Gönderen Konu: En son hangi urunu aldiniz?  (Okunma sayısı 75010 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: En son hangi urunu aldiniz?
« Yanıtla #90 : 28 Ocak 2018, 23:12:51 »
 Cok sevindim Matahari, onore oldum hatta. Daha da ciddiye alirim artik ben bu basligi :) Harbiden parodi bir baslik olmasini planlamistim, iki gun omuru vardi. Sosyal medya hesaplarinda, forumlarda, acayip acayip mecralarda insanlarin kuru kuruya mal beyani yapmalarina karsi bir reaksiyon olacakti. Demek kaderinde yasamak, buyuyup serpilmek evrilmek varmis.

Daha once varligindan haberdar olmadigim bir seyin aslinda tamda ihtiyacim olan sey oldugunu boyle konulardan ogrendigim cok oldu. Ustune her yerde bulunamayacak tuyolar falan derken gayet kisisel bir tuketim deneyimi oluyor size mini bir rehber. Kesinle hemfikirim.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #91 : 29 Ocak 2018, 03:05:34 »
Intel Pentium III SL4BW 850MHz. Elimde hic acilmamis bir Intel SE440BX-2 main board var. Destekledigi en yuksek islemcide bu. 100 MHz fsb anakartlarda kullanilabilecek hizli islemcilerden biri oldugu icin nispeten degerli olmus. Sansliysaniz guzel bir fiyata dusurebiliyorsunuz. Uzerindeki pasif cooler' i Alpha marka bir slot cooler (P3125) ile degistirecegim.

Neye guvendim bilmiyorum fakat dereyi gormeden pacalari siyirmisim. Bu gece Alpha Company ile yazistim ve ellerinde hic slot cpu cooler kalmadigini, stoklarini bitirdiklerini ogrendim. Oysa urun sayfasinda kucuk miktarda stok oldugu yaziyordu. Yani bu durumda SE440BX-2 planlarim suya dusmus oldu. Otantik bir slot cpu sistem kurmayi sonsuza dek rafa kaldiriyorum.

Fakat Hala bir Windows 98 sistemine ihtiyacim var. Elimdeki Voodoo 5, Geforce2 Ultra ve MX300' u sirf cpu cooler yuzunden iskartaya cikarmak aptalca olur. Neyseki kabul edilebilir kondusyona sahip bir setup olusturmak icin soyle bir firsat vardi listemde https://goo.gl/yX7k6E

Supermicro barebone sistemlerden sokulmus bu anakart kombosu sifir. Ben 85 Dolar onerdim ve satici kabul etti. Fakat dikkat edilmesi gereken bir konu var; Form factor. Bu anakart  Extended ATX standartinda. Yani kullandigimiz ATX anakartlardan biraz daha derin bir anakart. Takilacagi kasanin bu standarti desteklemesi sart.

Supermicro' ya gelirsek, ciddi bir marka oldugunu soylemeliyim. Server barebone sistemler olmak uzere cogunlukla endustriyel donanimlar ureten bir uretici. 96 Yilinda satin aldigim anakarti hala tik demeden calisiyor mesela. Rahatlikla rock solid diyebiliriz.

Bakalim toplamda nasil bir alisveris olacak.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #92 : 29 Ocak 2018, 17:45:52 »
şimdi merak ettim, bu başlığı açtığından beri 30 parça etti. sen cgtr'den ayrıldığımızdan beri bu performansla mı devam ediyorsun?

bir de bu eski anakartları neden hala 80$'a satıyorlar? Bunların bir kullanım alanı mı var?

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #93 : 29 Ocak 2018, 22:53:55 »
şimdi merak ettim, bu başlığı açtığından beri 30 parça etti. sen cgtr'den ayrıldığımızdan beri bu performansla mı devam ediyorsun?

Hayir. Cgtr' yi ne zaman noktaladik tam olarak hatirlamiyorum fakat bu satin alma rejmini uzun sure devam ettirebilecek kapitale sahip degilim. 2-3 Yilda bir gaza gelip hacimli alim yapiyorum fakat hic bu seferki kadar genis capli alim yapmamistim. Bu aslinda bir final maci, cennete siradan bir gun degil.

bir de bu eski anakartları neden hala 80$'a satıyorlar? Bunların bir kullanım alanı mı var?

Bu eski anakart oncelikle bir Supermicro. Bu da tipik bir son kullanici anakartindan daha yuksek standartlara sahip oldugunu gosteriyor. Benim gibi, belli bir zaman araligindaki uygulamalari uygun bir donanim uzerinde calistirmak isteyen ama hurda satin almak istemeyen herkese hitap ediyor. Birak 80' ni 180' e bile alici bulabilecek kartlar bunlar. Dunya her seyde oldugu gibi retro computing konusunda da bu ulkeden farkli donuyor, neyse ki.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #94 : 30 Ocak 2018, 15:13:15 »
Geralt of Rivia. Sideshow The Witcher 3: Wild Hunt serisinden elime gecen ilk heykel.

Rivia yoresinde bir kurban bayrami sabahinin canlandirildigi dioramamsi heykelde, bayram namazi ardindan yoreye ozgu etobur koclardan birinin kesimini bitirip bir digerine gecmekte olan Geralt abimize yer verilmis.

Ne yalan soyliyeyim, base' in renk secimi boyanmasi falan bok gibi. Geri kalani icin soyleyecek pek bir seyim yok. Detaylar inanilmaz, poz guzel, renk secimi ve boyama iyi. Model alindigi karakteri harika bir sekilde yansitmislar. Ama base... Gercekten tam bir hayal kirikligi.

Bir evrensel olcu birimi olarak Washington Portakal ve uzerine kondugu inner box.

Haftanin hidden puzzle' i.

Geralt of Rivia ve Orange of Washington.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #95 : 30 Ocak 2018, 18:14:01 »
 Kimlik cesitliligi yaratip gumrukte dikkat cekmemek adina soy agacimdaki her bir insan oglunu ve adresini kullaniyorum utanmadan cekinmeden. Boyle olunca bazi paketleri bir kac gun rotarli aliyorum. Mesela bu paketler gecen hafta gelmis, ben bu gun haberdar oldum.

Daha once bahsettigim ariza sebebiyle yenisi alinan (Boyle yeni anlayisi mi olur?) Roland LAPC-I ve hep tecrube etmek istedigim Village Tronic Picasso IV. Cok erotikler ;D

Hedef yarin, durmak yok!

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #96 : 02 Şubat 2018, 14:47:07 »
 Mk-III de bu gun geldi. Gumruk konusunda baya bir uzdu ama icerik mukemmel durumda. Daha oncede soylemistim, bu adamin (Ebay Username: myamigashop) sattigi her seye kefil olabilirim.

Disketler official degil, user manual reproduksiyon. Fakat hdd uzerine bile jumper ayarlarini yapabilmeniz icin gerekli semanin ciktisini eklemis pakete. Butun paketleme antistatik yonergelere uygun bicimde yapilmis, fiziksel anlamda da hic bir firesi yoktu kolinin. 

Dataylar. Odediginiz her bir kurusun degdigini hissettiren detaylar.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #97 : 05 Şubat 2018, 00:04:37 »
 Az once gayet heyecanli bir acik arttima ile sealed bir Return to Castle Wolfenstein Collector' s Edition edindim. Benim icin cok onemli bir parca bu, cok sevindim bana kalmasina.

Aslinda Wolfenstein evrenine ait butun surumlere sahibim. Buna Rtcw Collector's Edition' lar da dahil. Bu yaz cok ender denk gelen "Blue Tin" katilimiyla teneke serisini tamamlamistim. Bir de daha ufak bir teneke kutu surumu var (UK/EU), bu fotografta o mevcut degil.

Sealed bir ornek elbette her video oyun toplayan insanin onceligi oluyor. Fakat Wolfenstein benim hayatimin oyunu. Ayri olarak sergilemeye deger buldugum tek seri. Bence guzel olacak :)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #98 : 05 Şubat 2018, 11:25:43 »
 Hazir gaza gelmisken bir tane de Wolfenstein 3D Spear of Destiny kapadim. Benim elimdeki surum bir derleme surumu. Bu gune kadar yayinlanmis butun Spear of Destiny surumlerini bir kutuya tikmislar ve kutunun uzerine bir sticker yapistirip rafa koymuslar. Guzel bir derleme fakat cover art uzerindeki sticker her seyi mahvediyor.

Wolfenstein serisini ayri sergileyecegim. Bu yuzden cover art gozukecek sekilde duracak rafta. O etiket buyuk sorun olacakti yani. Tabii an itibariyle bu sorun ortadan kalkti.

Heil!

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #99 : 05 Şubat 2018, 15:57:02 »
 Az once Hellgate serisinin son heykeli olan "Hunter" tesrif etti. Adam gonderir mi falan derken oldu bitti iste, harika bir fiyata serinin son heykelini almis oldum.

Tabii acik arttirmanin bu fiyata bitmesinin iki sebebi var. Ilki, serinin geri kalaniyla kiyasladiginizda oyle etkileyici bir parca olmamasi. Elinizde digerleri yoksa cok anlam ifade etmiyor tek basina. Bir diger konu yapisal kusurla alakali.

Daire icindeki kisimlar figurun cantiya sabitlendigi yerler. Figurun ayak tabaninda bulunan pirinc bir pim catidaki karsiliga girmeli, eli ilede haci kavramali. Fakat pin biraz yamuk, bu yuzden tam bir karsilama olmuyor kontak noktlarinda. Bu pinin duzeltilmesi gerekiyor. Bu is riskli ve salim kafayla cok dikkatli sekilde yapilmali. Bununla sonra ilgilenecegim.

Bir de abukluk var.

Gecen hafta gozume kestirdigim bir Duke Nukem II acik arttirmasina girmistim https://goo.gl/8Uywpi Sinsinin teki son saniyede benim teklifimi gecince umutlar bir sonraki bahara kaldi. Bende onu kaynagini Spear of Destiny' e aktardim zira listede oyun cok omur kisa.

Bir kac gun sonra saticinin oyunu daha yuksek bir fiyattan listeledigini gordum. Belli ki diger talip heyecanla teklif verdi ve odeme yapmadi. Tabii potansiyeli goren satici daha da uctu fiyatta, 350 Dolar buy it now etiketiyle listeledi tekrar. Dun gece mesaj atmis, eger hala istiyorsan verdigin son tekliften sana oyunu satarim diye. Spear of Destiny' nin odemesini yaptiktan sonra oluyor bu da >:(

Derler ya, kendi yarattigimiz araflarda hapsoluyoruz diye, kesinlikle katiliyorum. Ben o acik arttirmadan gelecek olan Duke' ten coktan vazgecmistim ve orada kullanacagim kaynagi baska bir eksik icin harcadim. Fakat icinde "sana oyunu satarim" gibi anahtar bir cumle gecen mesaji okuyunca direksiyonu Mr. Hyde' a devretmisim. Ben olarak suraya not duseyim, bir tane de Sealed Duke Nukem II almis oldum.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #100 : 06 Şubat 2018, 20:33:14 »
 Haftanin firsati FALLOUT 4: VAULT BOY 111 CHARISMA POLYSTONE RESIN MEGA BOBBLEHEAD https://goo.gl/X25jqC

Gordugunuz gibi official satis sayfasinda 150 Dolara satilan bu hede Ebay' de https://goo.gl/bmV9aC boyle. Hatta ben 39.99 Dolara satin aldim. Aslinda bu fiyat karmasasi polystone bir parca icin kotuye isarettir. Genellikle bootleg dedigimiz ucuz kopyalar boyle fiyatlardan satilir. Ambalaji yoktur, kopyanin kopyasidir, kozmetik ve yapisal kusurulari illa mevcuttur, iscilik ikinci kalitedir. Teknik olarak bootleg surumlerin hicbir degeri yoktur.

Diger taraftan satici, heykelin orijinal ambalaji ve uretici tarindan verilen authenticity card ile gelecegini iddia ediyordu. Acikcasi 150 Dolarlik heykelin kopyasinin yapiligini hic gormedigim icin risk bulunmadigini dusundum. Bu listemde olan bir parcaydi ve 100 dolar daha ucuza sahip olma fikri oldukca cekiciydi.

Bu gun elime gecmez diyordum ama son saatlerde teslim ettiler paketimi. Aynen saticinin iddia ettigi gibi Gaming Heads' e ait tamamen orijinal polystone bir bobblehead, 2286 limit numarali. Sanirim haddinden fazla uretilince ucuz yollu dagitilmis piyasaya.

Plastik fiyatina polystone. Bu yuzden bir cok koleksiyonerin ilk polystone parcasi olabilir. Hareketli kafanin tekrar ambalajlanmasi sorun cikarir diye acmiyorum paketi. Hafif bir parca, kargoya bagli hasari da yoktur. Sergilenecegi gune kadar kutuda kalabilir.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #101 : 14 Şubat 2018, 13:02:52 »
 Carsamba cicisleri.

Aten CS1308 kvm switch. Adindan anlasilacagi gibi bu bir kvm switch. Ayni ureticinin Cat5 bir modelini kullanmaya calistim (KH1508A) fakat video kalitesi bakimindan istedigimi veremedi.

CS1308 Kullanim amacim icin cok daha uygun. 2048 x 1536' e kadar cozunurluk destegi sagliyor. Fakat en buyuk numarasi USB - PS/2 melez bir kvm switch olmasi. Bu sekilde AT, PS/2 ya da USB farketmeksizin butun bilgisayarlarimi tek bir keyboard ve mouse ile kontrol edebilirim. Burada basit cevirici konektor adaptorlerin fonksiyonu gibi birseyden bahsetmiyorum. Encoder seviyesinde donanimsal bir cozum soz konusu. O yuzden uyumsuzluk riski yok.

http://www.aten.com/au/en/products/kvm/rack-kvm-switches/cs1308/

Castle Wolfenstein. Wolfenstein koleksiyonumun onemli parcalarindan. Sealed ama ne yazik ki ezikleri var. Fakat bu haliyle bile ortaligi yakan rare bir parca. Bu oyunun kusurusuz sealed ornegi icin 800$' lik bir teklifim var mobygames.com wantlist' te. Su ana kadar bir kisi geri dondu ve aradigim kondusyondan bir hayli uzakti onerdigi sey. Dusunun iste, oyle bir oyun kendisi.

Return To Castle Wolfenstein US Retail. Iki tane aldim ve ikiside telafi alimi. Elimdeki kutuda cover art' in sol alt tarafinda kocaman ve igrenc bir Best buy etiketi var. Sag ust kosesinde de baska bir etiketin artigi. Sansa bakin ki, bulacaginiz cogu RTCW kutusu bu sekilde orasindan burasindan etiketli olacaktir zira kutu shrink wrap' li sekilde konmamis satisa.

Bu elimdeki kutu. Gordugunuz gibi bol etiketli.

Bu da iki hafta once aldigim daha kabul edilebilir durumdaki

Ama bilin bakalim ne oldu? Ben yukardakini aldiktan sonra tertemiz bir tanesi daha satisa kondu.

Ama hayir! Murphy kanunlarina gore bu is daha da kotuye gitmeliydi ki, oyle oldu. Su an factory sealed bir ornegi satista ama benim kapitalim ve enerjim bu surum icin coktan tukenmis vaziyette. Fuck you Blazkowicz!!!

Bir tane daha Wolfenstein II: The New Colossus Collector' s edition. Bir tane sealed muhafaza edecegim, bir tanesi sergilenecek. Bakalim hangisini acacagim? Heyecanla bekliyorum. Bu arada, US Retail kutulara gore baya genis bir kutu. Iri sayilacak RTCW kutusu bile iyi beslenmemis yavrusu gibi kaliyor yaninda.

Son olarak Duke Nukem II, Fully Registered Version! Hemde sealed!

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #102 : 20 Şubat 2018, 00:15:02 »
Amazon' lu Fedex' li bir hikayem var. Soyle ki,

Retro sistemlerimin kasalarini yenilemek gibi bir planim vardi. Nihai bir cozum ariyordum, bir daha asla beni ugrastirmayacak bir sey. Sistem sayisi ve kapladiklari alan, sogutma, kartlarin yerlesim pozisyonlari gibi kriterleri goz onune alarak ulastigim tek mantikli sonuc server tipi rack kasalar kullanmam gerektigiydi. Teoride mukemmel uygulamada zor bir sey.

Ilk sorun bulunabilirlikte. Rack tipi kasalari bu bok cukurunda bulabilme gibi bir sansiniz yok, bir kac cop mali saymazsak. O yuzden kafanizi cevirmeniz gereken yer yurtdisi. Ikinci zorluk kisitli secenek. Yurtdisinda da olsa onunuzde bol secenekli bir menu yok. Kaliteli ve uygun boyutta bir kasa bulmaniz gercekten zor. Beni baya bir ugrastirdi acikcasi.

Benim icin en uygun cozumun Chenbro tarafindan uretildigini kesfettim. RM41300 ve RM42300 modelleri aradigim her seye sahipti. Genis ic hacim, yuksek hava tahliye kapasitesi, saglamlik, fonksiyonellik. Iki model arasindaki tek fark derinlikleri.

http://www.chenbro.com/en-global/products/RackmountChassis/4U_Chassis/RM41300

http://www.chenbro.com/en-global/products/RackmountChassis/4U_Chassis/RM42300

https://www.youtube.com/watch?v=vlLS5vBKzA0

Yari fiyatina benzer kasalari bulmak mumkun fakat ne kaliteleri ne de foksiyonlari bu modellerin yanina yaklasmiyor. Tek kelimeyle “robust” kasalar bunlar.

Fakat hikayemizin turlu dersler barindiran eglenceli kismi edinme fasli elbette. Satin almadan kapiya gelene kadar  gecen 20 gun.

Siparisi Amazon.com uzerinden 25 Ocak gunu verdim. Iki tane RM41300 ve bir tane RM42300 icin kargo dahil toplamda 792 Dolar odedim. Bunun 299.95 Dolari kargo ucreti. Fakat kutu boyutlarini az cok hesapladigim icin hic sikayet etmiyorum zira toplamda camasir makinasi hacmine sahip bir paketten bahsediyoruz.

Siparisi Amazon.com uzerinden verdim fakat satici Amazon degil, Moon Tech adinda bilgisayar ekipmanlari satan bir store. Profili fena gozukmeyen ve istedigim urunlerin international gonderimini yapan tek satici. Fakat Amazon.com gibi gumruk ucretlerini pesin tahsil edebilecegi bir odeme sistemi mevcut degildi. Uc adet rack kasa ve fedex… Az cok olacaklari kestirebiliyordum ama bu kasa fasli aradan ciksin diye uzerinde durmadim.

Muhattap 31 Ocak gunu kasalari Fedex’ e teslim etti. Yani satin aldiktan 6 gun sonra, bu gayet uzun bir sure. Istanbul Fedex’ e ulasmasiysa 8 Subat gununu buldu. Olasi sorunlar icin yakin markajda oldugumdan hic vakit kaybetmeden Fedex’ le iletisime gectim. Biliyorsunuz, bu tip kargo sirketlerinde maliniz ne kadar kalirsa depolarinda size o kadar ardiye ucreti yansitirlar. Zamaninda (2004) ticari olmayan gonderiler icin 3 gunluk ucretsiz  ardiye suresinden bihaber oldugum icin fena opmustu beni UPS. Ayni tuzaga dusmeyecektim. Fakat endiselenmem gereken en ufak konu ardiye ucretiymis.

Ilk gorusmede dakika bir gol bir dercesine “Maliniz ticari olarak siniflandirildi” dedi bana konustugum gorevli. Holy shit! Bu daha once basima geldigi icin katir tepmise dondum. Zira su haliyle yururlukteki ithalat vergilerine gore islem gorecekti malim, bu cok pahali bir fasildir. Dahada kotusu oyle sizin halledebileceginiz bir is degildir. Bu isi yapabilecek aracilar, gumruk komisyonculari ile calismaniz gerekir. Ahh ne kabus ama.

Zamaninda 1500 Euro limitini asan bir heykel icin calismak zorunda kaldigim araci sirketi arayarak (Ozdemir Gumruk Musavirligi) durumu izah ettim. Sagolsunlar harika tuyolar vererek her seye eyvallah dememem konusunda beni uyardilar. Durumun sacma oldugunu, itiraz edip muayne tekrari talep etmem gerektigini soylediler. Bende oyle yaptim.

Muayneyi yapan embesil gumruk memuru bos kasalarimi “server” diye kaydetmis rapora, uc tane ayni model server bilgisayar. Iner misin sabaha mi birakirsin? Neyseki biraz yogun gecen telefon trafigi ardindan yeniden muayneye sokulan  kasalarim olmasi gerektigi gibi kisisel gonderi sinifinda islem gordu. Boylece 374 TL vergi ve 125 TL ardiye ucreti ile  kasalarima bu gun itibariyle kavusmus oldum. Eger ticari gonderi olarak islem yapilsaydi minimum 3000 TL ekstra masraf cikacakti bana.

Neyseki en ufak bir kusur yok kasalarda.

Çevrimdışı matahari

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • The Blog of Mert Börü
« Yanıtla #103 : 20 Şubat 2018, 12:21:27 »
Gri bulutların gökyüzüne egemen olduğu puslu bir Şubat sabahı postacı kapınızı çalar, üç haftadır heyecanla beklediğiniz orijinal 1985 Polydor baskısı plağınızı kazasız belasız teslim eder. İşte o an havadaki pus birden dağılır, güneş açar! 8)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #104 : 20 Şubat 2018, 22:18:31 »
 Cesitli adreslere dagittigim suc unsurlarini topladim bu gun. Bir suredir uzerinde calisitigm bu konseptte paket size gelmiyor, siz pakete gidiyorsunuz. Bir nevi paskalya yumurtasi toplamak gibi.

Ilk parca An Elder Scrolls Legend: Battlespire. Icerik ve form olarak mukemmel durumda. Sealed bir ornek istiyordum ama bunu bulunca kacirmak istemedim. Boylece Elder Scrolls serisi tamamlanmis oldu, simdilik.

Ikinci parca Return to Castle Wolfenstein: Limited Edition / Blue Tin, sealed. Boyle bir tanesine denk gelecegim aklima gelmezdi. Benim icin cok ozel bir parca.

Son oyun Wolfenstein 3d Spear of Destiny, sealed. Bu kadar kararsiz kaldigim bir parca daha daha yoktur herhalde. Uzun sure watch list' imde yer aldi fakat bir turlu satin almadim fiyatindan dolayi. Daha sonra pisman olacagimi anladim. Tonla para verip satin alinca hissttigim sucluluk, buldugum zaman satin almadigim icin yasayacagim pismanligin yaninda hicbir sey degil. Sucluyum ama pisman degilim!

Sirada donanimlar. Ilk donanim HD50 SCSI active terminator. https://goo.gl/izNXwm

SYBA SATA II to IDE ATA133 Adaptor. 2-3 Dolara bulabileceginiz SATA to IDE donusturucu adaptorlerin cogunklukla is gordugunu kabul ediyorum. Fakat beni tedirgin eden bir taraflari var, kaliteleri cok dusuk. Bu kesinlikle kabul edemeyecegim bir durum. Bu senaryoda az bir fiyat farkiyla kaliteli bir adaptor almis oluyorsunuz. Ustelik bidirectional. https://goo.gl/Mrnk2u

Windows 98 konfigurasyonu icin en uyumlusundan bir SATA kontrolor: Adaptec ASH-1205S. Hala bol miktarda sifir olarak bulunabiliyor piyasada.

Gotek Hxc. Her yola gelen floppy emulatoru. Ugrasamam ben diyenler icin. https://goo.gl/X4LydS

SATA Cable set, yuvarlatilmis. https://goo.gl/KLjk2U

Son olarak daha one bahsettigim SuperMicro P3TDDE.