Gönderen Konu: En son hangi urunu aldiniz?  (Okunma sayısı 71571 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Attilan

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
Ynt: En son hangi urunu aldiniz?
« Yanıtla #285 : 10 Şubat 2020, 18:29:14 »
En son dolphin dos modlu c64c ve 1541 sürücü elime geçti. Değerli komşum Selim abi balat'ta katıldığı bir müzayedede görünce almış hemen benim için (yatır gibi adam :) )
1541'i disket olmadığı için deneyemedim ama kafa gidiyor geliyor çalışacakmış gibi sesler çıkarıyor. C64c ise ilkin çalışmadı, içini açıp kernel rom'u sıkıştırınca çalıştı, belli ki uzun zamandır bir yerde yatıyormuş. içindeki RF shield'ı ise "çalışıyorsa dokunma" prensibi ile modifiye etmişler vaktiyle :) onu biraz düzelttim fazlalıklarını kestim vs. derli toplu bir hal adı finalde.

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #287 : 10 Şubat 2020, 21:28:16 »
sgi o2 aldım.

https://retrojen.org/pano/index.php?topic=1322.msg11723;topicseen#msg11723

Bu ülkede bu kadar sgi toplayan olduğunu sanmıyordum. Piyasasını yükseltiyosunuz :D

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #288 : 10 Şubat 2020, 23:15:38 »
sgi o2 aldım.

https://retrojen.org/pano/index.php?topic=1322.msg11723;topicseen#msg11723

Bu ülkede bu kadar sgi toplayan olduğunu sanmıyordum. Piyasasını yükseltiyosunuz :D

Türk'ten korkacaksın aga, en olmayacak iş tr'de sgi toplamak ama onu bile yapıyoruz bir şekilde  8)

Çevrimdışı Oğuzhan

• Retroman
« Yanıtla #289 : 21 Şubat 2020, 16:07:42 »
Çok yeni değil ama foruma yeni olduğum için bahsini etmek isteyeceğim ve aldığım son şey Atari Falcon diyebilirim :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #290 : 21 Şubat 2020, 16:10:49 »
Çok yeni değil ama foruma yeni olduğum için bahsini etmek isteyeceğim ve aldığım son şey Atari Falcon diyebilirim :)

Oğuzhan fotosu var mı? Kozmetik durumu konusunda bilgi verir misin? Çalışıyor mu? Nereden aldın? :D

Çevrimdışı Oğuzhan

• Retroman
« Yanıtla #291 : 21 Şubat 2020, 17:06:30 »

Oğuzhan fotosu var mı? Kozmetik durumu konusunda bilgi verir misin? Çalışıyor mu? Nereden aldın? :D

Var :) Fotoyu da "Türkiyede falcon sahibi olanlar var mı" diye soru geldiğinde çekmiştim :)

Çalışıyor ve kozmetiği ilk günkü gibi tertemiz.
Amibay'de gördüm ilanı atladım aldım. İtalyada 17 yaşında bir veletten. Önce ingiltereye arkadaşıma kargolattım. Arkadaş da gelirken yanında getirdi :)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #292 : 21 Şubat 2020, 17:10:41 »
Güle güle kullan. Freedom Bülent'te ve @savagery 'de de var sanırım.

Çevrimdışı Oğuzhan

• Retroman
« Yanıtla #293 : 21 Şubat 2020, 17:14:36 »
Aynen :) Savagery'de hep vardı. Ben bir anda alınca Bülent'in kanına girmiş oldum o da gözünü yumdu aldı :)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #294 : 21 Şubat 2020, 17:19:41 »
Biz de @phoenix ile beraber Atari 800'e talim ediyoruz. :( Sanırım memleket hududu içindeki tek sahipleriyiz.

http://oldcomputers.net/atari800.html

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #295 : 23 Şubat 2020, 15:30:50 »

Çalışıyor ve kozmetiği ilk günkü gibi tertemiz.
Amibay'de gördüm ilanı atladım aldım. İtalyada 17 yaşında bir veletten. Önce ingiltereye arkadaşıma kargolattım. Arkadaş da gelirken yanında getirdi :)
Hahah çonçonlar da falcon da güzelmiş :D

Artık darısı başımıza. Gördüğüm kadarıyla sadece falcon değil STE de var sende. MEGA STE var mı? Koleksiyonumdaki Atari ST eksikliği beni derinden yaralıyor :)

Falconun tuşlarının yüzeyi geniş geniş, amiganın tuşlarında yazarken hep yüzeyinin küçük olduğunu düşünmüşümdür, tuş kenarlarındaki keskin kısımlar yazımda rahatsız ediyordu. Ama pek yazım hatası yapmazsın o sayede, parmak yakalar, iki tuş arasında da yeterli boşluk oluşur.  Atari ST'de de tabak gibi tuşlar vardı. ST ile Falcon klavyesi aynı mı?

Çevrimdışı phoenix

• Retromanik
« Yanıtla #296 : 23 Şubat 2020, 21:57:25 »
Biz de @phoenix ile beraber Atari 800'e talim ediyoruz. :( Sanırım memleket hududu içindeki tek sahipleriyiz.

http://oldcomputers.net/atari800.html

@Alcofribas , sadece iki kişide olduğu düşüncesi gerçekten hoş ama sessiz bir azınlık var kanaatindeyim :D Bir ara el öpmeye getiririm Atari 800 ü :D

@Oğuzhan Falcon da gerçekten güzel cihaz ama beni aşıyor. Üç kuruşluk bilgim ile cihazı süründürmek istemem ( Buldum da almıyorum sanki :D )

Çevrimdışı Oğuzhan

• Retroman
« Yanıtla #297 : 25 Şubat 2020, 13:39:03 »
ST ile Falcon klavyesi aynı mı?

@Ref  Tuşları bence aynı ama benim makinenin daha net bir görüntüsünü paylaşayım da sen incele :)

@Oğuzhan Falcon da gerçekten güzel cihaz ama beni aşıyor. Üç kuruşluk bilgim ile cihazı süründürmek istemem ( Buldum da almıyorum sanki :D )

@phoenix Sana her şey yakışır Merterim :)

Not: Bu mesaj vesilesi ile yeni fotoğraf yükleme özelliğini kullanmış bulunmaktayım :=)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #298 : 25 Şubat 2020, 14:50:09 »
control ve caps lock ters :D bir de return'un sağ tarafında # tuşu :D sadece bu aptal bu tuş dizilimine bakarak, atari st'nin zx spectrum'un abisi olduğunu söyleyebilirim :D

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #299 : 27 Şubat 2020, 03:46:54 »
nes. 143'lü kartuştan zelda mgs ff filan serilerinin ilkel atalarını yardırırım diyordum ama en çok zapper'la duck hunt oynamaya bayıldım. bu arada 8bit ölsün 16bit'ten selamlar.