Gönderen Konu: En son hangi urunu aldiniz?  (Okunma sayısı 83017 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı dodogildo

• Retro Meraklısı
Ynt: En son hangi urunu aldiniz?
« Yanıtla #405 : 09 Mayıs 2025, 10:45:30 »
A600 aldım. 2mb chip ram, 8mb fast ram, ide çevirici + cf kart.
Orijinal floppy + mouse. Recapp yapılmış.

En sevdiğim kasa. Ve çok güzel config! Sakın Gotek takıcam diye floppy'yi sökeyim deme :)

Çevrimdışı unay

• Tedavideki Retromanik
  • CPC6128 / CPC464 / GTM640
« Yanıtla #406 : 09 Mayıs 2025, 10:56:27 »
A600 aldım. 2mb chip ram, 8mb fast ram, ide çevirici + cf kart.
Orijinal floppy + mouse. Recapp yapılmış.

En sevdiğim kasa. Ve çok güzel config! Sakın Gotek takıcam diye floppy'yi sökeyim deme :)

Floppyi sökmeyeceğim de, floppye alelade bir disket takmadan cf karta erişemiyorum.
Var mı bunun bir kolay yolu? Önce floppyi görecem diye diretiyor.
Amstrad CPC az anlar, çok sever.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #407 : 27 Mayıs 2025, 09:01:52 »
ya burda mayıs ayı içinde neler alınmış da gözümden kaçmış, hepinize hayırlı olsun :D

bunu da ben aldım, deprem sensörleri :D

Malum istanbullu dediğin paranoyak olmalı biraz. Sonuçta hepimizin gideceği yer toprağın 2 metre altı ya da 2 metre üstte de olsak toprak altı olabiliriz. Devlette hiçbir hareket olmadığı için biz kendimiz halletmeye çalışıyoruz işte. Aslında şunları her apartmanın bodrumuna yerleştirme mecburiyeti getirilmeli artık.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #408 : 27 Mayıs 2025, 13:30:36 »
Ne kadar para verdin bunlara? Lütfen 100 liradan pahalıya mal oldu deme zira aynı işi 100 liranın altına yapabilecek diy setuplar var.

Tarifi veriyorum

1 - Şu linkteki imajı bi A4' e bas https://imgur.com/a/mOiWxI3
2-  Şundan sipariş et https://shorturl.at/bD4OJ
3-  Sipariş ettiğin dedektör elemanlarını 'x' işaretli yerlere yapıştır.
4-  Depremi real-time gözlemlemenin keyfini çıkar!

Not: Deprem esnasında telefonu şiddetli şekilde titreştiren bir app üzerinde çalıştıklarını da öğrendim.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı unay

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #409 : 29 Mayıs 2025, 18:17:51 »
Bir PVM olmasa da uyguna bulunca aldım.
Üstünde bolca ayar mevcut. Hevesimizi keser en azından.

JVC TM 90PSN 9" RGB Monitör

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #410 : 29 Mayıs 2025, 18:23:06 »
Ne kadar para verdin bunlara? Lütfen 100 liradan pahalıya mal oldu deme zira aynı işi 100 liranın altına yapabilecek diy setuplar var.

Tarifi veriyorum

1 - Şu linkteki imajı bi A4' e bas https://imgur.com/a/mOiWxI3
2-  Şundan sipariş et https://shorturl.at/bD4OJ
3-  Sipariş ettiğin dedektör elemanlarını 'x' işaretli yerlere yapıştır.
4-  Depremi real-time gözlemlemenin keyfini çıkar!

Not: Deprem esnasında telefonu şiddetli şekilde titreştiren bir app üzerinde çalıştıklarını da öğrendim.

evet biliyorum, bu gözleri sensörlerin üzerine yapıştıracağım ki real time gözlemlemenin gücünü artırayım. Ne kadar verdin bunlara'nı cevabı:
https://www.robotistan.com/sismik-jeofon-sensoru-sm-24
tabiiki değil :)

Bir PVM olmasa da uyguna bulunca aldım.
Üstünde bolca ayar mevcut. Hevesimizi keser en azından.

JVC TM 90PSN 9" RGB Monitör

bunları küçümsemeyin, bizim low-res bilgisayarları küçük ekranda izleyince hepsi hi-res oluyor :D

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #411 : 05 Haziran 2025, 17:05:39 »
Baya oldu bunu alalı ama kullandıkça "Ulan ne güzel bir şeysin sen!" dediğim için burada da önereyim dedim. Elbette bilinen bir marka fakat bilmeyeni varsa fırsat ayağına geldi.

ENGINEER PA-24 Micro Connector Crimping Plier. Kablolara konektör pini çakmak için kullanılan bir el aleti. Farklı konektörler için farklı modelleri var elbette. En büyük numarası bu işi mükemmel yapması. Kaç konektörle uğraştıysam hepsini firesiz halleti. Bence müthiş bir şey bu. Sanırım böyle aletlerde die sertliği ve toleransları belirleyici oluyor. Yani ne Molex' in bilmem kaç yüz dolarlık aletlerine, ne de hiçbir işe yaramayan ucuz ama verimsiz oyuncaklara mecbur değilsiniz!

Zayıf tarafı ratchet tarzında olmaması ve sabit die. Ben yine de o kadar memnun kaldım ki, kısa sürede 5-6 tane daha farklı Engineer el aleti satın almış oldum. Ne aldıysam da harika iş çıkardı. Çoğunu Özdisan' dan aldım fakat Amazon' da da bulunabiliyor.

Çevrimdışı unay

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #412 : 05 Haziran 2025, 19:06:22 »
Baya oldu bunu alalı ama kullandıkça "Ulan ne güzel bir şeysin sen!" dediğim için burada da önereyim dedim. Elbette bilinen bir marka fakat bilmeyeni varsa fırsat ayağına geldi.

ENGINEER PA-24 Micro Connector Crimping Plier. Kablolara konektör pini çakmak için kullanılan bir el aleti.

Fiyatı 46usd iken iyiydi, tlye çevirince acıttı.
Dişlerimle yapsam bir zaman sonra uzmanlaşırım zaten.. deyiverdim.
Şaka bir yana, bu tip aletlerde bütçe elverdiğince iyisini almak en doğrusu.

1 milyoncular zamanı, bir pazar günü kumanda tamiri denemesi için havya lehim pasta set almıştım anlatmayayım şimdi.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #413 : 05 Haziran 2025, 21:20:50 »
bu tip aletlerde bütçe elverdiğince iyisini almak en doğrusu.

Katılıyorum.

Daha önce üç farklı crimper geçti elimden. İkisi oldukça ucuz, bir tanesi de sözde fiyat/performans ürünü olan. Artık kolektif akıl mı salak yoksa ben mi beceriksizim, f/p ürününden bile memnun kalmamıştım. Yani ortalama on pinden üç tanesini pert eder, birleşmiş gibi görünenler de en ufak bir güç uygulayınca ayrılırdı kablodan. Diğer ikisi zaten lafını etmeye değmeyecek kadar boktandı.

PA-24' le yüze yakın pin çaktım ve sadece iki pin fire verdim, o da benim hatamdı tamamen. Zaten bir işi yaparken işle değil de işi yapması gereken aletle cebelleşiyorsan bir problemin var demektir. Ucuz el aleti alınca boşa harcanan zaman bir kenara, az miktarda parayı da tamamen çöpe atmış oluyorsun. Bu konuda yaram büyük ve bir daha tongaya düşmem.