Gönderen Konu: En son hangi urunu aldiniz?  (Okunma sayısı 75006 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: En son hangi urunu aldiniz?
« Yanıtla #105 : 21 Şubat 2018, 13:30:58 »
Gri bulutların gökyüzüne egemen olduğu puslu bir Şubat sabahı postacı kapınızı çalar, üç haftadır heyecanla beklediğiniz orijinal 1985 Polydor baskısı plağınızı kazasız belasız teslim eder. İşte o an havadaki pus birden dağılır, güneş açar! 8)

vay vay vay, lise yıllarıma geri döndüm. kitaro!

@shax
Alıntı
Gotek Hxc. Her yola gelen floppy emulatoru. Ugrasamam ben diyenler icin. https://goo.gl/X4LydS 

oh baby, böyle şekilli olmalıydı...

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #106 : 21 Şubat 2018, 14:13:28 »
Ohh iki tanede rgb led taktin mi kerane mi Amiga mi anlayamazsin ;D
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #107 : 21 Şubat 2018, 19:16:11 »
Ohh iki tanede rgb led taktin mi kerane mi Amiga mi anlayamazsin ;D

böyle içten de ışıklı olsun ama

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #108 : 22 Şubat 2018, 00:47:11 »

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #109 : 28 Şubat 2018, 01:13:17 »
 Paketi acinca "Salaklar iki tane gondermisler" dedim. Sonra faturaya bakinca ogrendim ki yanlislikla iki tane siparis etme salakligi bana aitmis ;D Thor' da bile bir tane var ulan!

Loki picinin isi bu.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #110 : 28 Şubat 2018, 11:09:36 »
Bu çekiçler nedir yahu?

Kış lastiği alamadık (yarını da atlattık mı Ref ile parti yapacağız!) ama torpido gözüne lüzum halinde kullanmak üzere güzelce yerleştirilebilir gibi...

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #111 : 28 Şubat 2018, 11:47:45 »
Bu çekiçler nedir yahu?

Kış lastiği alamadık (yarını da atlattık mı Ref ile parti yapacağız!) ama torpido gözüne lüzum halinde kullanmak üzere güzelce yerleştirilebilir gibi...

gizlice takmatik zincir almışsın diyorlar doktor.

Paketi acinca "Salaklar iki tane gondermisler" dedim. Sonra faturaya bakinca ogrendim ki yanlislikla iki tane siparis etme salakligi bana aitmis ;D
If I had a hammer
I'd hammer in the morning
I'd hammer in the evening
All over this land

Şair demiş ki, bir çekicim olsaydı, sabah vururdum akşam vururdum...

çekici herkes sever! Sabah sabah retrocuların sırtına vuran sen miydin?

https://karikaturistan.files.wordpress.com/2012/01/yigit_ozgur_agac.jpg

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #112 : 28 Şubat 2018, 12:39:05 »
Bu çekiçler nedir yahu?

Eve loki dadandi. Pezemenk bundan anliyor.

Takim dolabi olusturuyorum. Bazen gozum donuyo, ne var ne yok koyuyorum sepete.

Birinin vurmasi lazim, biri vurmali. Evet benim! Iki tane cekicim var, kullanmaktan cekinmem.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #113 : 28 Şubat 2018, 13:52:02 »
Bundan sonraki organizasyonlarda Makerevi ve Ozkansson girişlerine metal dedektörü koyulmasını talep ediyorum...

Çevrimdışı matahari

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • The Blog of Mert Börü
« Yanıtla #114 : 06 Mart 2018, 23:02:24 »
Franko-Belçika ekolü çizgi roman tutkunlarını sevindiren iki yeni basım.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #115 : 14 Mart 2018, 23:15:15 »
ESD (Eelectrostatic Discharge) hassasiyeti bulunan koleksiyon objelerinin korunmasina yonelik bir kac parcam var. Dusuk yogunluklu ESD sunger https://goo.gl/1pGF2n ve ESD naylon poset https://goo.gl/uZwjsh

Ikisini de http://tr.rsdelivers.com adresli global bir satici uzerinden aliyorum. Bu ikinci parti alisverisim oldu. Hicbir sorun ya da gecikme yasamadim.

Eger elektronik kartlariniz icin kitabina uygun bir ESD saklama ortami yaratacaksaniz ESD posetin tek basina cok iyi is cikaramadigini bilmelisiniz. Zira korunmasi gereken kartlar cogunlukla posete zarar verebilecek bir suru sivri uca sahiptir, ozellikle through-hole tipi pcb’ ler. Bu sivri uclar poseti deldikten sonra kart istenmeyen elektirik yuklerine karsi yine savunmasiz kalir, kisaca ESD poset o andan itibaren ise yaramaz. Bu olasiligi en aza indirgemenin ya da ortadan kaldirmanin yolu yine ESD ozellikleri tasiyan yumusak malzemelerle posetin desteklenmesidir.

ESD posetlerin cogu delinmeye direncli tasarlanir. Fakat delinme senaryosu posetin sert bir zemin ile sivri uc arasinda kalmasina gore degil, yumusak bir malzemeye verecegi tepkiye gore ele alinmistir. Yani posete koydugunuz karti dogrudan karton bir kutunun icine yerlestirirseniz o poset delinir. Bunun ustesinden gelebilecek tek ESD poset turu bubble wrap seklinde olanlaridir. Tabii yuksek fiyatlarini goze alirsaniz.

ESD sunger burada devreye giriyor. Direkt olarak poset uzerindeki stresi azaltan yumusak yuzey, ayni zamanda posetin delinmeden once esneyebilecegi bir alan yaratiyor. Ayrica delinme durumunda da kart korumasiz kalmiyor. Sungerin ESD yapisi sayesinde statik yuk kabul edilebilir sinirlarda kalmaya devam ediyor. Fiyat konusundaysa cok genis bir skala soz konusu ama cebinize uygun bir secenek mutlaka buluyorsunuz.

Yogunluklarina ve kalinliklarina gore farkli ESD sunger secenekleri olsada benim satin aldigim tam bir joker. 6 mm kalinligi sayesinde elimdeki anakartlar da dahil butun kartlari ezilmeden tasiyabilecek bir yogunluga sahip. Diger taraftan yogunlugu cok dusuk bir sunger secerseniz buyuk kartlarin agirligi altinda ezilecek ve poset yine sert bir yuzeyin ustunde duruyormus gibi davranacaktir.

Fotografta bana ait saklama cozumum gorunuyor. 240x165x60mm kilitli karton kutu, 6mm ESD sunger ve 150x250mm’ lik kilitli ESD poset. Bu olcu araliklariyla piyasada bulunan ISA ve PCI/AGP kartlarin cok buyuk kismini saglikli sekilde muhafaza edebileceginiz kutular olusturabilirsiniz. Daha uzun ya da full-size kartalar icin olculer degisiyor elbette. 1500x1000mm’ lik ESD sunger 40 civari kucuk, 10 civari buyuk kutunun (370x260x80mm) tabanini kaplamaya yetiyor.

ESD Naylon posete gelince, kasa gibi buyuk parcalari paketlemek icin kullanabilirsiniz. Ben rack sasislerin donanimli hallerinin muhafazasi icin kullanacagim.

Ayrica bir onceki siparisimde elimdeki yongalari saglikli bir sekilde saklayabilecegim ESD kutulardan da siparis etmistim https://goo.gl/BFRcW2

Menteseli karbon/polipropilen bir kutu. Icinde yuksek yogunluklu kopukumsu bir madde var. Bu sekilde yongalarin bacaklarini bu maddenin icine saplayip sabitleyebiliyorsunuz.

Buzdolabi poseti, bubble wrap, kese kagidi, parke siltesi, strafor… Bunlarla da olur gibi duruyor ama ne yazik ki olmuyor. Benden soylemesi.

CAT tax

Çevrimdışı matahari

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • The Blog of Mert Börü
« Yanıtla #116 : 15 Mart 2018, 16:33:00 »
Harika bilgiler... Çok teşekkürler Shax!

Tax kemirmiyor mu o süngerleri? ;)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #117 : 15 Mart 2018, 17:18:44 »
Saniyorum sunger kelimesi pisi dilinde "parcala beni" gibi bir seye denk geliyor. Agiz ve arka patiler esliginde boyle destansi mucadeleler vermelerinin sebebi bu olabilir. Eger boyle bir durumda kalindiysa suc kesinlikle human denilen hayvanin isguzarligidir :D

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #118 : 21 Mart 2018, 09:50:56 »
@shax, tr'de isen ebay ödemelerini nasıl yapıyorsun? Malum PayPal durumları...

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #119 : 21 Mart 2018, 11:24:57 »
 Isvicre lokasyonlu aile ferdi uzerine acilmis paypal hesabini kullaniyorum. Boyle bir imkan yoksa amerikapostam diye bir servis var. Teknik olarak lojistik hizmeti sunuyor ama senin adina alim da yapiyorlar belli bir komisyon karsiligi. Aliyor oduyor gonderiyor, gumruk fasliyla ilgileniyor ve kapina birakiyor.