Gönderen Konu: İstanbul Maker Faire 2017 #MFIST17 (27-28-29 Ekim)  (Okunma sayısı 6220 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Yarın başlıyor. Çoluğu çocuğu toplayıp gelin. Sonra "ay keşke önceden haberim olsaydı" veya "tühhh yaaa, artık seneye inşallah" gibisinden laflar duymayalım. Biliyorsunuz nasıl bir memlekette yaşadığımızı, misal 2016'da Maker Faire, OHAL şartları gerekçesi ile yapılamadı. Böyle şeyleri bulunca yapışmak lazım.

https://www.facebook.com/istanbulmakerfaire/

https://istanbul.makerfaire.com

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: İstanbul Maker Faire 2017 #MFIST17 (27-28-29 Ekim)
« Yanıtla #1 : 27 Ekim 2017, 09:03:37 »
Buraya gelen çoluk çocuk umarım ülkemizin geleceğini dinamitlemez. İçime korku girdi şimdi...

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #2 : 27 Ekim 2017, 19:39:21 »
Buraya gelen çoluk çocuk umarım ülkemizin geleceğini dinamitlemez. İçime korku girdi şimdi...

anlamadım ben şimdi :D neyden korkuyoruz burda? 3d pen kullanarak nasıl gelecek dinamitleniyor? Daha efektif çalışarak desek, al görüyoruz trump'ı seçtiler ...

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #3 : 27 Ekim 2017, 19:54:47 »
Hep birlikte, cehaletin gercekten erdem sayildigi bir ulke yarattik. Her seyden korkabiliriz artik.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #4 : 27 Ekim 2017, 22:23:40 »
Hep birlikte, cehaletin gercekten erdem sayildigi bir ulke yarattik. Her seyden korkabiliriz artik.

Evet imzaları görelim beyler!

http://www.aylakkarga.com/her-yanimizi-saran-bir-karabasan-pacozluk/

Çocukları getiriyorsun değil mi?

anlamadım ben şimdi :D neyden korkuyoruz burda? 3d pen kullanarak nasıl gelecek dinamitleniyor? Daha efektif çalışarak desek, al görüyoruz trump'ı seçtiler ...
Çocukları getiriyorsun değil mi?

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #5 : 27 Ekim 2017, 22:59:52 »
Evet, altina imzami atarim denilecek bir yazi ama boyle yuzlercesi var. Sorun teshis degil tedavi. Kimse aci ilactan icmek istemiyor, tedavi onerisi de bol yani kiyida kosede karanlikta. Neyse, boyle guzel bir seyin ilanini memleket gercekleriyle ek$itmenin alemi yok. Zira o atolyenin sinirlari icinde hala medeniyet var gelecek var.

Katilacaklara simdiden keyifli verimli bir zaman dilerim.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #6 : 27 Ekim 2017, 23:34:41 »
Evet, altina imzami atarim denilecek bir yazi ama boyle yuzlercesi var. Sorun teshis degil tedavi. Kimse aci ilactan icmek istemiyor, tedavi onerisi de bol yani kiyida kosede karanlikta. Neyse, boyle guzel bir seyin ilanini memleket gercekleriyle ek$itmenin alemi yok. Zira o atolyenin sinirlari icinde hala medeniyet var gelecek var.
Aloooovvv, komşu... Kime yazdırdın olm bunları. Küfür kıyamet yok. Medeni ama sitemkar bir yaklaşım ve herşeye rağmen umut dolu bir bakış açısı. Bu bu bu, bu sen olamazsın Shax...

Alıntı
Katilacaklara simdiden keyifli verimli bir zaman dilerim.
Haydaaa!!! Şimdi de mikrofon uzatılmış, tüylü terlik ve tayt giyen moda tasarımcısı oldu adam. 

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #7 : 28 Ekim 2017, 00:02:46 »
Bazen kendimi bu cografyanin bir parcasi degilmis gibi ifade edesim geliyor. Neyse ki cok ender yasanan bir durum. Diger taraftan terlikler konusunda yaptigin isabetli tahmin hafiften tirsamama sebep oldu. Su an laptop' un kamerasini ekstra guclu 3M tamir bantiyla kapatmaya calisiyorum.

Çevrimdışı matahari

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • The Blog of Mert Börü
« Yanıtla #8 : 28 Ekim 2017, 11:11:10 »
Biliyorsunuz nasıl bir memlekette yaşadığımızı, misal 2016'da Maker Faire, OHAL şartları gerekçesi ile yapılamadı.

Buraya gelen çoluk çocuk umarım ülkemizin geleceğini dinamitlemez.

Daha efektif çalışarak desek, al görüyoruz trump'ı seçtiler ...

Hep birlikte, cehaletin gercekten erdem sayildigi bir ulke yarattik.

Bazen kendimi bu cografyanin bir parcasi degilmis gibi ifade edesim geliyor.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #9 : 28 Ekim 2017, 13:43:26 »

Bugün çok ilginç bir ted konuşması yayınlandı. Bu konuşmayı yapanın bir türk olması hiç de şaşırtıcı değil, milletçe paranoyak olduğumuzun güzel bir göstergesi. Ama işin ilginç tarafı, ben de aynı paranoyaya kapılmış olmalıyım, çünkü günümüzün durumu bu kadar yalın ifade edilemezdi.

Ben bu boktan *herşeyin* arkasında akıllı bir karar olmadığını düşünen adamlardanım. İnsanlığın kendisi zaten boktan, yani bu yeni bir fikir de değil zaten, incile felsefe olmuş bir düdük fikir, burası cepte. Bu kaos kendi kendine şekil verir oldu. Ama bu düşüncemi (en azından bir kısmını) Zeynep hanım bilimsel bir temele oturtmuş. Nüfus artışı ve internetin yayıldığı şu günlerde, Zeynep hanım diyor ki:
"Reklam satmak amacıyla birincil önceliği insanları sitede tutmak için kendi kendine öğrenip kendi kendine uygulayan big-data işleyen algoritmalar, biz bile farkında olmadan, yeter ki adam sitede kalsın diye bize insanlığın gelişimi için hiç de uygun olmayan türlü içeriğe yönlendiriyor"

Örnek de veriyor, mesela youtube'da hepimiz "youtube'un karanlık yüzüne düşme" dediğimiz olguyu yaşarız. Çünkü algoritma senin sitede kalman için elinden gelen herşeyi yapıyor, ve genellikle aradığın konunun dibine inen yeni videolar oluyor. Yani uçlar sivriliyor. Zeynep hanımı izleyin ama sonuna kadar. Bence, ister istemez, özellikle çocuklarımızdan başlayarak, belki de hiç farkında olmadan, toplumu garip şekilde boka itiyoruz ve bundan bir kurtuluş göremiyorum.

https://www.ted.com/talks/zeynep_tufekci_we_re_building_a_dystopia_just_to_make_people_click_on_ads

daha çok şöyle bişey bence:

Maker faire'e gelemiyorum. Sebebi İstanbul'un aşırı büyümüş olması. İki ayrı şehir gibi. Bu sene anadolu yakasındakiler gitsin. Seneye avcılarda falan yapılırsa düşünürüz :D

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #10 : 29 Ekim 2017, 01:30:26 »
Her sene demopartilere Bursadan, Ankaradan falan kalkıp gelmiş bir kişi olarak kınıyorum seni Ref.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #11 : 30 Ekim 2017, 15:28:11 »
Her sene demopartilere Bursadan, Ankaradan falan kalkıp gelmiş bir kişi olarak kınıyorum seni Ref.

Arrgh :D

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #12 : 30 Ekim 2017, 16:06:46 »
Ben de Ref gibi düşünüyorum, iki İstanbul var arkadaşlar, anadolu yakası bana farklı bir şehir gibi geliyor, önceden planlama yapmadan çat kapı geçemiyorum. Burada cezalı (!) olan biri varsa o da Alcofribas'dır, insan 1 hafta öncesinden haberdar eder! Perşembe öğrenince kafamda zihin jimnastiği yapmaya başladım ama hafta sonu için davetlimizin de olması bu problemi işin içinden çıkılmaz hale getirdi malesef :(

Çevrimdışı AmonR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #13 : 31 Ekim 2017, 01:02:53 »
Valla biz anca pazar günü öğleden sonra fuar alanına ulaşabildik, biraz acele bir şekilde de olsa tüm peronları dolandık.
Alco hocama da uğradık. Gayet keyifli vakit geçirdik. Çocuğu olan, özellikle de 7 - 12 yaş arası çocuğu olan herkese tavsiye ederim.  :)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #14 : 02 Kasım 2017, 17:45:02 »
Maker faire'e gelemiyorum. Sebebi İstanbul'un aşırı büyümüş olması. İki ayrı şehir gibi. Bu sene anadolu yakasındakiler gitsin. Seneye avcılarda falan yapılırsa düşünürüz :D

Ben de Ref gibi düşünüyorum, iki İstanbul var arkadaşlar, anadolu yakası bana farklı bir şehir gibi geliyor, önceden planlama yapmadan çat kapı geçemiyorum.

Evet,  İstanbul'un aşırı büyüdüğüne katılıyorum. Lakin; her büyüklüğün de sonuçta bir ortası var. Bu bağlamda bakarsanız da; Haydarpaşa, Karaköy, Beşiktaş, Eminönü-Sirkeci ve Kadıköy gibi yerler bunun neredeyse tam ortası sayılır. Eğer bu etkinlik Kartal, Bostancı, Ataşehir, Tuzla, Pendik gibi bir yerlerde olsa idi dediğinizi anlardım. Bu haliyle, olabilecek en makul yerlerden birinde oldu. Bahane uydurmayın, ne bana ne kendinize :)

Alıntı
Burada cezalı (!) olan biri varsa o da Alcofribas'dır, insan 1 hafta öncesinden haberdar eder! Perşembe öğrenince kafamda zihin jimnastiği yapmaya başladım ama hafta sonu için davetlimizin de olması bu problemi işin içinden çıkılmaz hale getirdi malesef :(
Güzel kardeşim; bana senelerdir "sosyal medya" diyip durdunuz. Ben de girdim sosyal medyaya. Bu işler daha hızlı ve verimli olsun diye duyuruyu oradan ayın 22'sinde yaptım. Buradan da geç bile olsa yaptım. Hem zaten bir değil, iki değil, tam 3 gün süren bir etkinlik. Daha ne olsun! Dedim ya, "Bahane uydurmayın, ne bana ne kendinize" :)