Gönderen Konu: En son hangi urunu aldiniz?  (Okunma sayısı 71568 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı phoenix

• Retromanik
Ynt: En son hangi urunu aldiniz?
« Yanıtla #300 : 02 Mart 2020, 21:07:18 »
ST ile Falcon klavyesi aynı mı?

@Ref  Tuşları bence aynı ama benim makinenin daha net bir görüntüsünü paylaşayım da sen incele :)

@Oğuzhan Falcon da gerçekten güzel cihaz ama beni aşıyor. Üç kuruşluk bilgim ile cihazı süründürmek istemem ( Buldum da almıyorum sanki :D )

@phoenix Sana her şey yakışır Merterim :)

Not: Bu mesaj vesilesi ile yeni fotoğraf yükleme özelliğini kullanmış bulunmaktayım :=)

@Oğuzhan , alet ateş ediyor.

Ek olarak bende son aldıklarımı paylaşayım. Kondisyonları henüz belli değil ama şu halleri bile beni heyecanlandırıyor ;)

Çevrimdışı Oğuzhan

• Retroman
« Yanıtla #301 : 12 Mart 2020, 00:10:33 »
@phoenix Voodoo 2 12MB PCI Şahane :)
diğeri de voodoo 1 4MB mi?

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #302 : 12 Mart 2020, 00:59:46 »
 @Oğuzhan Voodoo 1 evet ve 6 elektrolitik kondansatoru eksik.

Arkadaslar, adiginiz seyleri burada bizimle paylasirken bir fotograf karesinden fazlasini aktarirsaniz memnun oluruz. Fazlasi derken daha fazla fotograftan bahsetmiyorum. Zira internette satin alabilecegimiz neredeyse her seyin daha kaliteli fotograflari mevcut.

Retrojen' de amac malin kendisiyle birlikte sahibinin deneyimini de paylasmasi uzerine kurulu. Bu mal ne, ne ise yariyor, ne ifade ediyor, neden isteniyor, nereden ne kadara alindi, ne kadar kostunuz pesinde? Bir iki fotograf karesi bunlari kesinlikle bize vermiyor. Orada oylesine bir fotograf oluyor sadece.

Hatta basligin ilk hali biraz da tiye almak icindi tek fotograf karesi paylasip altina da "Bugun bunu aldim" tadindaki tembel aksiyonlari. Daha iyisini yapabiliriz.

Lafin kisasi, hikayelerinizi bizden sakliyorsunuz. Teessuf ederiz.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #303 : 07 Haziran 2020, 01:31:13 »
JVC TM-H150CG pro video crt monitör ile yanında orjinal IF-C01COMG RGB modülü

Bugün elime geçen monitörün kutusu aşırı büyüktü ve kargoda biraz hırpalanmış durumdaydı. Evde bana kalan mekan da aşırı küçük olduğu için kutu açma fotografları bulunmuyor, ama bu monitörleri biz @doMiNO ve @Shax ile birlikte aldık ve kutusunda sıfır durumdalar. Onlarda kutu fotoları var olabilir.

Alınca hemen sevgili amiga 600'ümüzle teste tabi tuttum. Testte çöpten kurtardığım bir regal 37 ekran tv, Commodore 1084S monitör ve TM-H150CG kullandım. Henüz uygun konnektörler elime ulaşmadığı için JVC monitörü sadece Composite bağlantı ile deneyebildim.

İlk dikkatimi çeken şey ızgaranın farklılığıydı. Monitör "shadow mask" diye bilinen bir ızgara panel kullanıyor. Fakat nokta aralığı 0.27mm, kaliteli bir ızgara.

Fotografta solda 1084S monitör görülüyor, sağda ise H150CG. Dikkatinizi çekerim, 1084 RGB kablo ile bağlı, bu sebepten görüntüde hiçbir renk akması yok.H150CG ise kompozit bir sinyal ile beslendiği için luma ve chroma sinyalleri karıştırılarak gönderiliyor, monitör tarafında ise bunun tekrar ayrıştırılması gerekiyor. Bu sebepten görüntünün RGB ile bağlandığı kadar net olması mümkün değil. Fakat 1084'ün nokta aralığı 0.47mm. Bu sebepten çözünürlüğü dört kat daha düşük diyebiliriz.

Bu ilk tip shadow mask monitörler daha sonra 1960'larda sony tarafından trinitron diye bildiğimiz bugün birçok CRT'de kullanılan daha kaliteli olan "Aperture Grille" ile değiştirilmiş durumda.

Shadow Mask'ın pro video monitörlerinde kullanılmasının birkaç sebebi var, en önemlisi tüp yüzeyinin trinitron gibi bombeli olması gerekmiyor fakat shadowmask ile elektron tabancası daha güçlü olması gerekiyor, ilk modellerde aperture grill (trinitron) bir tüpte sinyal kaybı %25'lerde iken, shadow mask'de %85'e kadar çıkıyormuş. Fakat 90'ların sonunda her iki teknoloji de birbirine eşitlenmiş. Arada sadece maliyet belirleyici hale gelmiş.

Shadow Mask - Daha az bombe, daha doğru geometri, hizalama teline ihtiyaç yok, birçok eski  arcade kabini shadow mask monitör kullanıyor, nokta aralığının sığ olması da doğal bir scanline efekti yaratıyor.

Aperture Grill - Daha az ışık kaybı (daha parlak), nokta aralığı küçük monitörlerde daha zengin renk gösterimi, ızgaranın çok ince çerçeveye sahip olması, Sony tüplerde neredeyse kesintisiz olması. Fakat küçük monitörlerde bir, büyük monitörlerde *en az* 2 tungsten hizalama teli kullanılıyor (bu teller sadece 1024 pixel yüksekliken sonra görülür hale geliyorlar).

Amiga 600 aynı anda çıkış verebilen üç portu mevcut. RGB, Composite ve RF. RF portuna da Regal 37 Ekran tv'yi taktım. Dağınıklığın kusuruna bakmayın, dar alanda kısa paslaşmalar yapmak zorundayım, mekanıma ciddi yığılma oldu bu aralar, corona stoklamasından dolayı, alanım iyice daraldı.

Bu televizyonun nokta aralığı 0.54mm Aslında 1084'e bir hayli yakın. Bunları cep telefonumla çektiğim için görüntü o kadar iyi değil, bir de whatsapp'dan geçtiler iyice çamur oldular ama bu seferlik idare edelim.

Yukarıdaki görüntü amiga pagesetter 2.2'nin araç çubuğundan. Program hi-res interlace modunda çalışıyor. 1084 ile H150 arasında bir tercih yapamadım, ikisinde de görüntü feci şekilde titriyor. Kalite neredeyse aynıydı. Elbette şunu da eklemeliyim, H150 sıfır bir monitör, kutusundan yeni çıktı. 1084 ise benim çocukluktan kalma monitörüm, bu sebepten en az 10 yıl kullanımışlığı vardır ve 1-2 yıl boyunca hiç kapatılmamış bile olabilir :) TV'den bahsetmeye gerek yok, fakat görüntü fotograftaki kadar vasat değil, ayrıca çok daha az titrediğini de söyleyebilirim, sanırım fosfor tabakası daha geç soğuduğu için bir nebze karışıyor olabilir.

Üç monitör de amiganın ürettiği analog sinyali sorunsuz gösteriyor. Bu arada Regal TV'yi de RGB ile bağlamak mümkün olduğu için bir test de öyle yaptım, unutmamak lazım, 1084S-D1 monitör 1989'da üretilmiştir, regal tv ise 2005 civarı olmalı, yani daha yeni teknolojiye sahip.

Elimde kolayda bir colorbar yoktu, ama onu da halledicem yakında, ama amiga rom'un mor arka planı tüm kanalları kullandığı için güzel bir referans olabilir, buyrun:

Görüldüğü gibi 1084'ün parlaklığı iyice düşmüş durumda (tüm monitörlerin parlaklık, kontrast ve satürasyon ayarı tam ortadadır). 1084'ün tüm parlaklığını sona getirsem de JVC ve Regal'in standard ayarına erişemediğini gördüm, ayrıca RGB'den bağladığınızda satürasyon ayarı çalışmıyor. Ama dediğim gibi amiga sinyalini çok iyi yorumladığı kesin.

Fakat H150'ye besleyebildiğim en dandik sinyali beslediğimin de altını çizmek lazım. Composite analog dünyasının rezilliğidir. 3 kanalı tek kablodan akıtalım isteğinin sonucudur. BNC konnektörlerim ulaştığında H150 RGB performansını da aynı şekilde test edeceğim.

Son olarak bazı arkadaşlar "lcd varken neden crt?" dediğini duyar gibiyim. Sebeplerden biri LCD monitörlerin digital olması. Özellikle TV'lere analog kaynak beslediğinizde analog sinyalin girip ve dijital çıkması en az 30ms, eğer sinyal progressive'e dönüştürülecekse 60ms tutuyor. @eins bu duruma çare olsun, çevrimimizi kendimiz yapalım diye ürettiği hdmi520 ile bu gecikmeyi olabilecek en küçük seviyelere çekmeye çalışmıştı fakat yine de bir gecikmeden kaçamıyorsunuz. Daha sonra da en iyi ihtimalle lcd ekranınızın kendi 20-70ms gecikmesi üzerine biniyor, bu gecikme en iyi ihtimalle 2-3 kareye varabiliyor.

Sonuçta bir CRT monitörde gecikme yoktur (PAL ekranın en üst pixeli her zaman 0ms, en alt pixeli 16.7ms içinde çizilmek zorundadır).

Bu çok önemli mi? Dostum neden yenilip duruyorsun sanıyorsun eski oyunlarda? :)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #304 : 07 Haziran 2020, 02:11:16 »
Bu iste! Harikulade bir deneyim aktarimi. Hem gorduk hem ogrendik. Heyecanla RGB baglantiyi bekliyorum. Kendi adima tesekkur ederim.

Bu da Monitor ve RGB module ait kutular. Seninkiler biraz sansizliga maruz kaldi.

Not: 2020 itibariyla kusursuz bir 15kHz cozumu bu. Osursan geberecek yorgun PVM monitorleri silip supurecek cinsten bir cozum. Hem de sifir!

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #305 : 07 Haziran 2020, 21:12:43 »
Efsaneymiş yahu! Bulmanın kolay bir yolu var mı?

http://pro.jvc.com/pro/attributes/MONITOR/brochure/tmh150cg.pdf

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #306 : 07 Haziran 2020, 22:06:46 »
 Uzgunum doktor, 5 Adet vardi en son. Su an hepsinin bittigini biliyorum sadece. Fakat monitorun kendisinden daha zor bulunan RGB modulden bol bol var hala saticinin elinde. O modulun fonksiyonunu yerine getiren ve karttan ibaret olan replikasi bile 70 dolar civarinda satiliyor ebay' de. Gelecekte bir tane bulurum bu monitorden dersen alabilirsin https://bit.ly/3cFKrqF

Cok ender yakalanir bir firsatti benim acimdan.

Edit: Bir tane 17" versiyonu satiliyor su an ebay' de. https://ebay.to/2AdIcxr Open box demis ama dert edilecek seyler degil zira servis menusunden calisma suresini gorebiliyorsun. Kolay anlayisina uyar mi orasini bilemem.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #307 : 08 Haziran 2020, 01:39:01 »
@Shax

1084'e devam ;)

Çevrimdışı C64Esref

• Retroman
    • portfolyo sitem
« Yanıtla #308 : 08 Haziran 2020, 14:42:46 »
JVC çok klas duruyor bende RGB bağlantılı halini çok merak ettim. Güle güle kullan abi. Güzel ekran.
AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM
AMIGA 1200 | 8GB CF  | 3.1 ROM | 8 MB RAM | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | Pizero1541 | 64K CUPCAKE-CART | 1084 S

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #309 : 09 Haziran 2020, 23:45:39 »
JVC çok klas duruyor bende RGB bağlantılı halini çok merak ettim. Güle güle kullan abi. Güzel ekran.

Sürat kargo rezaleti sebebiyle konnektörler ulaşamıyor, bekliyoruz.

Bakın sürat kargo şu aralar ne durumda:

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #310 : 09 Haziran 2020, 23:47:58 »
Sürat kargo rezaleti sebebiyle konnektörler ulaşamıyor, bekliyoruz.
Sürat ile yollamayan başka bir yerden daha sipariş etsene... Diğerleri gelince de bana satarsın  ;D

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #311 : 09 Haziran 2020, 23:56:21 »
Fotograflar bir gün ara ile çekildi (en altaki eski, üsttekiler daha yeni)
gördüğünüz gibi artık kargolar içeriye sığmadığı için sokağa atıyorlar, ve sokaktaki kalabalık gittikçe artıyor.
Kapıda da kuyruk var, sanırım bizim bölgeye artık kargo getirmiyorlar, malzemeler başka yerlerde bekletiliyor olmalı.

Yukarıdaki başlıkta anlattığım, bana ulaşan kargonun neden hırpalandığını anlayabiliyorsunuzdur sanırım. Fotolardaki duruma göre iyi bile gelmiş diyorum.

Çevrimdışı C64Esref

• Retroman
    • portfolyo sitem
« Yanıtla #312 : 10 Haziran 2020, 00:01:18 »
Yazık adamlara ya bu kadar kargoyu nasıl teslim edecekler. Üzüldüm valla.
AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM
AMIGA 1200 | 8GB CF  | 3.1 ROM | 8 MB RAM | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | Pizero1541 | 64K CUPCAKE-CART | 1084 S

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #313 : 10 Haziran 2020, 03:40:25 »

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #314 : 29 Haziran 2020, 18:09:51 »
BNC konnektörlerim ulaştığında H150 RGB performansını da aynı şekilde test edeceğim.

Eminim hala bekleyenler vardir benim gibi.