Lakin ref ile shax bir satış olduğundan bi-haberler. Cimriliklerinden ağızları havaya açık gezmekteler. Lakin sistem onlara ses çıkarmadı. Amiga alco'ya sessizce gitmiş oldu.
Fakat sistem bir amiga satışı tamamlandığını genel duyurular kısmından verdi.
burda bi celiski yok mu? ben anlamadim. ref ve shax satistan haberdar olacak mi olmayacak mi?
domino bayrak kaldırdığında sadece teklif veren ve daha yüksek teklif verenlere bayrak kalkıyor. Lakin sistemde kimin neye kaç lira koyduğu belli değil.
Domino 300 liraya satmak istediğini söylediğinde, >=300 fiyat veren kişilere "senin verdiğin fiyata ürün var" ışığı yanacak, burada 300'liranın altında kalanlar haberdar olmuyor. Eğerki satış *olursa* satış yapıldı diye duyurulacak. Kimin sattığı ve kimin aldığı belli olması gerekmiyor. Eğer satış olmazsa, domino fiyatı düşürmek zorunda ki daha fazla pazar alanı yakalasın. Yoksa cimrilere ulaşamıyor. Sistem alıcıların ödeyebildikleri en üst seviyeye ulaşması konusunda baskı yaptığı kadar, satıcılara da indirebilmeleri için bir baskı yapıyor.
Tabii sistemin adı *kondüsyon* puanlama sistemi. Belirli kondüsyon kriterleri oluşturmak da gerekiyor. Sararmış klavye, garanti etiketi açılmamış, floppy henüz paslanmamış, board revizyonu vs. gibi sistemin temel sorunlarını listeleyebilecek bilgiye ihtiyacımız da var. Dediğim gibi, hayali bir yapı
Bu arada böyle bir sisteme ihtiyacımız var diyorsanız ciddiyetle konuşalım, lakin ben şaka/oyun olsun diye yazmıştım kafamdan. Kafasında adil bir alışveriş oluşturabilmek için güzel bir sistem olan varsa lütfen saklamasın
Hakaten lan, biz niye ucuyoruz bazen boyle
Ya biz o dönemleri atlattık, bir sonraki level uçmayı gerektiriyor be mösyö shax. Yani buradaki herkes zaten çoktan uçmaya başladığı için böyle bir sonuç doğdu
Yani burayı kurduğumuzda uçuşa geçmiştik.
Hem, sen uçmazsan, ben uçmazsam, kim uçacak bu dünyada? Birilerinin uçma görevini üstlenmesi gerek ve bu büyük bir sorumluluktur dostum.