Gönderen Konu: 2000 Dolarlik Maniac mansion.  (Okunma sayısı 8686 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
2000 Dolarlik Maniac mansion.
« : 08 Ağustos 2017, 22:35:39 »
 Inanilmaz bir hadise yasadim bu gun. Satin aldigim Maniac Mansion kopyasi icinden 2.000 Dolar nakit para cikti. Oyun gelince icerigini kontrol ettim dogal olarak. Manuel' in icindeymis, bir posete duzgunce sarilmis cil cil 20 adet 100 dolar, yenilerden. Adeti sonradan ogrendim zira hala oyunun icerigi saniyorum o parayi.

Ilk basta tam anlamadim durumu. Ulan diyorum poster var gazete var, bi de replika para varmis diyorum ambalaj icerginde. Benim elimdeki surumde gazete eksikti ve kutu konsuyonu kotuydu, yeniden alma sebebim buydu. Ama replika para hic bir kaynakta gecmiyor, oyunla da alakasiz. Sonra dolarlarin oyunun satildigi donemle uyusmadigini fark edip posetin icinden cikarttim. O zaman simsekler cakti, acayip sinaptik aktiviteler gerceklesti beynimde ve paranin gercek oldugunu anladim.

Ilk soku atlatinca saticiya hemen bir mesaj yolladim (zor oldu :D ) ama daha cevap gelmedi. Ya dalga gectigimi saniyor ya da kalp krizi gecirdi ekran karsinda. Bana kalirsa oyunun eski sahibi parasini saklamak icin bu kutuyu kullanmis, bir sekilde bana kadar gelmis iste. Hayat cok acayip, US daha da acayip.

Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
Ynt: 2000 Dolarlik Maniac mansion.
« Yanıtla #1 : 08 Ağustos 2017, 23:41:48 »
ohhaaa diyebiliyorum ancak....

nası yaa????

bu arada Shax, sana aslansın diyebiliyorum ancak. Helal olsun şunu adama haber verdiğin için. Tabi normali bu aslında ve bunu kutlamak da abuk geliyor bir yandan ama yine de bu dürüstlüğü gösterecek adam günümüzde az kaldığı için ben kutlamadan edemedim, ne olur yanlış anlama :)

Çevrimdışı fullgrim

• Retro Meraklısı
    • Adventure Attacks!
« Yanıtla #2 : 09 Ağustos 2017, 00:40:49 »
Bizde ayakkabı kutusu, onlarda oyun kutusu =)

Değerli şeyleri karton kutularda saklamaya anlam veremedim hiç, para dediğin banka, kasa yada cüzdanda durur. Bir de o kadar gümrükten, x-ray'den vb. geçerken fark edilmemiş olması daha da ilginç. Her şartta iade etmek gerek tabii, ama iade etmesi de sorun olacak; bankadan göndersen olmaz, kargo ile göndersen kaybolma riski yüksek... İyi şanslar.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #3 : 09 Ağustos 2017, 03:08:09 »
@nightlord

Yok abi niye yanlis anliyayim. Kimsenin arayip sormadigi bir para var ortada, cok kolay gibi duruyor bir acidan. Ama daha fikir asamasindayken bile bir kac dakika sonra afakanlar basti hani. Hala saticidan cevap bekliyorum. Daha da onemlisi hikayeyi merak ediyorum.

@fullgrim

Tesekkur ederim. Simdilik paranin kime ait oldugunu bulabilmek onceligim.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #4 : 09 Ağustos 2017, 11:22:27 »
@Shax

Boşver yahu, gavurun parası zaten, biz dahil kimse görmedi, duymadı! :)

Çevrimdışı Alpyre

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #5 : 09 Ağustos 2017, 14:28:17 »
Bizde ayakkabı kutusu, onlarda oyun kutusu =)

Hahaha! Stüdyo'da kahkaha atmış bulundum. Yan odadaki gitar öğretmeni deli mi bu diye bakıyor şu anda! Asasdasa... :D

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #6 : 10 Ağustos 2017, 00:43:28 »
Boşver yahu, gavurun parası zaten, biz dahil kimse görmedi, duymadı! :)

E o zaman pideler benden, hemde kus basili :P (Bu kampanya Alco' nun anlasmali oldugu lokantalarda gecerlidir)

Ikinci mesajimi attim ve yine cevap alamadim saticidan su ana kadar. Ya ciddi ciddi dalga gectigimi dusunuyor ya da oyunun kutu icerigini iyi incelemeden satis yaptigi icin ofkeli. Tabii bunlarin hepsi varsayim. Dunden beri bir cok acayip senaryo urettim. En ucuk senaryolarimda lluminati, 51. Bolge ve hatta Elvis bile var.

Bu gun bankada isim vardi, o arada paralarin da gercekligini kontrol ettirmek istedim. Yani az cok dolarla isim oluyor ama alisilmis bir durum olmadigi icin boyle bir dogrulama ihtiyaci duydum. Neticede paralar gercek.

B Plani telefon. Fakat bu plan biraz beni geriyor. Sonucta metin tabanli etkilesimden cok daha sicak bir durum soz konusu olacak. Telefonu actiktan bir kac saniye sonra "Boyle bir dallama icin mi cektim bu sikintiyi" derken bulmak istemiyorum kendimi. Karsima acayip bir insan cikma olasiligi korkutuyor beni.

C Plani son plan. Telefon sonuc vermezse Amerika' ya gidip saticiyi bulmaya calismaycagim elbette. Etik yukumlulugumu yerine getirdigimi varsayarak parayi oldugu yerde nadasa birakirim. Alti ay bir yil, canim ne kadar isterse. Ondan sonra usulca koleksiyon fonuma sizmasina izin veririm.

Umarim tatmin edici aciklamalar sunabilen bir "sahip" cikar ortaya.

Çevrimdışı AmonR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #7 : 10 Ağustos 2017, 18:57:12 »
Hayat cok acayip, US daha da acayip.
Gerçekten de öyle. :P

Sanırım oyunu sana satan vatandaş oyunun ve dolayısıyla da içinden çıkan paranın asıl sahibi değil, bir nevi 3e alıp 5e satan bir aracı ve belli ki kutuyu açıp da içeriğini detaylıca incelememiş.
Oyunun ve dolayısıyla paranın asıl sahibi ise çoktan ümidi kesip, üstüne bir(kaç) bardak soğuk su içmiştir.

Acaba diyorum şu konudaki http://retrojen.org/pano/index.php?topic=111.msg9359;topicseen#msg9359 mağduriyetini bir nebze olsun azaltacak "teselli ikramiyesi" olarak mı değerlendirsen?  ;)

emarti

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 11 Ağustos 2017, 01:53:35 »
Ne ısmarlıyorsun Shax?  ;D

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #9 : 11 Ağustos 2017, 02:52:16 »
@AmonR
 Evet bu adam satici, kullanici degil (Bkz: Mali arap Faik' ten aliyorduk). Elinde iyi kondusyonda bir suru rare oyun var. Soylemesi ayip ben bu arkadastan sealed Commander keen, Zak McKracken and the Alien Mindbenders ve guzel bir kondusyonda Maniac Mansion aldim. Hangi oyunun ne kadar edecegini bilmesine ragmen oyun hakkinda en ufak bir fikre sahip degil, tam bir tuccar. Diger taraftan O2 faciasini telefi edecek bir meblag ne yazik ki yok, olay tamamen duygusal.

@emarti
 Cok yakan bir adamim, size bir sey kalmayabilir aslinda. Fakat "emarti bir kimdir" tarzinda hosbes departmanimiza nacizane bir mesaj birakirsaniz kiytirik pide sozu verebilirim. Kaliteyi Alco' nun anlasmali oldugu lokantalar belirliyor, yanlis anlasilmasin.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #10 : 11 Ağustos 2017, 08:05:49 »
ahahah. bence uçağa bin git asıl sahibini bul, fakat bütün parayı uçak biletine harcamak zorunda olduğunu söyle kalan $13'ı iade et, gez gel :D

ama yurt dışına para göndermek için yeni ve güvenli bir yöntem bulmuş oluyoruz şu anda :D monopoly'nin içine doldur istediğin kadar.

Eyy western union! bir gece ansızın gelebiliriz!

Yine de sahibine ulaşamazsan o 2000$'ı RAAT 2017 geliştirme ve yardımlaşma fonuna aktarabilirsin (daha fazla börek ve pide, genişletilmiş düğün sarayı ve yüksek hızlı bira makinesi) :D AA daha Retrojen'in son sayısı baskı masrafları var.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #11 : 11 Ağustos 2017, 14:46:20 »
ahahah. bence uçağa bin git asıl sahibini bul, fakat bütün parayı uçak biletine harcamak zorunda olduğunu söyle kalan $13'ı iade et, gez gel :D

Abi nasil hesap yapiyorsun anlamiyorum, akademisyen adamsin. Benim hesabima gore oraya ulastigimda elime trink diye 1.515 dolar daha saymali (Taksi parasi ve soforun bahsisi haric) . Yoksa benim bilmedigim bir kampanya falan mi var business class' ta, nerde kaliyor 13 dolars  ?

Eyy western union! bir gece ansızın gelebiliriz!

Bir gecede issiz birakildik.

Yine de sahibine ulaşamazsan o 2000$'ı RAAT 2017 geliştirme ve yardımlaşma fonuna aktarabilirsin (daha fazla börek ve pide, genişletilmiş düğün sarayı ve yüksek hızlı bira makinesi) :D AA daha Retrojen'in son sayısı baskı masrafları var.

Hoop, siraya gir. Sabah bizim Musk aradi, Elon musk... Duymus kutudan para ciktigini, fabrikayi buyutmeyi dusunuyormus, gel ortak ol diyor.

Ucuncu ve son mesajimi atmadan once baska bir kanaldan baska bir kimlikle mesaj attim saticiya, beni buna mecbur birakti. Elinde aradigim oyunun olup olmadigini sordum, 10 dakika icinde cevap geldi. Kafam karisti biraz.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #12 : 11 Ağustos 2017, 15:30:27 »
Benim hesabima gore oraya ulastigimda elime trink diye 1.515 dolar daha saymali (Taksi parasi ve soforun bahsisi haric) .
benim hesaba göre 13$ artması gerek, economy class ve mcDonald'sda yediğin burger parası dahil.

Alıntı
Elinde aradigim oyunun olup olmadigini sordum, 10 dakika icinde cevap geldi. Kafam karisti biraz.
siktiret madem.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #13 : 11 Ağustos 2017, 15:37:19 »
Economy class ? Teessuf ederim. Hem iyilik yapmak icin o kadar yol gidecegim hem de economy class gidecegim. O kadar da cimir degildir herhalde adam ;D Sir olacak bi de yahu, economy class diyor...

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #14 : 11 Ağustos 2017, 23:02:50 »
abi bence de olay sittiret mertebesine yaklasiyor. Adam bence senin bi sekil bi dolandiricilik falan yaptigini mi dusunuyo nedir.