Arada sırada muhabbeti açılmıştır bu konunun; Türkiye'de orijinal arcade kabin var mı, zamanında girmiş mi v.s.
Bazılarımız tek tük hatırlar bazılarımız için se "Atari salonu" na girmek nasip olmamıştır zamanında. Sorunun cevabı, evet, zamanında Türkiye'ye orijinal arcade kabini girmiş. Peki şimdi nerede bu kabinler acaba? Çoktaaan odun olmuştur denir genelde...
Geçenlerde bir arkadaş bazılarının fotosunu çekip gönderdi bana. Paylaşmak istedim sizlerle. Biraz hüzünlü ama
Orijinal Neo Geo "cabaret" tarzında kabinler... Paintball siperi yapmışlar
Orijinal Konami "The Simpsons" arcade kabini... Kabin 90'lardan beri açık havada kuşların tüneği olmuş. Yarısına kadar çürümüş. Yine de sağlam yapmışlar...
Orijinal Nintendo Playchoice 10 arcade kabini... Aynı şekilde...
Orijinal Robocop kabini. Sağdaki ise çok nadir Sega Mega Tech kabini. O kabini restore edecek arkadaş. İçindeki sistemi kullanmayacağını, mame sistemi istediğini söyledi, ben de MAME sistemi benden sana hediye olsun dedim, mega tech sistemi kurtardım
Tekrar edeyim, bunlar stok internet fotoğrafları değil. Geçen ay Antalya'daki eski bir ataricinin dağ başındaki deposunda çekildi fotolar. Atarici arsasını paintball alanı yapmış.
Aslında bir minibüse atlayıp anadoluyu gezmek lazım, şu History channelda "American Pickers" dizisi var, onlar gibi... Hem muhabbet edip hem de böyle cevherler bulmak heyecanlı ve eğlenceli olur...