Gönderen Konu: En son hangi urunu aldiniz?  (Okunma sayısı 74959 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
  • CPC6128 / CPC464 / GTM640 / LP1
Ynt: En son hangi urunu aldiniz?
« Yanıtla #360 : 01 Mart 2025, 08:35:31 »
Cicirik cicirik eden pc spekarından gelinen seviye:)
Hayırlı olsun güle güle kullan kardeşim.

Ben aynı cümle içinde 3 tane de/da eki kullanabiliyorum ancak. Sen aynı paragrafta 3 tane "pseudo vektör" kullanabilen adamsın. O kadar da lüksün olsun yani.

Not: Bu azimle pseudo vektörü assemblingde de kullanman yakındır.

Not2: Ses sistemi konusunda en büyük sıkıntı "komşuya gürültü gitmesin" olgusu sanırım :(
Amstrad CPC az anlar, çok sever.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #361 : 01 Mart 2025, 17:47:58 »
@Hifly
Öncelikle şunu söyleyeyim ki; böyle detaylı, bilgilendirici ve içten bir paylaşıma bayıldım. Amerika deneyimi, başkalarının ve senin adım adım tecrübelerin, sebepler, sonuçlar hepsi çok güzeldi. Keyifle okudum. Üşenmemiş yazmışsın, sağolasın. Soundbar veya bir şekilde bir ses sistemi almayı hep istemişimdir ama apartman hayatı kısıtlamaları da beni engellemiştir. Neyse sen bir cesaret, kısa sürede  ;D halletmişsin. Güle güle kullan.

Alıntı
sana bahsettiğim Diderot etkisi bir süre sonra devreye girdi. Lakin 100 seviyesine kadar çıkan sesi ancak 14'e kadar açabiliyordum. Daha fazla açabilmem için müstakil bir eve ihtiyacım vardı. Ama Diderot buraya kadar çünkü müstakil ev parası yok bende :):)
Daha ne olsun!!! Daha ne olsun!!! Diderot seninle gurur duyuyor!!!

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #362 : 02 Mart 2025, 01:27:25 »

Diret aklıma Fantomas geliyor. Çocukken izlediğimi hatırladığım ilk dizilerden biri, süperdi ya.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Hifly

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #363 : 02 Mart 2025, 10:43:05 »
Hayırlı olsun güle güle kullan kardeşim

Teşekkür ederim :)

Alıntı
Öncelikle şunu söyleyeyim ki; böyle detaylı, bilgilendirici ve içten bir paylaşıma bayıldım. Amerika deneyimi, başkalarının ve senin adım adım tecrübelerin, sebepler, sonuçlar hepsi çok güzeldi. Keyifle okudum. Üşenmemiş yazmışsın, sağolasın.

Bunu duyduğuma sevindim zira acaba konuyu çok dağınık mı anlattım, bir şeye benzemedi mi diye endişe etmiştim.

Not2: Ses sistemi konusunda en büyük sıkıntı "komşuya gürültü gitmesin" olgusu sanırım :(

Soundbar veya bir şekilde bir ses sistemi almayı hep istemişimdir ama apartman hayatı kısıtlamaları da beni engellemiştir.

Evet, apartman hayatı ve komşu meselesi ses sistemi alma konusunda insanları endişelendiriyor ama şunu söylemeliyim ki korkacak hiç bir şey yok. Yani sesi sonuna kadar açmak zorunda değilsiniz ki? Normal bir ses seviyesinde dinleseniz bile her halukarda TV hoparlörlerinden çok daha yüksek kalitede ses alacaksınız. Bir ara bağlantıda bir sıkıntı oldu, TV hoparlörlerine geçti tamamen. Biz "Bu ne lan??" olduk. Ama tabi siz de haklısınız, müstakil eve taşınma isteğim bu konuda yanlış izlenim yaratmış olabilir. O benim hayvanlığım. Zira arada sesi kökleyip bangır bangır müzik dinlemek istiyorum, kolonlar kirişler titresin istiyorum :)

Eğer almayı düşünürseniz, Q600 son derece güzel ve tatmin edici bir seçim olacaktır. Arka hoparlörleri ülkemizde olsaydı ben muhtemelen onu alırdım(o sıralar arka hoparlörlerin yurtdışından gelmesi için yeterli sabıra sahip değildim).   

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #364 : 09 Mart 2025, 13:38:10 »
İlk fotoda Ulifac, ona uygun edge ve centronics konnektörler, scart kablo, centronics floppy kablosu ve floppy güç kablosu.
İkinci fotoda celeron 600, celeron 1000 ve celeron 1200 işlemciler ve via çipsetli anakartları ile 2 tane isa slot ses kartı.

Çevrimdışı dodogildo

• Retroman
« Yanıtla #365 : 10 Mart 2025, 17:49:23 »
Masum görünen bu kablolar (aslında ikisi de aynı işe yarıyor, sadece biri daha uzun ve ağzı daha geniş.) FireUP adını taşıyor. Adından anlaşılacak çok basit ama enfes bir fonksiyona sahip. Joystick ya da gamepad'lerdeki "genelde kullanılmayan" 2. ateş tuşuna YUKARI yön fonksiyonu atıyor. Böylece kimi retro cihazlarda arcade deneyimine daha yakın bir kontrol şemasına terfi ediyorsunuz. (Ghost'n Goblins'te artık bir tuşa basarak zıplayabilir, diğeriyle ateş edebilirsiniz.)

Facebook gruplarında keşfedip, şuradan aldım: https://www.micromiga.com/produit/fireup-adaptateur-manettes-de-jeux-deux-boutons/

Elbette MSX'ler için bu kablo gereksiz zira 2 buton da (hem yazılım hem donanım olarak) her zaman işlevdedir. Ne var ki C64'te her iki joystick tuşu aynı şekilde bağlı geliyor. (Son dönemde ArcadeR gibi joysticklerdeki C64 modunu etkinleştirirseniz ve bazı oyunların özel modlanmış PRG versiyonlarını edinirseniz* yukarıdaki kabloya ihtiyacınız yine kalmıyor.) Amstrad'da ise Commando dışında benim hatırladığım 2. tuş destekleyen kayda değer oyun yok (son dönem ev yapımları ayrı. Örneğin Mighty Street Fighter). Amiga'ya gelince, eğer bir CD32 controller edinirseniz dünya farklı işliyor. Ama edinemezseniz (ki zordur), yine bu kablodan yardım alabilrsiniz.

Evet lafı fazla uzattım ama sadece süs olsun diye koleksiyon yapanlardan değilseniz, ve cihazları çıkarıp kullanmaktan zevk alıyorsanız ilginizi çekebilir.

*Modlanmış C64 oyunları: https://github.com/crystalct/5plusbuttonsJoystick

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #366 : 10 Mart 2025, 18:15:28 »
Masum görünen bu kablolar (aslında ikisi de aynı işe yarıyor, sadece biri daha uzun ve ağzı daha geniş.) FireUP adını taşıyor. Adından anlaşılacak çok basit ama enfes bir fonksiyona sahip. Joystick ya da gamepad'lerdeki "genelde kullanılmayan" 2. ateş tuşuna YUKARI yön fonksiyonu atıyor. Böylece kimi retro cihazlarda arcade deneyimine daha yakın bir kontrol şemasına terfi ediyorsunuz. (Ghost'n Goblins'te artık bir tuşa basarak zıplayabilir, diğeriyle ateş edebilirsiniz.)

Joysticki bilemedim ama gamepad ile mükemmel olur.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #367 : Bugün, 17:27:38 »
Amstrad'da ise Commando dışında benim hatırladığım 2. tuş destekleyen kayda değer oyun yok (son dönem ev yapımları ayrı. Örneğin Mighty Street Fighter).
Amstrad'da, en azından bu iki oyunla deneme fırsatın olursa, tam sonucu burada paylaşırsan sevinirim.

Bir de; bu kablonun iç yapısı hakkında bir bilgin var mı? İçinde bir devre mi var yoksa sadece bacak bağlantılarını değiştirerek/ayrıştırarak falan mı yapmışlar?

Kaçıranlar varsa, Micromiga geçenlerde Türkiye'ye ürün göndermeye bağladığını açıklamıştı. Ha güncel gümrük limitleri ile ne kadar alışveriş yapılır orası soru işareti...