Şimdi bu tam olarak neyin manyaklığıdır anlamadım. Bu adamlar sattıkları ürünü eksik satmayı nasıl becerebiliyorlar? Ben şimdi elimde 59tl'lik dandik internetle işimi yapamıyorum, derdimi kime anlatmalıyım. Geldiğim ISS mi döneyim, gerekmediği halde statik IP mi alayım bilemedim.
Şimdi; bu tam olarak, bizzat bu topraklara has bir manyaklık. Bu konuda anlaşalım önce. Çünkü hiçbir memlekette; güncel olarak kullandığın bir hizmetin, "bundan sonra öyle değil böyle" diye şartlarının değiştirilebileceğini sanmıyorum. Bu konunun sözleşmelerde falan yeraldığını düşünmüyorum. Büyük ihtimalle birisi dava açsa kazanır. Ancak; biliyorsun, memlekette işler "kim kimi tutarsa" modunda yürüyor. Misal; BTK diyor ki "bundan sonra kotalar ve hız sınırları şöyle olacak". Peki bu durumda servis sağlayıcılar ne yapıyor? En optimum hız olan 25Mbit'i kaldırıp 24Mbit'e çeviriyorlar ve haliyle bir alt hız sınırı grubuna düşmüş oluyorlar. Yani memleket tamamen bir "yemin etsem başım ağrımaz" modunda ve bütün işler olması gerektiği gibi, ama sadece kağıt üstünde
Neyse; ben açıkcası bulunduğum yerde(Karaköy/İst) başka altyapı hizmeti olmadığı için ADSL'ye mahkum biri olarak ehven-i şer modunda sabit IP aldım ve kameralarımı çalıştırdım. Genel olarak da TurkNet'den memnunum. Zira faturam 72TL'ye çıktı ama TTNET olsa bunun altına zaten inmiyor ve şu anda tamamen sınırsız kota verdiler. Hemen şunu sorabilirsin "sabit IP 12TL mi". Evet maalesef 12TL gibi abartı bir rakam. Turksat Uydunet'de ise 5TL. Ama onları arayıp sadece "sabit IP istemiyorum bana sadece havuz IP'si vermeyin" dedim. Yukarıda da bahsettiğim gibi konuyu hemen hallettiler. Ne kadar süre gider bilemiyorum.
Neden tüketici hakem heyetine gitmedin falan diye soran olursa diye söyleyeyim, cidden bezmiş ve yorulmuş vaziyetteyim. Bu aralar hiç öyle parçala behçet modunda değilim. Son yaşadığım olay beni bu memleketten iyice soğuttu. Olay şu; babama bir araba aldık, araç bize navigasyon da var diye satıldı. Fakat bütün resmi ve parasal işlemler bittikten sonra tam aracı teslim alırken öğrendik ki araçta navigasyon yokmuş. Değeri yaklaşık 4-5bin TL. Bu durumda bize "abü gusura bakma abü, size %20 servis indirimi verelim" teklifi getirdiler. Bu yaklaşık 20 kere falan servise gitmem demek
Dedik arabayı almıyoruz, "o zaman 2500-3000TL civarı bir miktarı keser paranızı öyle iade ederiz. Gittim #opelturkiye 'ye uzun bir şikayet mektubu döşedim. 10 günlük bir beklemeden sonra "%100 haklısınız ama maalesef biz birşey yapamıyoruz". Hadi dedim tüketici hakem heyetine başvurayım. Aradım ve "haklısınız ama biz 2bin200TL üzerine bakamıyoruz, sizin tüketici mahkemesine dava açmanız lazım" yanıtını aldım. Şimdi bu geldiğimiz noktada da, 4-5bin TL için mahkemelerle uğraşmaya değer mi durumu var? Hani 10-15 falan olsa neyse... Avukatlar desen ayrı bir dert zaten...
#opelturkiye #gedizleropel #opelgedizler
Uzun lafın kısası; ver 12TL, al sabit IPni ve taahhütsüz olarak 72TL ve sınırsız kotanın keyfini çıkar, işine gücüne bak. Eski ISP'ye dönsen rakam daha az olmaz diye düşünüyorum ama düşmesi için taahhütname yapman gerekecek muhtemelen ve kota sınırları da ayrı can sıkıntısı...
Son olarak; bu IP havuzu işi tüm dünyada genel bir problemmiş zira IP stoğu bitmiş. IPler karaborsaymış.