Gönderen Konu: Kondisyon Puanlama Sistemi  (Okunma sayısı 15112 defa)

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: Kondisyon Puanlama Sistemi
« Yanıtla #15 : 06 Ekim 2011, 01:40:52 »
Arkadaşlar, dergi siparişi için hazırladığım sistemde böyle birşey eklemek çok basit olduğu için, ekleyiverdim:

http://retrojen.org/logon/cpanel.php?piyasa=liste

Bu adrese giderseniz, fiyat belirlemek için istediğiniz bilgisayarı ekleyebilir ya da eklenmiş olan bilgisayarlara kafanıza göre bir fiyat biçebilirsiniz.

EĞER DERGİ SİPARİŞ ETTİYSENİZ ŞİFRENİZ (TÜMÜ KÜÇÜK HARF OLARAK) KORUNMUŞ OLMALI. Aksi takdirde bana PM atın, size yeni bir şifre oluşturayım.

Haydi retrojen, bir el atın bakalım bizim foruma göre fiyatlar nasıl çıkacak. (bir alet üzerinde 5 oy oluşmadan ortalama fiyat gösterilmiyor haberiniz olsun). Fiyatları belirlerken istediğiniz yöntemi kullanabilirsiniz. Sizin için değeri nedir, GG'deki değeri ne oldu, "şimdi çıksa 300 lira basardım allama" gibi seçimler yapabilirsiniz, bu forumdaki herkesin her türlü fikri bence önemli, hepimiz alıcıyız. Listede bulunmayan makineleride üşenmeyip eklemenizi rica ediyorum. Sadece makine adı ve bir JPG bulmanız gerekiyor. JPG 100k'yı geçmemeli.

Yakında aynı sistem altında TYVT (Türk Yazılım Veri Tabanı) çalışmaya başlayacak. Buradaki bilgileri bir api ile dışarıya servis edeceğim. Şimdilik arabirimi fazla eleştirmeyin :D Önemli olan bilgi.

PS. Dergi sipariş etmeyin ama :D Henüz dergi yok ortada. Ama o da olacak ;)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #16 : 14 Mart 2012, 01:26:04 »
 Dostum link kaput olmus. Halbuki cok pis fiyat belirliyesim gelmisti.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #17 : 14 Mart 2012, 13:44:35 »
Dostum link kaput olmus. Halbuki cok pis fiyat belirliyesim gelmisti.

dostum linkte sorun yok, çalışıyor. Şifren ile giriş yapmadan göremezsin fiyatları :D Belki ileride bir alım-satım sistemine çeviririz bunu. Orada yazdığın fiyattan sana satmak isteyen, "bu bende var, ahanda al sana satarım" şeklinde bayrak kaldırsın :D

Mesela a1200'e  şöyle fiyatlar verilmiş olsun

ref-100
shax-200
alco-500

domino'da 300 istiyor, ozaman alco için bayrak kaldırır, ben sana bunu 500'e veririm diye. alco alırsa güzelce kazıklanır. Ama kendi kazdığı kuyuya düştü, fiyatı abartmasın bidaha.

Lakin ref ile shax bir satış olduğundan bi-haberler. Cimriliklerinden ağızları havaya açık gezmekteler. Lakin sistem onlara ses çıkarmadı. Amiga alco'ya sessizce gitmiş oldu.

Fakat sistem bir amiga satışı tamamlandığını genel duyurular kısmından verdi. Böylece shax lan bana kimse bişey satmak istemiyor diyerekten fiyatını 250'ye çıkarma kararı aldı. Lakin aslında amiga düşerse bu fiyatı verebileceğini taa başından beri biliyordu. Piyasayı düşürmek için düşük yazmıştı. O da üçkağıtçılığının cezasını buldu.

Bu işlem tabiiki ortamda hiç satılmadığında bi ske yaramaz, ama gg böyle bir sisteme geçmeli :D x

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #18 : 14 Mart 2012, 17:53:02 »
 Hep unutuyorum oraya uye oldugumu :)

Gaza geldim ben fakat cgtr ve amigaturk sitelerine soyle bir goz atinca tekrar, hevesim kacti. Su muhabbeti bu gun gordum mesela; http://www.amigaturk.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=34003 Cogunluk ne yazik ki bunlardan ibaret. Degil retro, yasama istegini bile zedelerler adamin. Biz de oturmus sistemden bahsediyoruz. Hakaten lan, biz niye ucuyoruz bazen boyle :D

Domino tebrik ederim. Cok guzel bir fiyata sattin makinayi kasla goz arasinda.

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #19 : 14 Mart 2012, 19:36:49 »
Lakin ref ile shax bir satış olduğundan bi-haberler. Cimriliklerinden ağızları havaya açık gezmekteler. Lakin sistem onlara ses çıkarmadı. Amiga alco'ya sessizce gitmiş oldu.

Fakat sistem bir amiga satışı tamamlandığını genel duyurular kısmından verdi.

burda bi celiski yok mu? ben anlamadim. ref ve shax satistan haberdar olacak mi olmayacak mi?

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #20 : 15 Mart 2012, 00:44:48 »
Ben sevdim bu sistemi. A1200'ü Alco'ya 500 liraya okutmuş olmamın bunda etkisi var mıdır, bilemiyorum tabii.  :)

@Shax
Teşekkür ederim dostum. Beni sizler bu noktalara getirdiniz.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #21 : 15 Mart 2012, 13:49:06 »

Fakat sistem bir amiga satışı tamamlandığını genel duyurular kısmından verdi.

burda bi celiski yok mu? ben anlamadim. ref ve shax satistan haberdar olacak mi olmayacak mi?

domino bayrak kaldırdığında sadece teklif veren ve daha yüksek teklif verenlere bayrak kalkıyor. Lakin sistemde kimin neye kaç lira koyduğu belli değil.

Domino 300 liraya satmak istediğini söylediğinde, >=300 fiyat veren kişilere "senin verdiğin fiyata ürün var" ışığı yanacak, burada 300'liranın altında kalanlar haberdar olmuyor. Eğerki satış *olursa* satış yapıldı diye duyurulacak. Kimin sattığı ve kimin aldığı belli olması gerekmiyor. Eğer satış olmazsa, domino fiyatı düşürmek zorunda ki daha fazla pazar alanı yakalasın. Yoksa cimrilere ulaşamıyor. Sistem alıcıların ödeyebildikleri en üst seviyeye ulaşması konusunda baskı yaptığı kadar, satıcılara da indirebilmeleri için bir baskı yapıyor.

Tabii sistemin adı *kondüsyon* puanlama sistemi. Belirli kondüsyon kriterleri oluşturmak da gerekiyor. Sararmış klavye, garanti etiketi açılmamış, floppy henüz paslanmamış, board revizyonu vs. gibi sistemin temel sorunlarını listeleyebilecek bilgiye ihtiyacımız da var. Dediğim gibi, hayali bir yapı :)

Bu arada böyle bir sisteme ihtiyacımız var diyorsanız ciddiyetle konuşalım, lakin ben şaka/oyun olsun diye yazmıştım kafamdan. Kafasında adil bir alışveriş oluşturabilmek için güzel bir sistem olan varsa lütfen saklamasın :D

Hakaten lan, biz niye ucuyoruz bazen boyle
Ya biz o dönemleri atlattık, bir sonraki level uçmayı gerektiriyor be mösyö shax.  Yani buradaki herkes zaten çoktan uçmaya başladığı için böyle bir sonuç doğdu :) Yani burayı kurduğumuzda uçuşa geçmiştik.

Hem, sen uçmazsan, ben uçmazsam, kim uçacak bu dünyada? Birilerinin uçma görevini üstlenmesi gerek ve bu büyük bir sorumluluktur dostum.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #22 : 15 Mart 2012, 18:15:30 »
 Yahu ben ciddiyim. Sapla samani ayirirken de ciddiydim, sistemli bir pazar teklifinde de ciddiyim. Ben retro computing akiminin basinda oldugumuza inaniyorum daha, ozellikle turkiye soz konusu olunca. Kaotik bir erken donem yasiyoruz bir nevi. Yani bu konularin tartisilmasi icin cok uygun bir zaman.

Çevrimdışı ibeser

• Retroman
  • Sega<Nintendo<Amiga
    • Ayak Takımı "Organizasyon Ekibi"
« Yanıtla #23 : 10 Aralık 2012, 23:35:32 »
Örnek güzel ama Retroya uymaz, çünkü çok fazla detay var bizde. Misal; cihaz yan ürünleri, iç aksamı gibi durumlar da mevcut. Bize ancak ikinciel araba puanlama sistemi gibi birşey uyar ki biliyorsunuz orada da yüzlerle ifade edilen kontrol noktaları mevcut. Hadi bizde 100ler mertebesinde olmasın da 10lar civarında kalsın. Lakin kimse kolay kolay uğraşmaz bunlarla. Bizde esas olan satıcıdır. Zira sayıları az olduğu için takip etmesi ve tanıması kolay. Misal; defleppard ve ibeser'in satış ilanları da sattıkları ürünler de güzeldir. Bunlardan birşey alırken beyanatlarını doğru kabul edebilirsiniz.

Öncelikle ismim geçtiği için mutlu oldum... :)
Puanlama sistemi sadece ve sadece buradaki konuya hakim kişilerin vereceği ortak standartlar sonrasında oluşabilir.
Yoksa herkes 10 puanı yapıştırır geçer. Fotoğraf ve mümkünse video bir çok soru işaretini ortadan kaldırabilir. Ama standartların oluşması gelecekte bir çok sıkıntıyı ortadan kaldıracaktır. (Herkese selam, ilk mesajımı attım, rahatladım) 8)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #24 : 12 Aralık 2012, 01:01:14 »
ojgeldin ibeser.

Kondüsyon puanlama sistemi bir ütopya :D Fazlası değil :D