Gönderen Konu: En son hangi urunu aldiniz?  (Okunma sayısı 71594 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: En son hangi urunu aldiniz?
« Yanıtla #240 : 03 Mart 2019, 22:40:08 »
Coze memlekete gelmis, XL tiny RAAT yapilmis falan filan. Ben o esnada memleketin acayip bir yerinde acayip bir makineye rektal muayene yapiyordum. Umarim RAAT' i kacirmama degmistir. Detaylar nakliye faslindan sonra

Mini buzdolabı koleksiyonuna başlamanı kutlayalım bir ara... (Süprizi bozmıyım, big reveal'ı sana bırakıyorum)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #241 : 03 Mart 2019, 23:15:12 »
Seni hinzir 8)
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #242 : 04 Mart 2019, 14:55:55 »
 Silicon Graphics Indigo 2 ZX. Favori Sgi makinelerimden degil ama o bir Sgi sonucta. Neresini kurcalasaniz insani hayran birakiyor kendine. Bir nevi esantiyon oldu asil pesinden kostugum makinenin yaninda.

64-Bit R4400 200MHz cpu, 128MB hafiza, ZX Grafik karti (Hardware OpenGL) ve IRIX 5.3. 1993 yili icin dudak ucuklatan bu konfigurasyona sahip olma bedeli, degisik donanim varyasyonlariyla 100.000 Amerikan dolarina kadar cikabiliyordu. Az sayida ki sansli bilim adami, muhendis ve sanatcinin kisisel bilgisayari; Bizimse ruyalarimizin makinesiydi.

Ufak bir skinset iyilestirmesine ihtiyac var fakat onun disinda her sey yolunda.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #243 : 04 Mart 2019, 15:04:12 »
Bence bu indigo 2 ZX Spectrum doğru eve gitmiş olduğu için çok şanslı. Türkiye'de senden daha iyi bir sahip bulamazdı kanımca. Doğru adrese varmış.

Fan pozisyonundan ribbondaki logoya kadar tamamen custom bir cihaz. Garip çözümlere gitmişler, mesela kartları kasanın dibine dikey olarak sıkıştırabilmişler. Expansion kartlarına bir yükseklik limiti koymuş oluyorlar ama para yetiyor demekki. Bu alete 3rd party donanım üretilmiş mi? hepsi sgi üretimi mi?

Çalıştırmayı düşünüyor musun?

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #244 : 04 Mart 2019, 15:28:33 »
Bence bu indigo 2 ZX Spectrum doğru eve gitmiş olduğu için çok şanslı. Türkiye'de senden daha iyi bir sahip bulamazdı kanımca. Doğru adrese varmış.

Tesekkur ederim ref!  Kapim butun Inidgo 2 ZX Spectrum' lara acik.

Expansion kartlarına bir yükseklik limiti koymuş oluyorlar

GIO64 Bus uzerinden takilan bu kartlar standart pc kartlara gore oldukca yuksek. Eger dikey taklsaydi kasa onemli olcude yuksek olurdu. Ayrica o fan sadece expension slotlarinin oldugu kismi sogutuyor, kasanin geri kalanindan yalitilmis bir bolum orasi. Cpu, hafiza modulleri, suruculer kasanin ayrilmis diger bolmesinde ve onlarin sogutulmasindan psu fani sorumlu. Efektif bir sogutma tasarimi var.

Bu alete 3rd party donanım üretilmiş mi? hepsi sgi üretimi mi?

Bir kac network karti ve uygulamya ozel accelerator kartlar.

Çalıştırmayı düşünüyor musun?

Orkestral chime' i duydum, ekrana goruntu geldi. Calisip calismadigini test etmis oldum bu sekilde. Fakat oynasacak misin dersen hayir. Daha guclu kardesleri varken R4400' lu bir Sgi ile ugrasilmaz.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #245 : 05 Mart 2019, 22:23:22 »
 Ekim 2004 ile Mayis 2006 arasi Gittigidiyor ve Amigaturk uzerinden yaptigim alisverisler icin kayit tuttugum bir txt dosya buldum. Aslinda 2002' den itibaren tuttmusum bu tarz kayitlar ama en yogun retro ekipman icereni bu. Icinden bilgisayar ve video oyun disinda kalan seyleri cikardim. Buyuk kismi ambalajinda seyler. Fiyatlar bit pazarina gore yuksek fakat zaman icinde piyasa ederlerinin nasil degistigini anlayabilmemiz acisindan guzel bir ornek. Fiyatlarin hepsi TL.

Kod: [Seç]
EKIM 2004 - MAYIS 2006  (GG ve AMIGATURK)______________________________________

-UCUZ HDD                    :  25.00
 -8 ADET CPU                  :  12
 -SCSI CARD                   :  64.00   (2HDD+CABLE)
 -IOMEGA ZIP 100 MB           :  38.00  (SCSI)
 -2X32 MB EDO RAM             :  42.00
 -VOODOO MONSTER I            :  12.00
 -100 3.5" FD                 :   9.00
 -250 MB ZIP DRV              :  63.00 (SCSI)
 -CELERON 2 X BOX             :  47.00
 -5 BYTE                      :   9.50
 -COLLIN MC MCREA RALLY       :  16.30
 -WIN 95 OEM                  :  28.20
 -P100 PC                     :  22.00
 -DIAMOND VIPER GRP.          :  38.00
 -APPLE G3                    : 185.00
 -APPLE 20"                   : 135.00
 -MSX JOYSTICK                :  25.00
 -COMMODORE 1084S             :  90.00
 -EDIMAX PCMCIA               :  23.40
 -5.25" FDD                   :  12.80
 -FUJITSU 640 MB MO           :  28.00 (FCK-AMANLI /ARIZALI)
 -ACER ASPIRE                 : 100.00
 -MSI MOBO                    :  45.00
 -PS2 NETWORK ADAPTOR         :  90.00
 -PS2 REMOTE CONTROLLER       :  38.00
 -SUN SPARC 20                :  55.00
 -MSX JOYSTICK                :  14.00
 -ZOLTRIX 14.400              :   1.00
 -SPLINTER CELL               :  28.00
 -PC GAMMER TR ALL            :  25.00
 -SH3,SH4,.....               : 110.00
 -AMD SLOT BOARD              :  55.00
 -USB TO PS2 GAMEPAD CON...   :  15.50
 -AMD SLOT CPU                :  57.00
 -A3000 FDD                   :  15.00  (+COMMODORE PC-1)
 -3 PC OYUN                   :  45.00
 -3 PC OYUN                   :  45.00
 -4 PC OYUN                   :  33.00
 -4 PC OYUN                   :  21.10
 -3 PC OYUN                   :  21.00
 -3 PC OYUN                   :  35.00
 -3 PC OYUN                   :  35.00
 -4 PC OYUN                   :  45.00
 -BALCK & WHITE               :  25.00
 -DUKE NUKEM 3D               :  61.00
 -FINAL FANTASY               :  29.50
 -AMIGA BOOK                  :  20.00
 -SCSI ENC                    :  70.00
 -NEXTSTATION COL             :  335.00
 -LARRY MAGNA                 :  25.00
 -PAINKILLER                  :  30.00
 -YAMAHA CD-RW                :  75.50 (SCSI)
 -CPU FAN                     :  23.00
 -AMIGA GAME                  :  11.00
 -AMD 2200 XP                 :  90.00

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

-A600                        : 110.00
 -A2000                       : 200.00
 -A3000+A500                  : 240.00
 -A1200T                      : 628.00 (PPC / BVISION PPC)
 -A1200 MOBO                  : 110.00
 -M1438                       :  90.00
 -C128D                       : 100.00
 -C1154 FDD                   :  45.00
 -UMAX S900                   :  80.00
 -MEMORY (ANTALYA)            :  90.00
 -PS2 8MB                     :  29.00
 -ATARI 800 XL                :  85.00
 -SB LIVE 5.1                 :  56.00
 -LOGITECH GAMEPAD            :  24.00
 -PS2 VERTICAL STAND          :  14.00
 -ACORN RISCPC 600            : 400.00

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #246 : 05 Mart 2019, 22:31:50 »
 Ha bir de kargo masraflarinin oldugu bir kisim var. En yuksek ve en dusuk fiyatlara bakin bir.

Kod: [Seç]
1.70  (UPS) ANTALYA RAM LOT
39.20  (MNG) ANTALYA A2000

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #247 : 10 Mart 2019, 18:58:54 »
Daha önce bir arkadaşımın amiga 1200'ü (kendisi büyüyüp işe güce sardığı için) benim olmuş gibi birşey olmuştu. Yıllarca kullandım. 2008 civarı retro işleri değere binince 7-8 senedir bende olan o amiga evine döndü ve bir daha da geri gelmedi :D Ki o zaman da ben zaten a500'cü olduğuma karar vermiştim, 1200 bir köşede yatıyordu. Ama elden gidince değere binen herşey gibi yıllardır bir amiga1200 için göz ucuyla takipteydim.

Bu hafta Osman Tansel'den bir amiga 1200 geldi. Biraz kör bir alışverişti. Resimlere baktım, ve sevgili osman'ın verdiği güvenceyle 1200'ü aldım.

Görüldüğü gibi kozmetik durumu oldukça iyi. Tuşlarda malesef hafif bir sararma başlamış.

Çalışmasında da bir sorun yok.

Tamamen sorunsuz denemez, yolda floppy drive bozulmuş gibi görünüyor. Çünkü Osman elindeki bir oyunu disketten çalıştırmıştı. Ama o geçen haftaydı, şimdi ise çalışmıyor. Bu aletler gerçekten artık bu haldeler. Daha geçen hafta Alco ile konuşuyorduk, test edip yola çıkıyoruz, vardığımızda bozulmuş oluyor. Zaten gotek kullanacağım için floppy'nin bozuk olmasını önemsemedim.

Henüz derinlemesine ilgilenecek fırsat bulamadım ama board benim de beklediğim şekilde revizyon 1d4 çıktı.

Fakat malesef sol kanal sesde bir düşme hatta zaman zaman parazit yapma durumu var.

Fakat hatırladığım kadarıyla bu ses bozulmalarına PSU'daki sorunlar da sebep olabiliyor. PSU şu 23W düşük güçlü psulardan, elimde hafif a500 psu'larından var (onlar 40W, yani 5V hattında 4.5A akıma dayanabiliyor), bir ara çıkarıp denemem gerekiyor. Ama yüzde 90 ihtimalle daha fazla soruna sebep olmadan tüm kapasitörlerin değişmesi gerekecek.  Eli smd tipi lehimlemeye alışık birinden bu konuda bir yardım bekliyorum :D

Kutudan birkaç hediye de çıktı, amiga workbench diskleri ve kılavuzlar...

Shax'a rakip olmak için eldivenlerimi taktım!!!1111 Adam ölür falan neme lazım. Postallarımı da giydim aynı zamanda. Kafamda da kask var ama fotografta çıkmamış.

Ve eski günlerden bir esinti, 6 adet lambda boş disket :)

Ah evet bahsetmemiştim, bu amiganın kutusu mevcut. Ama kutu birhayli hırpalanmış, koli bandı ile iyice zarar görmüş. Koleksiyonluk bir değeri yok. Ama Osman Bey'in dediği gibi, "parçaları bir arada tutuyor".

Bu amiga600 ile dağıtılan mouse, birçok amigacı açısından yapılmış en iyi amiga mouse'u kabul edilir. Yan sanayii gibi birşey. Commodore'un batmadan önce ürettirdiği zamanın dandik mouselarından olsa gerek. Neyse ki o zamana kadar mouse işi iyice yaygınlaşmıştı da dandiği bile "tank" tipi amiga mouse'undan daha iyi. Fakat benim kullandığım victory mouse'un gölgesinde kalıyor. Neyse ki artık mouse bir problem değil.

Bir grup da yabancı dergi eki disket çıktı. Bunları da arşive koydum ama en sevindiğim bu disketlerden bir tanesi Frontier idi. Onu eksik sistem disketinin yerine koydum, çok yakıştı:

Bu amiganın bakım hikayesi yeni başlıyor, bakalım seneye oyun tasarımı dersine kadar hayatta tutabilecek miyiz?

Rom ise 3.0 buna bir 3.1.4 rom ayarlamak istedim, amiga1200 iki adet 27C400 rom kullanıyor. Eskiden çöpleri atmadan önce üzerinde sökülebilen herşeyi sökerdim, ki amiga 600 rom'unu bu yöntemle edinmiştim. Bu sefer şansım yoktu. Ama yine de rom kutumu karıştırmak 10 sene önce ne saçmalıklarla uğraştığımı gözler önüne serdi.

Rom kutusuna karışmış birkaç tatlı süpriz de oldu:

üç adet farklı dip ve özelliklerde Z80 işlemci.
Bunları da rom diye bakmadan sökmüşüz sanırım zamanında. Kimbilir nerden çıktılar, hiçbir fikrim yok. Modem ya da switchlerden çıkmış olabilirler. Çünkü Sio/2 iki adet seri port bağlantısı destekliyor. CTC modeli ise 4 farklı timer/counter seçeneği sunan bir z80 tipi.  Biri 8mhz, diğer ikisi 6mhz.

Şimdilik bu kadar.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #248 : 10 Mart 2019, 20:27:30 »
 Neden kimsenin bir sey yazmadigini simdi anliyorum zira okumasi yazmasindan cok daha keyifli. Bence toplamda harika bir alisveris olmus. Ozellikle zamazingolar harika. Fakat o tuslarda ki hafif sararmayi fazla takiyorsun gibime geldi. Asil takilman gereken recap, biliyorsun. Zamaninda arkadasini tanimamazliktan gelseydin su an bu kadar masrafa girmeyecektin. Eminim daha bir suru arkadasin vardir ama 1200' un yoktur.

Shax'a rakip olmak için eldivenlerimi taktım!!!1111 Adam ölür falan neme lazım. Postallarımı da giydim aynı zamanda. Kafamda da kask var ama fotografta çıkmamış.

;D ;D ;D  Fekat eldiven neden bu kadar abiye? Simdi kask falan da deyince aklimda soyle bir sahne canlandi

-Tatlim eldivenlerini odunc alabilir miyim? Nitril olanlar bu elbiseyle korkunc durdu da...

Neler yaparsin simdi sen onunla. Iyi gunlerde kullan.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #249 : 12 Mart 2019, 20:23:08 »

;D ;D ;D  Fekat eldiven neden bu kadar abiye? Simdi kask falan da deyince aklimda soyle bir sahne canlandi

Senin maviş eldivenlerine yaklaşabildiğim kadar yaklaşmak istedim. Böylece yabancılık çekmeyecek, bu yalan retro dünyasında yaşayıp gidecektik.

emarti

• Ziyaretçi
« Yanıtla #250 : 12 Mart 2019, 22:48:32 »
@Ref abi  A1200 yazdıklarını okudum. Dönmüş dolaşmış lafı yine Z80'de bitirmişsin abi  :)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #251 : 13 Mart 2019, 18:29:22 »
 Takip ediyorsaniz gecen alimlarda edindigim Winstation SuperDisk’ ten ve kedisini ne sekilde kullanmak istedigimden bahsetmistim. Bahsetmistim ama surucunun amaca ozel fiziksel tasarimi sebebiyle oyuna dahil olmasi gecikip duruyordu. Elden gecirilip standart bir scsi enclosure’ a uygun hale getirilmesi gerekiyordu. Braketi, spacer’ i, vidasi ve kablosu derken sonuda butun parcalar bir araya geldi. Basit bir iki mudahaleden sonra iste burada. Huzurlarinizda scsi floppy disk drive.

Enclosure’ u kapatip onume koyunca “Ulan bunu bir yerden hatiliyorum” durumu hasil oldu bana. Megerse harici scsi floppy disk drive yapacagim diye DxDiag’ ta ki DirectDraw test ekrani gibi bir sey yapmisim.

Bunlar cok basit seyler diyerek oturdugum zaman bir isin basina, genellikle sonuc tatmin edici olmuyor. O yuzden bu sefer ciddiye alarak yaklastim iscilik faslina. Ozellikle orijinal gozukmeyecek bir sonuc almak istemedim. Bir iki delik, biraz egeleme ve kablo takviyesi sayesinde fabrikadan cikmis kadar smooth bir sey oldu. Ilk firsatta saha testlerini yapip akillica bir seye imza atmis miyim gorecegim.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #252 : 14 Mart 2019, 18:03:46 »
 Retro islerinin boka sarmaya basladigini ne zaman anlarsiniz biliyor musunuz? Kullanmadiginiz retro ekipmanlariniz icin yedek parca satin aliyorken. Bu acikcasi saplanti olarak tanimlanabilecek bir eylemdir. Sirf satiliyor diye ve kendinizi daha iyi hissetme maksatiyla boyle seyler yapiyorsaniz belkide bir uzmandan yardim alma vaktiniz gelmistir. Hayir hayir, psikiyatrik yardimdan bahsetmiyorum elbette. Daha cok, dogru pazara ulasmak icin dogru kanallari kullanmaktan bahsediyorum. Mesela bu yongayi www.3dfxzone.it forumunda ki 3dfx' le kafayi siyirmislara danisarak daha hesapli alabilirdim  ;D Uzmanlari pas gecmeyin!

Kimse bana bu yongalarin sagliklari ve calisabilirligi hakkinda garanti veremez ama buradalar iste. Posta dahil hediyesi 34.75$ olan bu hede icin esd yonergelerine uygun bir ambalaj yapmamis satici. Nispeten hizli gelmesi disinda alisverisin beni tatmin eden bir tarafi olmadi yani. Zaten saticiya da hosnutsuzlugumu anlayabilecegi sekilde feedback verdim.
https://bit.ly/2Fcpkii

Aliexpress cok alisveris yaptigim bir mecra degil. Market alisverisini bile neredeyse buradan yapan insanlarla kiyaslarsak ben tam bir acemiyim. Fakat bir iki hafta icinde aldigim dort bes parca esya sorunsuz olarak ve gumruge ugruyor soylentilerini yalanlayacak sekilde elime gecti. Aslina bakarsaniz buradan satin aldigim hicbir sey kaybolmadi ya da bir yerde takilmadi su ana kadar. Buyuk bir zeka ornegi gosterip takipsiz posta ile mal alan insanlarin sikayetlerini saymazsak sorun yasamak oldukca zor. Tabii ayda 200 kalem paket trafigi olan, 80 dolarlik malin 8 dolara aliexpress' te satilabilecegine inanan, 1000 dolarlik alisverisin gumruk beyanini 150 dolar gosterip kicinda patlayinca zirlayan sark kurnazlarini tamamen es geciyorum. Onlarin problem yasamamasi zaten sacma olur.

Not: Satici 5 dolar uzerinden deger beyaninda bulunmus. Bu konuda hicbir talebim olmadi ama oyle duzenlemis etiketi. Adamlar bizi, turk milletini cozmusler. Her safhada ne kadar Zubuk oldugumuzu anlamislar ve ona gore veriyorlar serbeti.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #253 : 14 Mart 2019, 21:56:58 »
Not: Satici 5 dolar uzerinden deger beyaninda bulunmus. Bu konuda hicbir talebim olmadi ama oyle duzenlemis etiketi. Adamlar bizi, turk milletini cozmusler. Her safhada ne kadar Zubuk oldugumuzu anlamislar ve ona gore veriyorlar serbeti.

benim son alışverişler de o şekilde cereyan etti. Zamanında ısmarladığımız gotekler için öyle bir istekte bulunmuştum adetli geliyor diye. Ama takmamış bayaa bildiğin 80 küsür doları yapıştırmışlardı gümrük evrağına. Yine de gümrüğe takılmadan gelmişti. 

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #254 : 15 Mart 2019, 12:23:05 »
 Bu arada, Almighty nihai konfugurasyonuna ulasti. Sadece MS-DOS calistiracak olan makine icin bir degisiklige gidecegimi de sanmiyorum artik. Bu haliyle kendisi ultimate bir DOS canavari. Detayli komponent listesi asagida.

- DFI Itox3 Industrial M. Board (Intel 440BX, 6 ISA/2 PCI)
- VIA C3 1.0A (264MHz-1GHz)
- Kingston 64MB PC100 SDRAM Memory
- Diamond Stealth 3D 2000 4MB G. Card (S3 ViRGE/DX - Custom Bios)
- Skywell Magic 3D Plus1 8MB G. Add-on Card
- Creative Sound Blaster AWE32 PnP (CT3980) 24MB S. Card
- Gravis Ultrasound Max 2.1 S. Card
- Roland SCC-1 M. Card
- Roland LAPC-I M. Card
- Adaptec AHA-1542CP SCSI Cont.
- StarTech.com CF SSD Adapter (16GB)
- Ext. Samsung SCSI DVD-RW Drive (w/ ACard AEC-7722 B. Board)
- Ext. Winstation SCSI SuperDisk Drive
- Seasonic M12II 620W Psu (-5V Rail Mod)
- Chembro RM42300 4U Rackmount Chassis
-------------------------------------------------------------------------------
- Alpha PAL14T Cpu Heatsink
- Alpha LPDM40-15BP-0M06 TMU Heatsink
- Malico MBH35002-25P/2.6 N.Bridge Heatsink
- Noctua NF-F12 PPC-2000 Intake Fan
- NMB-MAT 08025SA-12M-AA-00 (2x) Exhaust Fan
- NMB-MAT 06025SA-12L-EA-00 Cpu Cooling Fan