Birkaç yıl önce de ergen bir hanım kızımız ambalajı açılmamış C128'i eline geçirip haşat etmişti.
Shax'in kutu açma videosunu düşünüyorum şimdi: "Elimi atıyorum, ağır ucu düşüp yere çarpıyor.. çıt.. ayağımla kutuyu itiyorum diyorum cırt, poşetini açayım diyorum sandalyeye takılıp yırtılıyor. hepsi eski alet..."
https://www.youtube.com/watch?v=GEAFgZRVANQAma kabul etmek gerekir, bu kız kutuyu biz çocukken makinelerimizi nasıl açtıysak öyle açmış. Direk olaya dalıyor çekirdeğe ulaşmak amacıyla, O'nun için o stroforların marketten aldığı herhangi bir kutudaki stofordan hiç farkı yok, kutu ise biraz sonra kapını önüne konacak ve çöpe atılacak birşey. Bir daha izleyin ve 80'lerdeki durumunuzu görün bence, elimizde doğal bir kutu açılışı videosu var.
Tabii kaybedilen de çok şey var. Bir kere elinde kutulu c128 olanlar kutu içeriğinin tam ve eksiksiz olduğuna dair görsel kanıt elde edeceklerdi, bu kız sayesinde bu fırsat kaçmış oldu. Kaç kişi açılmamış bir kutuyu açmaya cesaret edebilir ki? Belki içinden listelerde gösterilmeyen reklam broşürleri çıkacaktı. Belki birçok açılmış kutuda kaybedilen küçük bir karton parçası yerinde durmayan adaptöre destek oluyordu. Belki de commodore monitörlerinin ön kapaklarının olduğu efsanesi doğruydu.
Youtube'da retro cihazlar için "ilk defa açılan" kutu videosu olmadığı gerçeği yüzünüze çarptığında sevgili sonia1234321'nın böyle büyük bir fırsatı gözümüzün önünde nasıl heba ettiğini izliyoruz, aynı zamanda bence duygusal doğruluk açısından daha doğru bir video. Two sides of a coin durumu... İkisi birlikte yapılamaz.
Sonuç, Lord Shax, bir daha ilk defa kutu açacaksanız tamamını videoya çekip içindeki tüm materyali belgelerseniz koleksiyonerler için güzel bir referans olacaktır. Youtube koymak şart değil, elinde bulunsun, ihtiyaç halinde kontrol edersin.