Gönderen Konu: En son hangi urunu aldiniz?  (Okunma sayısı 76432 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hifly

• Retro Meraklısı
Ynt: En son hangi urunu aldiniz?
« Yanıtla #375 : 06 Nisan 2025, 12:24:17 »
Kartuşların etiketleri yapışık ve artık tamamen kurumuştur, akademik sebeplerden birini açmam gerekiyor, sanırım futbol'u feda edeceğim, dobişko daha önemli gibi sanki...
E tabi, insan Dobişko'ya kıyar mı hiç. :)

Bu arada bu yerli isim furyasından unutamadığım bir tanesi de Füze Savaşları'ydı (Missile Command). Bir de Phoenix'i çok oynardık, onun Türkçesi neydi acaba? Kartallar?

Evet doğru. Zamanında o oyun kartallar diye bilinirmiş.

https://eksisozluk.com/atari-2600--44022

Çevrimdışı Hifly

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #376 : 06 Nisan 2025, 12:29:01 »
Evet, biraz önce zoraki aldım, başka seçenek yoktu, çok susamıştım. Eskiden tadı çok tuhaftı ama düzeltmişler.

Çevrimdışı retter64

• Retromanik
« Yanıtla #377 : 06 Nisan 2025, 13:46:20 »
Kartuşların etiketleri yapışık ve artık tamamen kurumuştur, akademik sebeplerden birini açmam gerekiyor, sanırım futbol'u feda edeceğim, dobişko daha önemli gibi sanki...
E tabi, insan Dobişko'ya kıyar mı hiç. :)

Bu arada bu yerli isim furyasından unutamadığım bir tanesi de Füze Savaşları'ydı (Missile Command). Bir de Phoenix'i çok oynardık, onun Türkçesi neydi acaba? Kartallar?

Evet doğru. Zamanında o oyun kartallar diye bilinirmiş.

https://eksisozluk.com/atari-2600--44022

Sinclair Spectrum için Tepum'un türkçe oyun kasetleri vardı. Çekirge Çetin, Atik Atak gibi. Yanlış hatırlıyor da olabilirim. Hatta bu bilgisayarı televizyona bağlanan renkli Gamewatch sanmıştım ki öyleydi :)

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
  • CPC6128 / CPC464 / GTM640
« Yanıtla #378 : 06 Nisan 2025, 15:30:00 »
Evet, biraz önce zoraki aldım, başka seçenek yoktu, çok susamıştım. Eskiden tadı çok tuhaftı ama düzeltmişler.

Hayat yan yatmış...
Sübliminal mesaj mı var?
Amstrad CPC az anlar, çok sever.

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #379 : 14 Nisan 2025, 09:41:50 »
Sony MSX HitBit HB-75p

Tertemiz cihaz, STOP tuşu temizlik sırasında isyan bayrağı çekmiş ters duruyor.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #380 : 14 Nisan 2025, 10:01:07 »
Sony MSX HitBit HB-75p

Güle güle kullan. Tertemiz cihaz.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #381 : 14 Nisan 2025, 16:16:56 »
Sinclair Spectrum için Tepum'un türkçe oyun kasetleri vardı. Çekirge Çetin, Atik Atak gibi. Yanlış hatırlıyor da olabilirim. Hatta bu bilgisayarı televizyona bağlanan renkli Gamewatch sanmıştım ki öyleydi :)
Hatırladım bunu, Çekirge Çetin bende de vardı galiba, Jumping Jack oyununa verdikleri Türk İsmi. Tepum kasetleri arada elime geçiyor ama anladığım kadarıyla ilk partide böyle türkçe isim vermişler, sonraki partilerde ingilizce isimleri görülmeye başlamış. O dönemde Tepum "48K" isimli bir dükkan açmış nişantaşında, bayağı havalı bir bilgisayar dükkanı, o döneme geçildiğinde isimleri ingilizceye dönmüş olduklarını tahmin ediyorum.

Sony MSX HitBit HB-75p

Hayırlı olsun. MSX'in yalnız, hareketsiz ve oyunsuz dünyasına hoş geldin :D  Artık camia oyunları senden bekliyor. Bir retrojen geleneği olarak, aldığınız bilgisayarda basit bir program yazmak şarttır. Şaka şaka yok öyle bir şart. Yoksa var mı?

Çevrimdışı dodogildo

• Retroman
« Yanıtla #382 : 14 Nisan 2025, 16:31:01 »
O dönemde Tepum "48K" isimli bir dükkan açmış nişantaşında, bayağı havalı bir bilgisayar dükkanı, o döneme geçildiğinde isimleri ingilizceye dönmüş olduklarını tahmin ediyorum.

Speccy'ci olmadığım halde o dükkana bayılırdım. Çünkü her gittiğimde C+VG'nin biraz gecikmeli eski sayılarını bulup harçlığım yettiği kadarını çantama dolduruyordum. Kargacık burgacık siyah beyaz multi-format review'ları uzun ev yolunda okumak ayrı bir keyifti.

https://archive.org/details/ComputerAndVideoGames060Oct86/ComputerAndVideoGames/ComputerAndVideoGames001-Nov81/mode/2up?view=theater&ui=embed&wrapper=false

Çevrimdışı retter64

• Retromanik
« Yanıtla #383 : 14 Nisan 2025, 20:34:42 »
Hatırladım bunu, Çekirge Çetin bende de vardı galiba, Jumping Jack oyununa verdikleri Türk İsmi. Tepum kasetleri arada elime geçiyor ama anladığım kadarıyla ilk partide böyle türkçe isim vermişler, sonraki partilerde ingilizce isimleri görülmeye başlamış. O dönemde Tepum "48K" isimli bir dükkan açmış nişantaşında, bayağı havalı bir bilgisayar dükkanı, o döneme geçildiğinde isimleri ingilizceye dönmüş olduklarını tahmin ediyorum.

İzmir'de de Tepum vardı ancak pek iddialı bir dükkan değildi ancak sadece Sinclair değil, Amstrad bilgisayarlar ve oyunları da satılıyordu diye hatırlıyorum.

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #384 : 15 Nisan 2025, 11:16:33 »
Sony MSX HitBit HB-75p

Hayırlı olsun. MSX'in yalnız, hareketsiz ve oyunsuz dünyasına hoş geldin :D  Artık camia oyunları senden bekliyor. Bir retrojen geleneği olarak, aldığınız bilgisayarda basit bir program yazmak şarttır. Şaka şaka yok öyle bir şart. Yoksa var mı?

Yıllarını "Syntax error" a vermiş usta bir coder olarak piyasada oyun eksikliği oluştuysa tabi ki elimi taşın altına koymaktan çekinmem.
10 cls
20 print" "
30 i$=inkey$: if i$=1 then go to 10 else go to 40 even no mather what go to 40 bro
40 print"syntax error"

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #385 : 15 Nisan 2025, 14:12:15 »
Sony MSX HitBit HB-75p

Yıllarını "Syntax error" a vermiş usta bir coder olarak piyasada oyun eksikliği oluştuysa tabi ki elimi taşın altına koymaktan çekinmem.
10 cls
20 print" "
30 i$=inkey$: if i$=1 then go to 10 else go to 40 even no mather what go to 40 bro
40 print"syntax error"

Ahahahah :D