ya geçsinler, daha pratik ve sevimli ;)

yılbaşı istek listesinin başında ipad pro var. Ulan apple, ne işler açtın başımıza

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #24 : 08 Mart 2017, 19:47:07 »
Switch dışarıdan kozmetik açıdan güzel görünüyor, sağlam bir android makineden ne fazlası var bilmiyorum ama oyun kontrolcüleri güzel tasarlanmış aslında fakat sadece fikir olarak. Tabii fikirler birşey ifade etmiyor realize edilmediklerince. Birkaç gündür nintendo switch launch'unu takip ediyorum, hiç olumlu birşey bulamadım. Twitter'da klasik sol kol problemi dönüp  duruyor, çok yaygın, nintendo akvaryumdan uzak durun falan gibi saçma açıklamalarda bulundu :) Dock ucuz plastikten yapılmış, üniteyi dock'a park ettiğinizde ekranı çiziyor. Şarj ederken masa üzerine koyamıyorsunuz çünkü şarj soketi alltta kalıyor vs. Neyse, tüm sorunların toplu videosunu yapmışlar:

https://www.youtube.com/watch?v=Cb-srOfRqNc

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #25 : 09 Mart 2017, 12:06:10 »
@Ref

Başarılı olsun, ucuza alalım, bir yandan yeni bir şey alma ihtiyacımızı tatmin ederken, diğer yandan da Mario Kart, Mario Galaxy oynayalım ve daha önce hiç oynamadığım 'Zelda' efsanesi de ne menem bir şeymiş bu sefer bir göz atalım vb diye düşünedururken bu gidişle Nintendo kendisi 'switch off' olacak galiba. Bir tür harakiri mi bu?

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #26 : 09 Mart 2017, 17:43:33 »
Bu arada matahari ne durumdasın merak ediyorum. ipuçları beni UBISOFT'a vardırdı ama :)

var mı insider dedikodular switch, evren ve diğer herşey hakkında?

Square Enix de bir ara talent avı yapıyordu burada, switch listesinde adı da var :D Kankam hiro'ya sordurma bana bak :D

Çevrimdışı matahari

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • The Blog of Mert Börü
« Yanıtla #27 : 09 Mart 2017, 21:22:19 »
<iç ses>
   Hmmm... Switch bahane, Ref'in sohbet edesi gelmiş.
   Yazacaklarım bu başlığın altında biraz off-topic kalacak ama, yine de davete icabet etmek gerek.
;)
</iç ses>

...

Sevgili Ref,

"Evren ve diğer şeyler" beni aşıyor, ama kabul buyurursan Switch vakası ile ilgili birkaç şey paylaşayım.

Post-modern dünyanın hepimize dayattığı 'ambalajı kaliteli, içeriği niteliksiz' bir distopyada yaşıyoruz. Kalite kontrol süreçleri yerle bir, tüketici ise adeta denek olmuş. 'Yeni' adına herşeyi satın alıyor, maymun iştahımızı bir sonraki lansmana kadar köreltiyoruz.

Nasıl mı?

Minik kızım yaklaşık 1 yıl boyunca harçlıklarını biriktirdi. Kumbaraya attığı her kuruşta gözlerinin içi gülüyordu. Ne için? Pembe bir iPod için... iPod Touch (6th generation) Türkiye'ye geldiği gün soluğu Apple mağazasında aldık. Eve geldiğimizde gördük ki, alet birkaç dakika içerisinde Wi-Fi bağlantısını kaybediyordu ve tekrar bağlanmak için iPod'u reset etmek gerekiyordu. Geri götürdük, yenisini aldık. Sonra bir kez daha, sonra bir kez daha... Bu ritüel 3 gün sürdü! Internet'ten araştırdık, meğer piyasaya sürülen ilk partide sorun varmış. Sonuç; sorunsuz çalışan parti 4 ay sonra geldi. Kızımın yüzündeki solukluğun nedeni hayalkırıklığı idi. Harçlık biriktirmeye olan inancını yitirdi.

Ya benim PS4 macerama ne demeli? Jelatinini açıp, kutusundan çıkarttığım gıcır gıcır PS4'ü fişe takınca ekranda beliren "Not enough memory!" hatası yüzünden aleti boot edememiştim. 3 hafta firmware update beklemek zorunda kalmıştım.

Çok uzağa gitmeye gerek yok, etrafınıza şöyle bir bakın; emisyon ölçüm kandırmacası yüzünden geri çağırılan otomobiller, şarj sırasında patlayan cep telefonları, insan sağlığını tehdit eden yiyecekler, vs... Kalite kontrolsüzlük 21. yüzyılın vebası! Hal böyle iken, Switch'in bazı sorunlarla piyasaya çıkması beni şaşırttı mı? Lütfen hatırlatmama izin verin, bu başlık altındaki 2. mesajımda;

... Benim açımdan asıl sürpriz, ürünün yılbaşından önce duyurulması oldu! Kişisel görüşüm, erken duyuru tercihinin tamamen ticari sebeplere dayanması. Belli ki hem Nintendo hem de Nvidia borsada yılın son çeyreğini çıkışla kapatmak istiyor.

demiştim. Görülen o ki, Nintendo'nun Switch lansmanını öne çekmesi, üretim sürecini olumsuz yönde etkilemiş. Nintendo bunu ilk kez yaşamıyor. GBA ilk çıktığında, arkadan aydınlatmasız ekranı ve aşırı pil tüketimi yüzünden yerden yere vurulmuştu. Sonra ne oldu? Her yeni revision ile GBA giderek olgunlaştı, zaman içinde handheld klasiğine dönüştü. Benzer bir başarıyı içtenlikle Switch için diliyorum.

Madalyonun bir de öteki yüzü var; Hatalı Switch yüzdesi oldukça az, Japonya'da ücretsiz değişim programı hemen başladı, yeni revision dock yolda, firmware güncelleniyor. Oyun geliştiriciler satışlardan pek memnun. Daha ilk haftada Zelda, Horizon Zero Dawn'ın ardından İngiltere'de en çok satanlar listesine 2. sıradan giriş yaptı. Oyun oynayanların da oyun geliştiricilerin de yüzleri gülüyor! Sonuç olarak, Switch oyunları ticari açıdan iyi bir başlangıç yaptı diyebiliriz. Donanım satışları ise mükemmel! Switch, tüm Nintendo konsolları içinde en yüksek "ilk hafta" satış başarısına sahip.

http://www.theverge.com/2017/3/6/14836170/nintendo-switch-broke-sales-records-americas-zelda-two-day
http://www.mcvuk.com/news/read/horizon-zero-dawn-beats-zelda-to-no-1/0179703

...

Off-topic olmamak için Ubisoft, Square Enix, headhunting, vs. meselesine girmiyorum. "İyi bir oyun geliştirici, mesleği gereği ketum olmalıdır" diyerek bu konuyu başka bir bahara bırakıyor, izninizle C++ compiler'ımın başına geri dönüyorum. ;)

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #28 : 10 Mart 2017, 12:00:01 »
@matahari

Artık donanımlarda da 'alpha' sürümü ile karşı karşıyayız sanırım. İleride hallederiz zihniyetiyle yeterince test edilmeden, yarım yamalak piyasaya sürülmüş cihazlar...

@Ref

Bu resimde bayağı bir 'capon' çıkmışsın sen de ;)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #29 : 13 Mart 2017, 17:12:00 »
Off-topic olmamak için Ubisoft, Square Enix, headhunting, vs. meselesine girmiyorum. "İyi bir oyun geliştirici, mesleği gereği ketum olmalıdır" diyerek bu konuyu başka bir bahara bırakıyor, izninizle C++ compiler'ımın başına geri dönüyorum. ;)

hahah, NDA'lar, eşimize bile söyleyemediğimiz projeleeerrr... Hahah ben zaten işin ilk günü kapının önüne konurmuşum :)

@Ref
Bu resimde bayağı bir 'capon' çıkmışsın sen de ;)

Dedim "hiro abi, son fantezin nedir abi" , "15" dedi. Sonra "Sen japona benziyosun bayaa kanka" dedi.