Gönderen Konu: Türkiye'deki orijinal arcade kabinlerin sonu  (Okunma sayısı 10157 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: Türkiye'deki orijinal arcade kabinlerin sonu
« Yanıtla #15 : 08 Ekim 2017, 13:53:52 »
Peki ben 'maharetsiz' olsam dahi 'maharet isteyen' bu makinalardan oynayamaz mıyım? Maharetsiz olmam sömürülüyorum anlamına geldiği için mi devletim beni koruma altına alıyor? Yoksa bu tarz mekanlar bir tür topluma zararlı batakhaneler olarak görüldüğü için mi durum böyle? Langırtta sürekli fırıldak çeviren birini devletin korumaya alması mantıklı aslında...

langırt'ı yarı-profesyonel oynayan bir arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla, kumarhanelerde tek kollu haydut'un diğer adı "langırt"mış. Bu kanun açıkça kumarhane yasaklamaları getiriyor. Bunlar sonra langırt'ı bir takım spor dalı olarak kabul ettirip 2015  yılında yasaktan çıkarttırmışlar.

Tilt makineleri de kumar maksadıyla oynatılabilir ve yavuz'un söylediği gibi zaten kumarhane gemilerinden çıkıyormuş. Hepsinin önünde ticket çıkışı vardır zaten.

Hoş değil elbette, "işin içinde para olmasa dahi oynama" şeklinde bir yasak getirmesi çok kötü. Tabii biz bunlar tilt makinesi değil bunlara "pinball" deniyor falan diyip yırtsak iyi olur.

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
  • Bazı Retro Şeyler @youtube
« Yanıtla #16 : 10 Ekim 2017, 23:27:19 »
Çok canım sıkıldı bu görüntülere çok... Yazık ya. Ama bunlardan bir kaç büyük şehir dışında çıkacağını pek sanmıyorum. Bir kaç tane özel kabin hariç.
Bazı Retro Şeyler @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1

Çevrimdışı yavuzg

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #17 : 19 Ekim 2017, 10:31:30 »
Ya tam bu muhabbetin üzere bakın ne denk geldi!!!

Bu kabini fotoda gördüğünüz garajıma sokabilmek için çok uğraş verdim. Bu kabin de nedir diyenler için, bu bir Nintendo Super System kabini. Aslında içinde bildiğimiz SNES tabanlı bir arcade kart var. Oyunlar SNES oyunları ancak bu haliyle SNES kartları takılamıyor, kendi özel oyun kartları var.

Önce letgo'da İstanbul'daki bir antikacıda fotoğrafını gördüm...

https://tr.letgo.com/product/beyaz-ve-siyah-nintendo-sueper-sistem-arcade-makinesi_2a0372ed-2272-4303-8b5f-89bb670db20d

... sonra satıcıyla konuştum ancak sonuçlandıramadan pat diye satılıverdi :(

Bir hafta sonra kabin cgtr'de ortaya çıktı ve alan arkadaş ya bu kabini  dövüş oyunları oynayabileceği bir hale getirmek istediğini ya da yerine dövüş oyunları oynayabileceği bir kabinle takas etmek istediğini bildirdi. Ben hemen devreye girdim ve kabini manevi (!) korumam altına alarak arkadaşa hemen bir kabin ayarladım. Elbette ki onu da apar topar aldığım haliyle vermek bana yakışmazdı (kullanılmış bir arcade kabine çok detayşı temizlik ve bakım yapmadan bırakın evinize sokmak, dokunmak, koklamak istemezsiniz inanın)...

Neyse, klasik ve oldukça nadir olan bu kabini önce restore edip (aslında restore etmekten kastım güzelce bir temizleyip bakımını yapmak ve ufak tefek vuruklarını yamamak ki kabinin kondüsyonu oldukça iyi) sonra arcade'ime dahil etmek. Sonrasında bir SNES-NSS çevirici yapıp/edinip SD2SNES takıp keyfini sürmek...

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #18 : 19 Ekim 2017, 12:47:50 »
Dogru parcanin dogru adama gitmesi beni mutlu ediyor, iyi gunlerde kullan sevindim.

Bu letgo da guzel facilitye benziyor. Ama son bes yildir memleketin insaniyla hicbir retro alisveris yapmayan ben keyfimi kacirmamak adina goz ucuyla bile bakmiyorum. Her seyde oldugu gibi alisveris ahlakinin guzeli de gavurda.

Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #19 : 19 Ekim 2017, 17:35:23 »
Abi yemin ediyorum çok mutlu oldum. Keşke yavuz abiye gitse diye hem ben hem ozan içimizden geçirdik. KAbinin resimleri bana hem satılmadan hem de satın alınınca ulaşmıştı ve senden başkasına cidden yakışmazdı. Çok içime sindi şuan :) Eeee manisaya mı geldin, makina mı ankaraya geldi?

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #20 : 19 Ekim 2017, 17:36:23 »
Abi bu arada farkettin mi bilmiyorum ama sanırım oldukça düşük sayılabilecek bir seri numarası olmalı aletin... sanırım 600lerde.

Çevrimdışı yavuzg

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #21 : 20 Ekim 2017, 01:39:55 »
Abi yemin ediyorum çok mutlu oldum. Keşke yavuz abiye gitse diye hem ben hem ozan içimizden geçirdik. KAbinin resimleri bana hem satılmadan hem de satın alınınca ulaşmıştı ve senden başkasına cidden yakışmazdı. Çok içime sindi şuan :) Eeee manisaya mı geldin, makina mı ankaraya geldi?

cengiz, ozan'la güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. Yakışıp yakışmamasını bilmem de ben gerçekten bu konuda tutkuluyum. Başka kim apar topar bir OK Baby kabin bulup, önce onu satın alıp, kabini ilk satın alan arkadaşı da memnun edecek beni de utandırmayacak şekilde restore edip (ki kondüsyonu sıfıra yakındı - 48 saat içinde sanırım 6 saat falan uyumuşumdur) arabay yükleyip 1000 Km direksiyon sallayıp (taa Ankara'dan Manisa'ya git gel) bu kabine sahip olabilirdi, kim bu kadar uğraşabilirdi orası bir soru işareti  ;)

Manisa'Ya kadar geldim acaba size de uğrasamıydım diye çok düşündüm ama tahmin edersin ki bu operasyonu hafta içi yaptığımdan (Çarşamba) sizleri işinizden gücünüzden alıkoyamazdım hem de lojistik o kadar sıkışıktı ki; sabah erkenden önce kızı okula bırak, 6 saat direksiyon salla, ok baby kabini kur, çalıştır sonra bu kabini yükle iki kelam muhabbet bi de yemek sonra hoop tekrar dönüş yolu, 6 saat daha, kabini garaja indir (bu arada 178 Kg!!! tek başıma indirdim kabini - kabini dikmek için ince mühendislik hesapları yaptım McGyver numaraları falan uçuştu  :P ) son olarak da kızıma iyi geceler öpücüğü kondurdum, gün bitti  :)

Şu an kabini temziliyorum, bi yorgunluk atıyorum. Birazdan da devre kartını sökeceğim bazı sorunları vardı onları tamire başlayacağım (sorunlarını almadan önce biliyordum bu arada - sürpriz olmadı).

Onun dışında eşimle kızıma kabini gösterdiğimde benim neden deli gibi 1000 Km yol yaptığımı anladılar sanırım. Yüzlerini görmeliydiniz. Devasa gamepad'leri göürnce kızım ufak bir retro şoku yaşadı. İlk sorusu da tabii ki "sadece 3 oyun mu var baba" oldu ve bu soru bana bir SNES=>NSS adaptörü + SD2SNES multikartın alınmasına malolacak  ;D

Yanlız benim emektar Citroen'e bir kez daha aşık oldum. Bu arabayı çok sat sat dediler (9 yaşında) ama ben bu sebepten satmıyorum... Araba 1.90 yüksekliğinde arcade kabini bile taşıdı...

Çevrimdışı yavuzg

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #22 : 22 Ekim 2017, 20:25:40 »
Evet arkadaşlar sonunda Nintendo Super System convert edilmekten veya parça parça ebay'de satılmaktan kurtuldu, bakım ve tamiratları tamamlanarak yeni evine girdi  :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #23 : 22 Ekim 2017, 23:16:30 »
aramızda en azından birimizin hayallerini gerçekleştiriyor olması çok güzel. Darısı başımıza.

Ama alco, bence retrojen world headquarters makerevi'ne bir kabin ayarlamamız gerek bence bizim. senin geçen gün kaybettiğin 2000$'ı shax bulmuş çünkü. yavuz bu sene raat'a gelebilirsen ilgili görüşmelere başlayalım :D

Çevrimdışı cengizermis

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #24 : 22 Ekim 2017, 23:22:50 »
Çok güzel! Ben de front end işlerini lowdotclock ekran kartı, jpac vb halletmiş olduğumdan arcade'i kış için salona alma görüşmelerini tamamladım :)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #25 : 22 Ekim 2017, 23:57:16 »
Bence retrojen world headquarters makerevi'ne bir kabin ayarlamamız gerek bence bizim

Hic gerek yok bence. Hem merdivenler cok dar, cikrmasi zor olur yukari kadar.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #26 : 23 Ekim 2017, 10:38:51 »
Bence herkes elini cebine götürsün ve Makerevi'nin üst katını kiralayalım, oraya 2 adet kabin gayet güzel bir atmosfer oluşturur, oynanmasa bile demo ekranlarından çıkan sesler bile yeter ;)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #27 : 23 Ekim 2017, 12:09:23 »
Umumi man cave?

Çevrimdışı AmonR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #28 : 25 Ekim 2017, 17:47:11 »
Yakışıp yakışmamasını bilmem de ben gerçekten bu konuda tutkuluyum. Başka kim apar topar bir OK Baby kabin bulup, önce onu satın alıp, kabini ilk satın alan arkadaşı da memnun edecek beni de utandırmayacak şekilde restore edip (ki kondüsyonu sıfıra yakındı - 48 saat içinde sanırım 6 saat falan uyumuşumdur) arabay yükleyip 1000 Km direksiyon sallayıp (taa Ankara'dan Manisa'ya git gel) bu kabine sahip olabilirdi, kim bu kadar uğraşabilirdi orası bir soru işareti  ;)
Evet arkadaşlar sonunda Nintendo Super System convert edilmekten veya parça parça ebay'de satılmaktan kurtuldu, bakım ve tamiratları tamamlanarak yeni evine girdi  :)

Yavuz hocam bu kabinin sonunda sana ulaşmasına çok sevindim. :D
Senin de dediğin gibi, başkası da muhtemelen bu kadar eziyete girip uğraşmazdı.
Güle güle, keyifle kullan.  :)

Çevrimdışı yavuzg

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #29 : 25 Ekim 2017, 23:56:20 »
... yavuz bu sene raat'a gelebilirsen ilgili görüşmelere başlayalım :D

Çok isterim, ben de sizlerle yeniden yüzyüze sohbet etmeyi özlemişim, ancak zamanın hemen yılbaşından önce lojistik açıdan beni zorlayacak gibi. Eğer yılbaşını İstanbul'da kayınbiraderlerde falan geçirmek gibi bir aile içi söylenti çıkar gibi olursa hemen oradan yürürüm sinsice  :P

Yılbaşı bahane RAAT şahane  :P

Bence retrojen world headquarters makerevi'ne bir kabin ayarlamamız gerek bence bizim

Hic gerek yok bence. Hem merdivenler cok dar, cikrmasi zor olur yukari kadar.

Shax, belki demonte veya parçalı sistemde bi şeyler yaparız  ;)

Yakışıp yakışmamasını bilmem de ben gerçekten bu konuda tutkuluyum. Başka kim apar topar bir OK Baby kabin bulup, önce onu satın alıp, kabini ilk satın alan arkadaşı da memnun edecek beni de utandırmayacak şekilde restore edip (ki kondüsyonu sıfıra yakındı - 48 saat içinde sanırım 6 saat falan uyumuşumdur) arabay yükleyip 1000 Km direksiyon sallayıp (taa Ankara'dan Manisa'ya git gel) bu kabine sahip olabilirdi, kim bu kadar uğraşabilirdi orası bir soru işareti  ;)

Yavuz hocam bu kabinin sonunda sana ulaşmasına çok sevindim. :D
Senin de dediğin gibi, başkası da muhtemelen bu kadar eziyete girip uğraşmazdı.
Güle güle, keyifle kullan.  :)

Çok teşekkürler AmonR ;)