Gönderen Konu: En son hangi urunu aldiniz?  (Okunma sayısı 75013 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
Ynt: En son hangi urunu aldiniz?
« Yanıtla #120 : 21 Mart 2018, 12:46:58 »
Tamamdır teşekkürler. Bir de UK PayPal aç sorun olmuyor diyenler var arada, onu deneyesim vardı da dedim acaba sen de mi o şekilde kullanıyorsun...

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #121 : 21 Mart 2018, 13:17:16 »
Bir sey degil.

Bildigim kadariyla paypal' in genel politikasi ulkelere gore degisiklik gostermiyor. Kurallarin esneyebildigi gri bolgeler oldugunu sanmiyorum. Actiginiz hesapta bu gun sorun cikmaz yarin cikabilir ya da hic cikmayabilir, kisinin sansiyla alakali bir durum gibi gozukuyor istisnalar. Bende ise yaramamisti.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #122 : 29 Mart 2018, 16:34:36 »
Size şaka gibi gelecek ama ilk AliExpress alışverişimi yaptım ve Cengiz Ermiş'in danışmanlığında 2 tane Wii Classic Controller aldım. İkisi 14.58$ tuttu ve yaklaşık 12 günde geldi. Yolda 2 iki tane de Gamecube için controller var. Ama aynı anda sipariş vermeme rağmen bunlar "kargo şirketi tarafından alındı" dan öteye geçemedi bir türlü. Bekliyoruz bakalım.

TvBox da almayı düşünüyorum. Marka modele karar veremedim. Bilen analayan varsa berigelsin. Hatta IPTV aboneliği konusunda bilgisi olanları da duyalım.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #123 : 29 Mart 2018, 18:28:01 »
Vatana millete ve retro alemine hayirli ugurlu olsun. Piano black yapmazlarsa galaksinin dengesi falan mi bozulacak? Nedir bu israr anlamiyorum.

Tek iptv deneyimim simdilik netflix. 5Mbps HD, 25Mbps 4K icerik izlemek icin sahip olmaniz gereken min. bant genislikleri. 10Mbps sabit bant genisligim sebebiyle 4K' yi gormedim ama HD icerik konusunda cok sorun yasamiyorum. Ben tizen uzerinde calisan netflix uygulamasini kullaniyorum. Menu hizlari, tepkisi falan cok yuksek. Fakat puruzsuz bir deneyim yasadigimi hatirlamiyorum. Ozellikle tv' yi ilk actigimda 4-5 dakikalik keyfi beklemeler oluyor. Cocuklara yonelik icerigi var fakat alternatiflere gore nasildir bilemem.

Bunun disinda icerik yurtdisina gore cok zayif, vpn kullanamiyorsun, rtuk homurdanmaya basladigi icin gelecegi simdilik pek aydinlik degil. Benim yayin aldigim tek kanal bu. Eger bu olmasa tv' yi sadece monitor olarak kullanirim herhalde.

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #124 : 30 Mart 2018, 00:49:21 »
@Alcofribas, o classic controller'dan ben de almıştım. Wii'de wad'ları oynayayım diye ama pek beğenmedim kalitesini.

Bu arada IPTV işi için de şu cihazdan almıştım, bence bundan uzak dur çünkü ne yaparsam yapayım default açılış kaynağını IPTV yapamadım. Her seferinde 40 saat menulere girip tekrar tekrar login olmak bezdirdi ve kaldırdım kenara koydum.

https://www.google.com.tr/search?q=overbox+m9s&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwiyuN-UwZLaAhWCZCwKHeYeBlAQ_AUICigB&biw=1680&bih=944#imgrc=lKJGZ58MGUNViM:

şöyle bir leş sitesi var ama hiçbir şekilde destek almak mümkün değil buraya bak anlarsın ne ayak bir ürün olduğunu.

http://overbox.tv/

bunun orjinali openbox sanırım. Onun için olan kaynaklara, forumlara, siteler filan da bir göz attım ama satellite box cephesinde değişen çok bir şey yok, bilgi kirliliği durumları, çözümsüzlükler yıllardır aynı.

"Abonelik" için de google'da aradığında çıkan yerler genelde sorunsuz oluyor, bir tanesini iki ay kullandım herhangi bir sıkıntı yaşamadım ama onlarda da aylık üyelik 35'ten 50'lere çıktı, tadı kaçtı. Sorduğun bu idi ise tabii. Ayrıca onları VLC'den seyrederim dersen zaten bu tip bir cihazı almana da gerek yok. m3u formatında bir playlist atıyorlar pc-mac-mobil cihazlarda sorunsuz seyrediliyor. Geleneksel TV'ye takmak için alacaksan tabii cihaz lazım.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #125 : 30 Mart 2018, 18:35:51 »
  17 Agustos tarihinde  pre-oder yaptigim action figure bu gun geldi. Hatta “yolda” guncellemesi mail’ ini alana kadar boyle bir sey icin odeme yaptigimi bile unutmusum. Bu etkileyici gecikme icin Popcultcha ailesi kocaman bir alkisi hak ediyor ## applause##

Heykel insaniyim. Bana en afilli ek$in figurunuzu buyuk bir gururla gosterirken bile hic acimdan suratiniza soyleyebilirim bunu. Eklemli seyler uzun suredir ilgimi cekmiyor. Bunun oncelikli sebebi eklemlerin dogal gozukmemesi elbette. Ikinci sebebiyse poz. Heykeli yaratan sanatci tarafindan verilmis niahi pozun en mukemmel poz oldugunu dusunmusumdur hep. Fakat arada kacamaklar oluyor iste.

Bu kacamaklardan bir tanesi Doom Marine https://goo.gl/Km3HVk . Eklemli bir parca fakat burada bir trick soz konusu; Gorunurde organik eklem yok. Zirh giymis bir adam bu sadece. Eklemler giydigi zirhin dogal uzantisi olarak mekanik yapidalar. Bu durumda siritan, butunlugu bozabilecek hicbir sey yok ortada. Mesela sahip oldugum diger eklemli iki parcada da boyle; Terminator Endoskeleton ve portal’ in sapsal robot karakterleri P-body ile Atlas. Bunlar da organik olmayan eklemlere sahipler. Isin sirri bu anlayacaginiz.

3A uretimi bu oyuncaklarin detay seviyesi ve isciligi korkunc*. Cidden korkunc parcalar. Mesela Endoskeleton’ um  hot toys uretimi ( https://goo.gl/onSSg6) bir figur ve kesinlikle kalitesinden memnun degilim. Boyama kalitesi ve kaliplama kotu bana kalirsa. Dusuk limitli uretilen bir parca olmasa hemen elden cikaririm. Ustelik bir Endoskeleton hayraniyim dusunun artik. Fakat P-body ve Atlas’ ta oldugu gibi Doom marine de sanat eseri olarak tanimlanabilecek parcalardan.

Gizli(?) 3A hayranligimi da dile getirdikten sonra inceden, posta faslini anlatayim. Bu ayni zamanda ne kadar kaotik bir posta sistemine sahip oldugumuzun gostergesi, dingonun ahiri cumhuruyetinde bir baska sasirtici deneyim.

Bu adamlarin tarafima gonderdikleri ikinci paket. Ilk paketin hikayesi soyle bir sey http://retrojen.cc/pano/index.php?topic=1097.msg9454#msg9454 Dogal olarak paketi yine ayni sirayla alacagimi dusunuyorum. Avustralya postasi orijinli paketler DHL’ e devroluyor, ogrendik bunu. Fakat yillar yili PTT’ nin dagitimini yaptigi DHL paketini neden DHL’ den aldim onu anlamamistim. Gecmiste neden DHL’ in paketini PTT dagitiyordu? Bunlar hangi sartlar altinda caprazlama yapiyor? Iste bu sorularin icinde kaybolmaktansa kargoyu takip etmemeye karar verdim, gelince ugrasacaktim mecburen. Savasa hazirdim!

Sabah 11 civari postaci kapiya geldi, bende gumruk bedelini atesledim kendisine ve bir dahaki pakette tekrar gorusmek dilegiyle arkasindan el salladim. Elimi ayni zamanda kendimi hazirladigim o destansi ”postayi” hak etme mucadeleme salliyordum. Belki bu gun savas meydani bos kalmisti ama nice carpismalarin beni bekledigini biliyordum. War. War Never Changes…

Bu da oyuncak. Sahip olunduktan sonra bozulan tum buyusuyle birlikte. Ambalajindan cikarmaya usendim. Peki diyecekseniz nereden biliyorsun kalitesini bilmem neyini? Bir onceki revizyonu parmaklayabilme sansim olmustu.  Sizde artik benim sozume guveneceksiniz.

Umarim onca uyariya ragmen hala silica gel yemeye calisan birileri yoktur aramizda.

(*) Soyle bir detay seviyesinde https://goo.gl/oFn918

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #126 : 10 Mayıs 2018, 17:20:28 »
Epeydir böyle tatlı bir parça düşmemişti. Sanırım ZX80 ile kardeş seri falan. Bana düşen de kardeşleri ayırmamak.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #127 : 10 Mayıs 2018, 21:32:35 »
Alco senin ZX80 stretch filme mi sarili? Oyle kalmis aklimda.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #128 : 10 Mayıs 2018, 21:40:29 »
Alco senin ZX80 stretch filme mi sarili? Oyle kalmis aklimda.
Evet aynen öyle. Ama dikkatini çekerim: ZX80'den bahsediyoruz, ZX81 değil. Ref olsa varlığından bile bahsetmez ve yastığının altında saklardı.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #129 : 10 Mayıs 2018, 21:50:56 »
Yapar! Kasi gozu bile segirmez.

Fakat benim bir uyarim olacak bu stretch film hakkinda. Belli plastiklerle reyaksiyona girdiklerine sahit oldum, leke iz falan birakiyorlar. Ben vatandaslik gorevimi yapip uyariyorum.

Çevrimdışı matahari

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • The Blog of Mert Börü
« Yanıtla #130 : 10 Mayıs 2018, 23:09:55 »
Shax beyefendiye can-ı gönülden katılıyorum. Stretch film bazı plastikler için dost değil, düşmandır!

Haddim olmayarak, havlu kullanmanızı tavsiye ederim. :o

Şaka değil, gerçek... Stüdyomdaki tüm analogue/digital synth donanım için havlu kullanıyorum. Toz, küf, rutubet, vs. geçirmeyen, doğa dostu bir ürün. Tecrübe ile sabit. 8)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #131 : 11 Mayıs 2018, 00:21:45 »
Yapar! Kasi gozu bile segirmez.

Fakat benim bir uyarim olacak bu stretch film hakkinda. Belli plastiklerle reyaksiyona girdiklerine sahit oldum, leke iz falan birakiyorlar. Ben vatandaslik gorevimi yapip uyariyorum.

Dear sir,
Daha önce de uyarmıştınız ve ben değerli parçalarımdan başlayarak (ki az sayıdalar) tüm koleksiyonumu stretch filmden lego poşeti şeklindeki sert pvc(olduğunu düşündüğüm) poşetlere taşıdım, riski azaltmışımdır umarım.

Sevgili matahari, aksini söylemişsin ama, bizim gibi arşivi 5 yılda bir açan adamlar için havlu tozlanma probleminin önüne geçemez gibi geliyor sanki.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #132 : 11 Mayıs 2018, 00:22:52 »
Epeydir böyle tatlı bir parça düşmemişti. Sanırım ZX80 ile kardeş seri falan. Bana düşen de kardeşleri ayırmamak.

Bunları görmek istemiyorum,  yaram derin...

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #133 : 11 Mayıs 2018, 08:50:35 »
Havlu tavsiyesini dikkate alıyorum ve hemen Özdilek ile iletişime geçiyorum.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #134 : 11 Mayıs 2018, 12:59:27 »
Pi1541 için Raspi 3B+ ve kendime hediye olarak da Pi-zero Wifi aldım. İkisi kargo dahil 252TL'ye maloldu.

https://market.samm.com