Gönderen Konu: En son hangi urunu aldiniz?  (Okunma sayısı 71579 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı phoenix

• Retromanik
Ynt: En son hangi urunu aldiniz?
« Yanıtla #270 : 06 Şubat 2020, 22:50:41 »
Sorunun mebran ile ilgili olduğunu düşünmüyorum, tuşa basınca mekanizma geri itmiyor. Fotodaki  H ve J tuşları gibi. Anlamadım bende, herşey normal gözüküyor.

Çevrimdışı Oğuzhan

• Retroman
« Yanıtla #271 : 07 Şubat 2020, 00:18:03 »
Mertercim,

Aynı gibi gözükseler de zamanla sıcaktan güneşten biraz gevremiş/genleşmiş olabilirler. Bu sebeple tam oturmuyor olabilirler.

Şunu deneyebilirsin. 1 sağlam 1 bozuk tuşu yer değiştir. Sonuca göre sıkıntının tuştan mı yoksa yuva/membran vs'den mi olduğunu görelim ona göre devam edelim :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #272 : 07 Şubat 2020, 00:38:30 »
Membran temizligi yaptin mi? Cunku tus' un yapisabilecegi baska bir yer kalmiyor. Alakasiz bir sey de olabilir tabii, salliyorum oylesine.
atari800'den anlamam ama, şurda bir başlık var:
https://atariage.com/forums/topic/234099-atari-800-keyboard-repair-or-how-i-did-my-first-root-canal/

Temelde iki sorundan bahsediliyor. Birincisi, tuşların gidip geldiği yuvada sıkışma oluyormuş, bunu yağlamayı öneriyorlar. Plastiklere zarar vermemesi için silikon bazlı olsun diyorlar. Bilmiyorum beyaz lityum falan da olur mu, kimyadan arkadaşlara atıyorum topu burda. İkincisi ise klavyenin sanırım yaylı kısmından bahsediyorlar bozuk "plunger" olarak. Bunun da üç farklı türü varmış, neyse ki farklı renkteler, tuş kapağını sökünce altındaki renge bakıyorsun, beyaz, sarı ya da yeşil oluyormuş, bunlar da internette bulunuyormuş.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #273 : 07 Şubat 2020, 00:48:23 »
Google' da en basta o cikiyor ama bende bloklanmis vaziyetteyim atariage.com. Blokladiysam kesin bir bildigim vardir dedim ve kaldirmaya tenezzul bile etmedim. Ben de niye blokladigimi cozeyim bakayim.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı AmonR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #274 : 07 Şubat 2020, 10:13:26 »
Sevgili @Shax, özellikle bu konu başlığı altındaki yazılarını ilgiyle, keyifle okuyor(d)um, fakat dün işyerindeyken bu konuya baktığımda senin yüklediğin (ve daha önce görebildiğim) hiçbir fotoğrafın görünmediğini farkettim. Belki işyerinde yine birşeyleri engellemişlerdir diye akşam evde de baktım, yine aynı durum.
Bilgi ve gereği için görüşlerinize arzederim.

Çevrimdışı cemkaan

• Retroman
« Yanıtla #275 : 07 Şubat 2020, 11:21:18 »
Ben de sıkışan  zx spectrum + Enter tuşu için şunu kullanmıştım.

Temizlik yaptığım pc klavyesinde de benzer bir sıkıntı çıkmıştı. Bazı tuşlar basılınca geri gelmiyordu. Sanırım tuşu çıkartırken yapılan yanlış bir hareket kanalda veya tuşta deformasyona neden oluyor. Tuşun içinde hareket ettiği kanalı ve tuşun altında bulunan kanal içinde hareket eden parçayı biraz törpüledim ve sprey ile hafifçe yağladım (Spreyi bir parça pamuğa sıkıp onunla sürüyorum)

Çevrimdışı phoenix

• Retromanik
« Yanıtla #276 : 07 Şubat 2020, 14:34:22 »
İlginiz ve önerileriniz için teşekkür ederim. En uygun zamanda sıra sıra uygulamaya başlayayım. Pek, ürün almak gibi bir alkışkanlığım olmadığı dikkate alındığında, böyle durumlarla karşılaşınca pek cihaza (daha beter etmeyeyim düşüncesiyle)  dokunma taraftarı olmuyorum :)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #277 : 07 Şubat 2020, 16:32:35 »
AmonR selam,

Image hosting sitelerinin yasaklanma hizina yetisemiyorum. Fotofgraf iceriginide durmadan bir yerden bir yere tasimanin imkani olmuyor. Ne yazik ki vpn' siz internet baglantisi ortadogu' da hicbir ise yaramiyor artik. Guzel bir vpn bulup kullanmak en iyisi.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #278 : 07 Şubat 2020, 19:07:42 »
EVet AmonR, sorun postimage domainlerinin garip bir şekilde ülkemizde çalışmamaya başlaması. Imgur dün itibariyle serbes bırakıldı, belki postimage'de açılmıştır.

Bazen açılıp bazen açılması bende de oluyor, bu durumda DNS cache'lerimizi güncellemeyi öneriyorum (tüm browser ve explorer pencerelerini kapatıp, CMD çalıştırıp /ipconfig flushdns  komutunu işletmek ve sonra browseri açmak lazım). Ama bu işler için artık forumumuzun direkt link vererek imaj eklenmesini öneriyorum. Forumun son durumunda forumumuz 2MB'dan küçük imajı kendisi download edecek ve bir kopyasını sunucularımızda tutacak, ayrıca çakma bir proxy olarak da kullanılabilir çünkü sunucularımız new york'da, türkiyeden çalışmayan linkleri proxyleyebilirsiniz. Örn.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #279 : 09 Şubat 2020, 00:01:33 »
 Muhafaza ve nakliye konusunda boyle boyle bir seviyeye geldim diye atip tutuyorum ama nasil oldugunu soylememisim. Karton kutulardan kurtulup kapakli plastik kasalara gectim. Simdilik 30 adet edindim ve muazzam faydasini gordum. Ikinci asama dedigim safhada da bir 20 adet kasa daha siparis edecegim.

HP-6943 K kasa ve HP-43x69 Kapak. Hipas plastik talebinize gore size ozel fiyat verecektir.

Tabii elektronik kartlar ve komponentler icin daha ozel kasalar gerekiyor. Bunun icin de ESD yonetmeligine uygun plastikten yapilmis kasalar kullanmak gerekiyor. 4 Tane de ESD kasa kullaniyorum.

HP-4632 ESD kasa ve HP-40x60 ESD kapak.

Bu yaz bilgisayarlar icin de custom flight case' ler yaptirarak muhafaza faslini sonsuza dek garanti altina almak niyetindeyim. En azindan planim bu sekilde.

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #280 : 09 Şubat 2020, 18:33:57 »
Cok detayli bir "ne almisim" fasli olmayacak zira anlatimi cok cok detay gerektirecek iki alimim oldu. Aslinda turk retro ortalamasi acisindan su iki satir bile cok detayli bir yazi fakat retrojen tarzi boyle olmuyor. Ilerleyen zamanlarda olmasi gerektigi gibi bir sey koyarim.

Ilk parca Silicon Graphics Onyx2 IR3. Masanizin altina sigabilecek kadar kompakt bir Graphic Supercomputer.

4x400MHz R12000 cpu, 8GB hafiza, InfiniteReality3 grafik ve 400GB depolama alani. Bu ufaklik 2300W psu' ya sahip ve tepe deger olarak 7,843 BTU/hr gibi bir atik isi olusturuyor. Sogutma sistemi iste bu yuzden 50dBa gurultuyle calisiyor, calisirken de etrafinda kucuk firtinalar kopariyor. Meziyetlerine sonra deginecegim.

https://youtu.be/vZAoLbD7vA4

Ikinci hede Thomson Nextore broadcast cihazi. SD cozunutlukte 4 Kanal goruntu isleyen bu alet zamaninda Digiturk tarafindan kullanilmis.

Bir broadcast cihazinin benim icin ozel hicbir anlami yok elbette. Ilk gordugum andan itibaren beni heyecanlandiran kisim icinde ki endustriyel bilgisayar komponentleri olmustu. SBC ve Backplane uzerine insa edilmis sistem Extreme-end diye tabir edebilecek bir sonra ki retro pc' im icin deneme platformu olacak.

Ayrica, Thomson nasil bir kalite standarti anlayisiyla ekipmanlari paslanmaz celikten rack sasilere yerlestirmis bilemiyorum fakat bunun da 45Kg' lik agirligi bize metre basina en az on kufur ettirdi.

Bakalim bu oyuncaklar bana ne ogretecek, ne getirecek, nasil sikintilara sebep olacak.
hocam türkiye'de mi yaşıyorsun, sgi nerden denk geldi? ben de kırık dökük bir o2 aldım diye seviniyordum tam  8)

Çevrimdışı EmreYYZ

• Retromanik
« Yanıtla #281 : 09 Şubat 2020, 21:19:03 »
En son Synology DS918+ NAS ve 4x4TB Western Digital RED harddrive aldim.

Google Drive'a olan guvenimin sarsilmasi ve aylik ufak ufak software as a service uygulamalarina cok para harcadigimi farketmem sonucu boyle bir yola basvurdum. Synology'nin yaninda bir de ISP'me haber salip statik IP aldim cunku dinamik IP ile ugrasacak sabrim kalmamisti. Statik IP aldiktan sonra her sey tereyagindan kil ceker gibi kolaydi. Kisisel websitemin subdomainlerine ekitap servislerimi (Ubooquity), muzik servislerimi vb. yonlendirdim. "Hayatta iptal etmem herhalde." dedigim Spotify'i iptal ettim(DeezloaderRemix sagolsun). Google Drive aboneligimi iptal ettim ve sadece ucretsiz 15 GB'ini kullaniyorum artik. GDrive yaninda Mega da kullaniyordum onu da iptal ettim.

Muzik servisim suan bu. Evde veya disarida, PC'de veya telefonda acip dinleyebiliyorum.

12 TB kullanilabilir alan sayesinde arsivcilige de bodoslama girmis oldum. Veri kuratorlugu gibi alanlarda aktif olma sansi yaratti benim icin. Yani hobilerimin arasina bir yenisini dahil etmeme vesile oldu.

Bu arada Synology almadan once NextCloud gibi yazilimlari denedim Raspberry Pi uzerinde, Synology son caremdi, baktim NextCloud cok duzgun calismiyor ve ugrastiriyor, Synology'ye gectim.

Synology'nin uzerindeki 2 aletten teki ethernet fasafisosu, onun uzerindeki ise Raspberry Pi 4 4GB. Politik birtakim sebeplerden Netflix'i, HBO'yu, Disney+'i, Amazon Prime'i hepsini iptal edip Raspberry Pi'i Kodi makinasi olarak kullanmaya karar verdim, LibreElec yukledim. Real-Debrid hesabim da var catir cutur ne cikarsa acip 4k, 1080p izliyorum. 

Elimde bir tane daha RP4 4GB var, onunla ne yapacagima henuz karar vermedim. Emulatorleri kurdum fakat konsol oyunlarindan pek haz almadigimi farkettim. Oturup elimde joystickle oyun oynayamiyorum. Pi-hole tarzi ufak tefek seyleri Raspberry Pi Zero W'lara kuruyorum. Su noktada yapacak pek bir sey kalmadi gibi. Synology halihazirda cogu seyi yapabiliyor. Ha bir tek Rust oyunu icin oyun serveri kurmak istiyorum bu aralar. Fakat Rust sunucusu icin 8 GB ram oneriyorlar. Raspberry Pi'da da o kadar kapasite olmadigi icin oyun sunucusu olarak kullanamiyorum malesef.

Suan icin bir tek mail server icin para oduyorum. Onu da cok iptal etmek isterdim fakat mail server islerini kendi basiniza yapmanizi kimse onermiyor. O yuzden aylik 5 dolar yollamaya devam.

Yani Synology almaktaki asil amacim veri sahipligiydi ve faydasini mislisiyle gordum. Ekonomik anlamda da mantikli, fakat eger minimum 2 kisi degilseniz "mutlaka" alinmasi gereken bir sey degil.

Retrojende gordugum kadariyla insanlar kendi sunucularini toplamaya daha yatkin. O benim de aklimdaydi fakat evde 1 ekstra kasalik alan yoktu. Yoksa tum o bahsettigim "ugrastirma" kismi, kendi sunucunuzu toplayinca yok oluyor. Diger turlu DietPi falan ugras dur.

Çevrimdışı juda

• Retromanik
« Yanıtla #282 : 10 Şubat 2020, 14:49:10 »
Commodore 1570 aldım. Bildiğin çöp içinden çıkmıştı, temizleyene kadar canım çıktı. Elektrik verdiğimde çalışacak gibi tepki veriyor. Uzun süredir aradığım bir şeydi; üstelik seri numarası da düşük gibi duruyor.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #283 : 10 Şubat 2020, 16:43:43 »
@EmreYYZ

Tam retrojen usulu bir ne aldin olmus, keyifle okudum. iyi gunlerde kullan.

Çevrimdışı Oğuzhan

• Retroman
« Yanıtla #284 : 10 Şubat 2020, 16:47:17 »
Commodore 1570 aldım. Bildiğin çöp içinden çıkmıştı, temizleyene kadar canım çıktı. Elektrik verdiğimde çalışacak gibi tepki veriyor. Uzun süredir aradığım bir şeydi; üstelik seri numarası da düşük gibi duruyor.

Çalışırsa video bekleriz.