Birakin simdi lastigi zinciri. Biraz daha gundelik seylerden bahsedelim.
Yeni yil sebebiyle bir kac gun rotarli geldi paketlerim. Fakat paketlerden once size baska bir konudan bahsedeyim, amerikapostam.com' dan.
Amerika postam bir lojistik firmasi. Temel olarak size Amerika' da kullanabileceginiz bir adres sagliyor ve paketlerinizi kendi kargo sistemi uzerinden (THY tabanli) size ulastiriyor. Detaylar sitelerinde mevcut.
Bu sistemin oncelikli avantaji en buyuk koleksiyon pazari olan Amerika' nin icinde bir adrese sahip olmaniz. International shipping yapmayan uyuz saticilarla muhattap olma derdiniz en azindan bu kita icin bitiyor. Satin aldiginiz seyin durumunu kitayi terk etmeden gorebiliyor, sorun varsa iade sureleri dolmadan geri gondertebiliyorsunuz. Paketlerinizi birlestirebiliyor ya da iyilestirebiliyor, gumruk oranlariyla oynayabiliyorsunuz (boyle basa boyle tarak).
Ayrica gumruklu paketleriniz icin ucretler onceden tahsil ediliyor. Kendi gumruk aracailari sayesinde sizin suya sabuna dokunmaniza gerek kalmiyor. Paketiniz hangi boyutta olursa olsun 3-4 gun icinde kapinza UPS tarafindan getiriliyor. Tabii kargo ucretleri alistigimiz USPS tadindan olmuyor.
Bu gun gelen iki paketimde Amerika postam tarafindan gonderildi. Cuma gunu kargoya verilmisti fakat yeni yil sebebiyle bir gecikme yasanacagi belliydi. Bu arada gumrukte de vakit gecirmis paket, gayet iyi bir sure.
Paketlerden biri 55 digeri 50 lbs hacimsel agirliginda. Kolinin bir tanesinde heykel, digerinde birlestirme yapilmis oyunlar ve kitaplar var. Toplam kargo bedeliyse ederi kadar.
Bu birlestirme yapilmis koli. Hava yastiklarini atmistim actigimda.

Pre-order Wolfenstein II: The New Colossus Collector' s edition. Amazon satisli bu oyunu Turkiye' ye direkt olarak postalatmak istemedim. Iri ve hasass bir kutu, zarar gorebilecegini dusundugum. Yanina boyutlar icin referans olmasi bakimindan evcil kayami koydum.

2 Adet New Colossus alakali kitap. Bunlar icin de pre-order yapmistim fakat oyun kargolandiktan 40 gun sonra kargolandilar. Amazon harcover kitaplarin kargo paketleri konusunda basarisiz bana kalirsa. Zarar gormus bir cok kitap gecti elime oradan. Sansa birakmamak icin bu kitaplari da Amerika adresine kargoladim. Hicbir sorunlari yok.

Yine Amazon' dan aldigim bir oyun, Fallout 4 Pipe-Boy edition. Bunu makul fiyatlarla Turkiye' ye gonderen bir satici kalmamisti, bu yuzden amerika' da ki adrese postaladim. Almak istedigim bir surum degildi aslinda. Bana gore balon paketlerden, cok plastik. Fakat major bir oyun olmasi, benim de serinin geri kalan oyunlarina sahip olmam sebebiyle almak zoruda hissettim.

Elder Scrolls Online Morrowind Collector's Edition. Bunu 40 Dolara Ebay' den aldim, posta ucreti icinde

Tabii Amerika icinde gecerli bu fiyat. Ben ufak tefek ambalaj kusurlari olabilecegini ongorurken elime benim kutu standartlarim icin bile harika bir paket gecti. Acaba icinde bir sey mi eskik diyorum ama ayni paketi satin alan diger kullanicilar sikayet etmemis (17 Adet satmis ayni satici)

Bu da evcil kayam icin olculerini referans alabileceginiz evrensel bir nesne.

Gelelim hikayenin mutsuz kismina.
Bir kac ay once pre-order yaptigim Nathan Drake heykeli. 750 limitli ve pre-order safhasinda coktan tukenmisti.
https://goo.gl/W5BsEP Heykel gumruk kontrolune girmis ve bu kontrolu yapan hayvan oglu hayvan memur paketine geri toplarken baya bir zarar vermis icerige. Kotu adamin kaskinin uzerindeki gozlugu kopmus, fisekligi parcalanmis. Nathan' nin parmak kirilmis, silah kemeri kopmus.

Elimden geldigi kadar yapistirdim kirik kopuk parcalari. Fena olmadi ama yine de kusurlu bir heykel artik.

Poz iyi, base mukemmel fakat Nathan' nin suratinda mahalle kavgasina dalmis bitirim ifadesi mevcut. Tek eksik dislerin arasina alinmis bir dil. Belki bir de beyaz merserize corap.
Buraya da uzgun surat gelecek.