Şükredin halinize. Bu sabahın yaşanmış bir olayını aktarayım. Bizim iş yerinde çalışan bir 'bayan' arkadaş metrobüste Iphone'ununun çalınması üzerine polis karakoluna başvuruyor. Orada tahmin edeceğiniz üzere polis bu işin çözülmesini imkansıza bağlıyor ama o anda polisin aynı imkansızlığı sunduğu başka kayıp vakalarını da gören bu 'bayan' arkadaş haline şükrederek ayrılıyor. Bu diğer kayıp vakaları şöyle; lüks arabası çalınan bayan, 15 yaşında karısı (!) çalınan koca (böyle ifade edilmiş!).
Hah, suçlunun bulunmasını geçelim zaten; 2010 yılında bir gece ofise hırsız girmişti, ertesi gün karakola başvurduk, ofise gelip hepimizin parmak izlerini ve çevredeki araç/gereçten de parmak izi örnekleri toplayıp gittiler. 1 ay kadar sonra haber geldi, o zamanlar çalıştığımız matbaanın ofisboyunun parmak izini dış kapıda bulmuşlar ve sistemde de parmak izi kayıtlı diye adama direk dava açmışlar! Hırsızlığın olduğu gün matbaadan ürünler gelmişti, yani dış kapıda parmak izi olması gayet doğal, ama bunu polise anlatamadık bir türlü. Şikayeti geri çektik, 40 takla attık, ama yine de olayla alakası olmayan adamı birkaç kez mahkemeye çıkardılar! Asıl suçlu ise bulunamadı elbette.
Neyse, son aldığım ürün, dün akşam hayatımda ilk kez aldığım Lego Technic serisinden 42048 modeli (çocukken lego pek sevmezdim nedense, bana çocuk oyuncağı gibi gelirdi!). Zaman katili model maketlere alternatif olarak deneyeyim dedim, ve fakat giriş seviyesi model alınca 1 saat içinde bitirdim ve yine ortada kaldım
. Ama zevkli sayılır; 2 ileri vites sistemi var ve cidden çalışıyor, motor freni bile yapılıyor. Şimdi power functions set alıp buna uygulamak istiyorum. Gerçi itiş, direksiyon, vites derken 3 ayrı motor kontrolüne ihtiyaç var ama alıcı/vericisi 2 motor kontrol edebiliyor, sanırım vitesi otomatik hale getirmeliyim