Gönderen Konu: En son hangi urunu aldiniz?  (Okunma sayısı 77307 defa)

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: En son hangi urunu aldiniz?
« Yanıtla #75 : 11 Ocak 2018, 23:56:24 »
IDE to SCSI zamazingolari konusunda guzel bir opsiyon daha var, onu da yazayim derken gelip butun mali topladi biri https://goo.gl/8bUhfr 6 aydir satistaydi fakat ben buraya yazinca tukendiler. Bu demek oluyor ki adam burayi takip ediyor. Hay bin kuduz, gonder' e bile basmamistim daha!

Linkini verdigim Drive Assembly w/Tray icinde AEC-7722 kullaniliyor. Buyuk ihtimalle satici 35 dolar' a birakirdi tanesini. Bir kac gun sonra daha fazla AEC-7722 gorulecek ebay' de anlayacaginiz.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #76 : 15 Ocak 2018, 08:24:05 »
2 adet gotek sürücü aldım kendime fakat henüz flashlama olayına geçemedim çünkü elimde bir usb->seri adaptör bulunmuyor. Onun da siparişini verdim bakalım olabilecek mi.
Alet edevat olmadan o pinleri yerleştirilmemiş delikler üzerinden nasıl flashlanır, işi kolaylaştıracak teknikleriniz varsa buraya yazınız.

USB ile flashlama diye birşey varmış (artık nedir bilemiyorum), nasıl yapıldığını bilen var mı?

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #77 : 15 Ocak 2018, 17:57:39 »
USB ile flashlama diye birşey varmış (artık nedir bilemiyorum)

Bu isin lanet olasi usb' den de yapildigini ilk defa duyuyorum ahbap!
 https://youtu.be/MsE8BQHqKaw

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #78 : 15 Ocak 2018, 18:46:28 »
Bike24.com yil sonuna ozel hediye ceki gondermisti sagolsun. Bende bok yoluna gitmesin diye Quick Release Set siparisi vermistim, o geldi bu gun. Peki o ne mi? Bisiklet tekerinin mili. Aletsiz takilip cikarilan cinsten.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #79 : 15 Ocak 2018, 22:05:09 »
USB ile flashlama diye birşey varmış (artık nedir bilemiyorum)

Bu isin lanet olasi usb' den de yapildigini ilk defa duyuyorum ahbap!
 https://youtu.be/MsE8BQHqKaw

https://www.youtube.com/watch?v=yUOyZB9cro4
şöyle bişey

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #80 : 15 Ocak 2018, 22:59:08 »
 Bu abinin anlattiklari aklima yatmadi. TTL adaptoru siparis etmisin zaten. Sunu da alinca mis https://goo.gl/ad65Tv

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #81 : 16 Ocak 2018, 13:01:52 »
Bunlari dun bekliyordum aslinda.

Intel Pentium III SL4BW 850MHz. Elimde hic acilmamis bir Intel SE440BX-2 main board var. Destekledigi en yuksek islemcide bu. 100 MHz fsb anakartlarda kullanilabilecek hizli islemcilerden biri oldugu icin nispeten degerli olmus. Sansliysaniz guzel bir fiyata dusurebiliyorsunuz. Uzerindeki pasif cooler' i Alpha marka bir slot cooler (P3125) ile degistirecegim.

DB25 Male to CN50 Male External SCSI kablo. Elimdeki bir kactane CN50 konektorlu harici SCSI enclosure var. Yani bu kabloyla Amiga 3000' e bir CD-ROM drive baglayabilirim artik. https://goo.gl/GEZhUU

Acard AEC-7722. Daha once bahsetmistik. https://goo.gl/tNiniV

Bu haftanin en cok bekleneni: Phase 5 Cyberstorm Mk-II 060 ve CyberSCSI MK-II Modul. Hafiza modulleri karma ve islemci 01F43G mask. Bunun disinda her sey gayet guzel. Boylece Cyberstorm serisine ait butun accelerator kartlari kullanmis oluyorum. Kullanmak derken gundelik isler iste. Nukleer silah ve uzun vadeli iklim simulasyonlari, fezaya uydu gonderme, insan genomu arastirmalari, finansal data analizi...

Mesai saatinin son kargo paketi: 3 Adet ATA DVD-ROM https://goo.gl/QEehd6 Ben tanesini 9 Dolardan satin aldim fakat ayni satici 10 tanesini 40 Dolardan satiyor, offer secenegi de mevcut. Fakat IBM' le alakasi ne onu anlamis degilim. Gelen DVD-ROM, GDR-8164B koduna sahip. HITACHI uretimi jenerik bir surucu, 2007 Eylul uretimi. Gerek Acard AEC-7722 ile gerekse direkt IDE/ATA kontrolorler uzerinde sorunsuz calisti. Kargo ambalaji hem antistatic yuk hem de darbe korumasi bakimindan yeterliydi. Siddetle tavsiye ederim.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #82 : 16 Ocak 2018, 13:50:02 »
Bunlari dun bekliyordum aslinda.

Intel Pentium III SL4BW 850MHz. Elimde hic acilmamis bir Intel SE440BX-2 main board var. Destekledigi en yuksek islemcide bu. 100 MHz fsb anakartlarda kullanilabilecek hizli islemcilerden biri oldugu icin nispeten degerli olmus. Sansliysaniz guzel bir fiyata dusurebiliyorsunuz. Uzerindeki pasif cooler' i Alpha marka bir slot cooler (P3125) ile degistirecegim.

bende de 3-4 tane pentium III 1000mhz ve 1133mhz socket370/slot1 işlemci var. işe yarıyor mu bunnar?

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #83 : 16 Ocak 2018, 13:58:36 »
Socket Pentium III' lerin pek bir degeri yok. 133 Fsb' li slot islemciler icin de aynisi gecerli. Ust sakalda ki 100 Fsb' li slot islemciler icin talep daha cok.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #84 : 17 Ocak 2018, 19:03:48 »
 Bu hesapta yoktu https://goo.gl/WLPnzW Bu saticinin sattigi her seye kefil olabilirim, hic uzmedi beni simdiye kadar aldiklarim. Kargo ambalaji konusunda da cok ozenli. Heyecanla bekliyorum.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #85 : 20 Ocak 2018, 00:03:49 »
Bir paketleme harikasiyla baslamak istiyorum. Soz konusu olan kutu bu

Bu da ici https://postimg.cc/image/kp2fb3jr9/ DIP package 75 MHz kristal osilator. Yari iletken tanrilari beni mi siniyor, sakaya falan mi kurban gittim anlamadim.

Big Red Racing, dun geldi. Uzerine basa basa soylememe ragmen zarfa koyup gondermis bu oyunu satici, ispanya' dan oyle gelmis. Beynine sicayim onun. Neyseki ciddi bir hasar yok.

Return to Castle Wolfenstein Game of the Year Edition, US retail surum. Bu oyunun bende EU surumu mevcut. O da DVD case icinde geliyor. Wolfenstin benim icin ozel bir seri. Bu sebeple sahip olunmamis herhangi bir surum birakmak istemiyorum. Eger hersey yolunda giderse 15 saat sonra tek eksigim olan Castle Wolfenstein' in da sealed bir kopyasina sahip olacagim.

Wolfenstein II 2 The New Colossus Panzerhund Whistle ve Deck Playing Cards. Biliyorsunuz kontrolsuz guc guc degildir. O sebeple iyi egitilmemis bir Panzerhund tehlikeli olabilir. Elbette egitiminin vaz gecilmez ogelerinden duduk olmadan bunu yapamazsiniz. Panzerhund' un gelip poponuzu kit etmesini istemezsiniz. Egitim harici vakitlerde kart numaralari ogretirsiniz. Aranizdaki duygusal bag da gelismis olur maca asi kupa kizi derken.

Fallout: New Vegas - Collector's Edition. Bununla Fallout kulliyatini tamamlamis oldum. Bana hayirli olsun!

Bioshock Infinite: Ultimate Songbird Edition. Benim icin major bir oyun serisi daha tamalandi demek bu paketle.

Bu haftanin son oyunu Elder Scrolls Online: Imperial Edition. Keske bu paketle Elder Scrolls serisini de eksiksiz rafa koydugumu soyleyebilsem. Fakat ne yazik ki hala Battlespire: An Elder Scrolls Legend' a sahip degilim. Uzerinde calisiyorum.

3 Adet Dell Equallogic PS6110 Front Bezel.

Acard AEC-7722 ve 7732 geldi sonunda. Ne olduklarini uzun uzun yazmistim zaten.

Son olarak Hellgate: London The Cabalist Statue. Acikcasi bu heykeli seri eksik kalmasin diye almak istemistim fakat elime gecince cok guzel bir parca oldugunu anladim. Ozellikle base bu seri icindeki en iyisi diyebilirim. Demonic bacima haksizlik etmisim.

Hazir Hellgate demisken, son bir parca daha var; Hunter. Ne yazik ki bu parca 400-500 Dolar civarinda seyrettigi icin geriye atip duruyordum alimini. Sans eseri bir kac gun once bu parcanin acik arttirmasina denk geldim. Ufak bir kusur sebebiyle (giderilebilir bir kusur) acik arttirma cok talep gormedi ve bana 164.5 Dolar gibi bir fiyata kaldi. Isin ilginc tarafi tam olarak 165 Dolar limit belirleyip yatmistim, sabah uyandigimda bemim icin surpriz oldu. Fakat saticinin dusuk fiyata kapanan parcalari gondermeme gibi bir huyu var sanirim. Bakalim ne olacak.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #86 : 20 Ocak 2018, 15:49:34 »
 Ulke capinda bir kutlamayi hak ediyor aslinda. Huzurlarinizda Castle Wolfenstein for Atari, sealed!

Geldiginde Wolfenstein serisini tamamlamis olacak.

matahari

• Ziyaretçi
« Yanıtla #87 : 27 Ocak 2018, 18:07:39 »
Efendim,

Her ne kadar Shax Beyefendi'nin bu başlık altında yayınlanan "takdire şayan dünyalıkları" arasında maddi açıdan pek önem arz edecek olmasa da, manevi açıdan ilginizi çekeceğini düşünerek paylaşıyorum. ;)

Barok sihirbazı Vivaldi'nin 300. doğum yılı sebebiyle 1978 yılında birçok plak seti yayınlandı. Bunlardan biri de Philips tarafından yayınlanan "Edizione Vivaldi". Bu setin neredeyse tamamı Vivaldi'nin tanıdık-bildik-süslü eserleriyle donatılmış. Her ne kadar tüm Klasik Müzik tutkunları gibi ben de bu eserleri severek dinlesem de, asıl sürpriz bu edisyonun son kutusu olan 10 numaralı setin içinde... Vivaldi'nin az bilinen dini eserleri 8 plak olarak bu set içinde yayınlanmış!

- Juditha Triumphans: Vivaldi'nin yazdığı 4 oratoryodan günümüze ulaşabilen tek eser. (Diğer üçü kayıp!) Eserin tam adı "Juditha triumphans devicta Holofernis barbarie". Eserde, Asur komutanı Holofernes komutasındaki barbarlara dişiliği ve cesaretiyle kafa tutan Juditha'nın hikayesi dini temalarla süslenerek anlatılıyor. (İlginçtir ki, Vivaldi'nin sipariş üzerine kaleme aldığı bu eserdeki sembolik hikaye ile asıl anlatılmak istenen şey, Osmanlı kuşatması altındaki Korfu Adası'nın 1716'da Venedik tarafından geri alınmasıdır.)

- Musica Sacra: "Kutsal Müzik" olarak çevirebileceğimiz, Vivaldi'nin dini eserlerinden oluşan harika bir seçki. "Dixit Dominus", "Magnificat", "Kyrie" ve "Gloria" ilk başta göze çarpan eserler... Fazla söze gerek yok, bu eserleri bilen bilir!

Plaklar 1975 orijinal Philips (Hollanda) baskısı.
Setin yayınlanma tarihi 1978.

%100 retro! 8)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #88 : 28 Ocak 2018, 01:24:57 »
Daha once deneyimlenme ihtimali az, ilgi cekebilecek, egzotik eksantrik seyleri ifsa etmek degil mi amac? Ustelik retrojen usulu biri deneyim paketiyle sunmak bunu.

Lego' dan Vivaldi' ye... Bence harika bir baslik oldu bu.

matahari

• Ziyaretçi
« Yanıtla #89 : 28 Ocak 2018, 18:37:23 »
Teşekkürler Shax, bu başlığı açman gerçekten çok iyi oldu.

Hazır yeri gelmişken, bu başlıkla ilgili daha önce yazma fırsatı bulamadığım birkaç noktayı bu vesileyle paylaşmak isterim.

Ürünlerin basit fotolar eşliğinde geçiştirilmemesi gerçekten harika! Fotoların ekinde yapılan detaylı açıklamalar yeni bilgiler edinmemizi sağlıyor. Ürünle ilgili yaşanan olayların kaleme alınması da aslında o ürünün bir hikayesi olduğunu gösteriyor. Kendi adıma, bu bilgi ve hikayelerden çok faydalandığımı belirtmeliyim.

Bu başlığa düzenli olarak katkıda bulunman sebebiyle senin özelinde konuşmak gerekirse; zengin koleksiyonuna kattığın nadir bulunan video oyunlarıyla ilgili anlattıkların çok ilgimi çekiyor. Tek parça Nathan Drake heykelciğinin gümrükten 40 parça puzzle olarak çekilmesi türü olayları kaleme alman da ürünün hikayesine ayrı bir lezzet katıyor. Okurken hem öğreniyorum, hem eğleniyorum.

Yukarıdakilere ek olarak; haftada bir ziyaret ettiğim Retrojen forumu bu başlık sayesinde artık hergün ziyaret ettiğimi söylersem, sanırım ne kadar iyi bir iş yaptığını özetlemiş olurum. 8)