Gönderen Konu: En son hangi urunu aldiniz?  (Okunma sayısı 77528 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: En son hangi urunu aldiniz?
« Yanıtla #60 : 27 Aralık 2017, 12:23:07 »
Bu çantayı (hatta bu serinin omuz çantası versiyonlarını) ben de çok beğeniyorum ama evdeki sırt çantası yığınına ekleme konusunda biraz daha beklemedeyim. D&R'a gittikçe okşuyorum ;)
Bu halk tipi yahu. Sana CityScape serisi yakışır. Kış lastiği mevzusunda "ki geçen sene önden çekişli bir arabaydı ve üzerindeki lastikler de gayet yeniydi" satırlarını kaçırdım sanma. Ya BMW(arkadan itişli) aldın ya da 4x4 SUV-jip(misal Q5, Q7) türü birşey :)

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #61 : 27 Aralık 2017, 15:14:09 »
@Arda

Oğlum hani zincir takmak kolaydı? Bu hafta sonu zincir temin edip taktırmak zorunda kaldım ama çıkartırken bile üstüm başım perişan oldu :(
Ucuzundan bir kış lastiği alacağım artık. Ucuz kış lastiklerinin en iyisi hangisi acaba? Muhtemelen yok böyle bir şey diyeceksiniz...

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #62 : 27 Aralık 2017, 15:18:40 »
Ucuzundan bir kış lastiği alacağım artık. Ucuz kış lastiklerinin en iyisi hangisi acaba? Muhtemelen yok böyle bir şey diyeceksiniz...
Sava'yı tavsiye ediyorlar ucuz ama kaliteli olarak. Bir de artık pek uygun fiyatlı değil ama Kumho da vardı bir zamanlar.

http://www.hepsiburada.com/sava/oto-lastikler-c-259720

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #63 : 27 Aralık 2017, 18:18:20 »
 Abla da geldi hos geldi.

Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #64 : 27 Aralık 2017, 18:45:16 »
En son Camel'a bilet aldım. Sayılır mı?

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #65 : 27 Aralık 2017, 19:20:47 »
Sayilmaz diyenin kalbini kirarim! Ancak, dikkat ettiysen buradaki ici gecmis tayfa kar zinciri, cekme halati olmadi tost makinasi gibi seyleri duyunca bile heyecanlaniyor. Yasli kalplerinin camel' a dayanabilecegini sanmiyorum.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #66 : 28 Aralık 2017, 08:04:42 »
@Arda

Oğlum hani zincir takmak kolaydı? Bu hafta sonu zincir temin edip taktırmak zorunda kaldım ama çıkartırken bile üstüm başım perişan oldu :(
hah, evet, takmak kolaydır ama çıkarması zor, hem çamur içinde oluyor hem de iyice sıkışımış oluyor :) En güzel yanını sona bırakmıştım ;) Sökmeden önce biraz in-bin yapıp zinciri uygun pozisyona almak çok önemli. Sonra en zor kısım lastiğin arkasında kalan, büyük olasılıkla sıkışmış olan kilit kısmını sökebilmek. Bunu da şöyle yapıyorsun, zinciri komple söküp, tam arkada bağ noktasında kalan kısma en yakın köprüye asılınca arkadaki kilit kısmı plöp diye lastiğin önüne geliveriyor, böylece arkaya kollarını hiç sokmadan zinciri söküyorsun. Ama karda gitmediysen elbet eller kirlenir/donar burda. Ama 2 dakikalık bir işlem.
https://www.youtube.com/watch?v=OO50jXHth1Q

Ucuzundan bir kış lastiği alacağım artık. Ucuz kış lastiklerinin en iyisi hangisi acaba?
ucuz kış lastiklerinin allwinter ve yaz lastiklerinden daha kötü performans verdiğini söyleyen akademik makale koydum adam hala ucuz kış lastiği diyor.
Kış lastiği sadece premium olunca işe yarıyormuş, pamuk eller cebe.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #67 : 05 Ocak 2018, 02:15:55 »
 Birakin simdi lastigi zinciri. Biraz daha gundelik seylerden bahsedelim.

Yeni yil sebebiyle bir kac gun rotarli geldi paketlerim. Fakat paketlerden once size baska bir konudan bahsedeyim, amerikapostam.com' dan.

Amerika postam bir lojistik firmasi. Temel olarak size Amerika' da kullanabileceginiz bir adres sagliyor ve paketlerinizi kendi kargo sistemi uzerinden (THY tabanli) size ulastiriyor. Detaylar sitelerinde mevcut.

Bu sistemin oncelikli avantaji en buyuk koleksiyon pazari olan Amerika' nin icinde bir adrese sahip olmaniz. International shipping yapmayan uyuz saticilarla muhattap olma derdiniz en azindan bu kita icin bitiyor. Satin aldiginiz seyin durumunu kitayi terk etmeden gorebiliyor, sorun varsa iade sureleri dolmadan geri gondertebiliyorsunuz. Paketlerinizi birlestirebiliyor ya da iyilestirebiliyor, gumruk oranlariyla oynayabiliyorsunuz (boyle basa boyle tarak).

Ayrica gumruklu paketleriniz icin ucretler onceden tahsil ediliyor. Kendi gumruk aracailari sayesinde sizin suya sabuna dokunmaniza gerek kalmiyor. Paketiniz hangi boyutta olursa olsun 3-4 gun icinde kapinza UPS tarafindan getiriliyor. Tabii kargo ucretleri alistigimiz USPS tadindan olmuyor.

Bu gun gelen iki paketimde Amerika postam tarafindan gonderildi. Cuma gunu kargoya verilmisti fakat yeni yil sebebiyle bir gecikme yasanacagi belliydi. Bu arada gumrukte de vakit gecirmis paket, gayet iyi bir sure.

Paketlerden biri 55 digeri 50 lbs hacimsel agirliginda. Kolinin bir tanesinde heykel, digerinde birlestirme yapilmis oyunlar ve kitaplar var. Toplam kargo bedeliyse ederi kadar.

Bu birlestirme yapilmis koli. Hava yastiklarini atmistim actigimda.

Pre-order Wolfenstein II: The New Colossus Collector' s edition. Amazon satisli bu oyunu Turkiye' ye direkt olarak postalatmak istemedim. Iri ve hasass bir kutu, zarar gorebilecegini dusundugum. Yanina boyutlar icin referans olmasi bakimindan evcil kayami koydum.

2 Adet New Colossus alakali kitap. Bunlar icin de pre-order yapmistim fakat oyun kargolandiktan  40 gun sonra kargolandilar. Amazon harcover kitaplarin kargo paketleri konusunda basarisiz bana kalirsa. Zarar gormus bir cok kitap gecti elime oradan. Sansa birakmamak icin bu kitaplari da Amerika adresine kargoladim. Hicbir sorunlari yok.

Yine Amazon' dan aldigim bir oyun, Fallout 4 Pipe-Boy edition. Bunu makul fiyatlarla Turkiye' ye gonderen bir satici kalmamisti, bu yuzden amerika' da ki adrese postaladim. Almak istedigim bir surum degildi aslinda. Bana gore balon paketlerden, cok plastik. Fakat major bir oyun olmasi, benim de serinin geri kalan oyunlarina sahip olmam sebebiyle almak zoruda hissettim.

Elder Scrolls Online Morrowind Collector's Edition. Bunu 40 Dolara Ebay' den aldim, posta ucreti icinde :) Tabii Amerika icinde gecerli bu fiyat. Ben ufak tefek ambalaj kusurlari olabilecegini ongorurken elime benim kutu standartlarim icin bile harika bir paket gecti. Acaba icinde bir sey mi eskik diyorum ama ayni paketi satin alan diger kullanicilar sikayet etmemis (17 Adet satmis ayni satici)

Bu da evcil kayam icin olculerini referans alabileceginiz evrensel bir nesne.

Gelelim hikayenin mutsuz kismina.

Bir kac ay once pre-order yaptigim Nathan Drake heykeli. 750 limitli ve pre-order safhasinda coktan tukenmisti. https://goo.gl/W5BsEP

Heykel gumruk kontrolune girmis ve bu kontrolu yapan hayvan oglu hayvan memur paketine geri toplarken baya bir zarar vermis icerige. Kotu adamin kaskinin uzerindeki gozlugu kopmus, fisekligi parcalanmis. Nathan' nin parmak kirilmis, silah kemeri kopmus.

Elimden geldigi kadar yapistirdim kirik kopuk parcalari. Fena olmadi ama yine de kusurlu bir heykel artik.

Poz iyi, base mukemmel fakat Nathan' nin suratinda mahalle kavgasina dalmis bitirim ifadesi mevcut. Tek eksik dislerin arasina alinmis bir dil. Belki bir de beyaz merserize corap.

Buraya da uzgun surat gelecek.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #68 : 05 Ocak 2018, 09:36:42 »
@Shax

Oğlum sosyal bir aktivite yap da senin mekana bir hafta sonu gelip müze niyetine gezelim, taş ölçer tüketelim biraz ;)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #69 : 05 Ocak 2018, 12:53:40 »
Sir, bana uyar. Yapalim oyle bir sey. Fakat oncesinde Ozkansson Corp. ile gorusmem gerecekecek sanirim. Baska sey yemezsiniz siz simdi.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #70 : 05 Ocak 2018, 17:07:54 »
Henüz almadım ama hepimizin edinmesi gereken bir eser. Hatta Retrojen kapısında ücretsiz dağıtalım derim :)

https://www.facebook.com/internetkitapcisi/posts/1590228561022732

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #71 : 06 Ocak 2018, 18:11:38 »
Alco, simdi bu kitabi alirsak soyle cumleler kuramiyacak miyiz?

Sir, bana uyar. Yapalim oyle bir sey. Fakat oncesinde Ozkansson Corp. ile gorusmem gerecekecek sanirim. Baska sey yemezsiniz siz simdi.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #72 : 08 Ocak 2018, 01:36:13 »
 Village Tronic Picasso IV aldim bir tane  ;D Acayip heyecanliyim.

Picasso IV, Zorro III bus kullanan bir RTG grafik karti. Amiga aleminin en tasakli Zorro III grafik karti. 64-bit' lik Cirrus Logic GD5446 yongasi kullanan 4MB' lik bir canavar. Tabii RTG Amiga icin yapay gozukebilir fakat Picasso IV ayni zamanda dahili bir Scandoubler/Flicker fixer barindiriyor, yeteneklisinden. Dahili PCI local bus uzerinden baglanabilecek AHI uyumlu ses karti modulu, video encoder ve TV tuner gibi genisleme olanaklari da ayrica guzelliklerinden. Pislik diye sevecegim gelince kendisini  http://amiga.resource.cx/exp/picasso4

Tabii hafta sonu seansi bununla bitmiyor.

SCSI bagimli sistemlerimin gelecegini garantiye almak icin yapmam gereken planli alimlar vardi. Uzun suredir erteledigim ve bu sebeple can yakmaya baslayan bu alimlarin ilk etabini hallettim.

Ilk parca ACard AEC-7722. ARC765-E Yongasi kullanan yuksek performansli IDE to SCSI converter. IDE CD/DVD-ROM' lar icin tasarlanmis bir SCSI cevirici. Biliyorsunuz, SATA optik suruclerle (SATA to SCSI cevirici kullanimiyla) eski sistemlere AUDIO-CD verisini aktaramiyorsunuz. Bunun icin ayri bir audio kanali sunabilen SCSI ya da IDE/ATA surucu kullanmaniz gerekiyor. IDE nispeten kolay bulunabiliyor fakat taze bir SCSI optik surucu icin tek sansiniz ceviriciler. Bu satici 65 Dolarlik teklifinizi kabul ediyor https://goo.gl/tNiniV

Ikinci parca ACard AEC-7732. Bu da yukardaki kartin SATA yorumu. Ayri bir audio kanali gozetmediginiz optik surucu ihtiyaclariniz icin harika. Ultra160 SCSI destekli bu cevirici icin satici ne yazik ki 120 Dolarin altina inmedi https://goo.gl/qKWtDp

Son parca ACard AEC-7730A. Sata sabit surucunuzu (SSD dahil) SCSI sisteminiz uzerinde kullanabileceginiz yuksek performansli bir cevrici. Sakin bunlari SCSI to CF/SD kart secenekleriyle karistirmayin zira bu cevrici Ultra160 SCSI destegi sunmakta. Ne yazik ki satici 229 Dolarin altina inmiyor https://goo.gl/wGeAcZ Gelecekte cok daha can yakici olacagi kesin. Secim size kalmis.

Ayrica ATA optik surucu aldim. Tanesi 9 Dolardan 3 adet. Buyuk ihtimalle 1-2 Dolar daha ucuza kapama ihtimaliniz mevcut https://goo.gl/CXZvbW

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #73 : 08 Ocak 2018, 15:32:13 »
@Shax

Kendimi Chaos Manor okur gibi hissediyorum doğrusu ;)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #74 : 08 Ocak 2018, 16:22:21 »
 Hahaha. Hic boyle bir feedback gelecegini dusunmezdim ama haklisin, Pournelle' in golgesi buralarda.

Bir cumartesi sabahi, Fry's raflarinda Windows 95 sistemimin hafiza kaynakli sorunlarini cozecegini dusundugum hafiza modulunu ararken, ertesi gun o sisteme guzel bir ag ismi bulmaya calisma hayalleriye az mi okudum yazilarini :) Chaos Manor' da daima yeni isimlere ihtiyac vardi.

Alco ciddi olmasini istedi madem, ben de bunu retrojen tarzinda yapiyorum. Ne aldim, neden aldim, nereden ve kaca aldim. Eminim birilerinin isine yarayacaktir.

Bu arada hepsi planli alimlar. Bazen oncelik siralamasi bulunabilirlige gore degisede neredeyse hepsi yasli bir alisveris listesinin kalemleri.