Gönderen Konu: Cihazlarda "etiketi açılmamış" sorunsalı  (Okunma sayısı 12702 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı AmonR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
Ynt: Cihazlarda "etiketi açılmamış" sorunsalı
« Yanıtla #15 : 18 Ağustos 2017, 17:29:05 »
ön sevişme falan da yok, direkt olaya giriyorduk alelacele...
;D ;D ;D  İşte budur!
Yahu zaten bu "kutulu kolleksiyon objesi" modası nereden musallat oldu Türk retro camiasına anlamıyorum valla.
Kullanıcı adamın kutu ile, strafor ile işi olmaz! 8)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #16 : 05 Aralık 2017, 16:48:14 »
 Neyi satin alsam, neye elimi atsam elimde kaliyor bu aralar. RAAT' ta selamlasma tokalasma faslinda aklinizin bir kenarinda bulunsun bu. Risk tamamen size ait.

Bir kac gun once Roland LAPC-I' in calismadigini farkettim. Calismadigini fark etmeyi hic istemedigim seylerden biriydi. Ne yaparsam yapayim teshisim degismedi, gebermis. Bu kartin Ebay acik arttirmalarini izleyerek bile guzel vakit gecirebilirsiniz. Arizali kartlar bile rahatlikla 400$' a gidebiliyor, orijinal ambalajli olanlarin 2.000$' a kadar yolu var. Durum boyle olunca icimi buyuk bir sikinti kapladi :'(

Neden? Neden uc kurusluk bir kart arizalanmadi da bu arzilandi? Cunku bu karti bir geri zekalidan satin almistim zamaninda. Evet, bildiginiz anlamda bir geri zekali. Bana bu karti regular bubble wrap' e sarip gondermis bir geri zekali. Gazete kagidi, buzdolabi poseti, kefen bezi ve acayip bir suru sacma sey gibi bubble wrap' te bir devre kartinin nakliyesi ve saklanmasi asamalarinda "kullanilmamasi" gereken seylerden. Her turlu ESD yonergesine ters, her turlu sacma. Bu noktaya gelinmesinde etkisi buyuk diye dusunuyorum.

Lafin kisasi, elektronik ekipmanlariniza iyi bakin. Kartlarinizi avuclamayain, koltuga haliya paspasa birakmayin, salak insanlarla ticaret yapmayin yapanlari uyarin, proteini yuksek gidalar tuketin.

Unutmadan, elimde patlayan bir sey daha. Bu da yukarda bahsettigim O2 ile ayni zamanda gelmisti hemen hemen. Tabii bu da sealed, sifir bir mal. Bilgisayar degil ama kroniklesmis sanssizlik durumunu kanitlayan bir parca. Terminator The Bust, kirik!

Bir seyler almaktan korkar oldum. Fobiye donmese bari.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #17 : 05 Aralık 2017, 18:02:00 »
Neyi satin alsam, neye elimi atsam elimde kaliyor bu aralar.

Alıntı
Bir kac gun once Roland LAPC-I' in calismadigini farkettim. Calismadigini fark etmeyi hic istemedigim seylerden biriydi. Ne yaparsam yapayim teshisim degismedi, gebermis. Bu kartin Ebay acik arttirmalarini izleyerek bile guzel vakit gecirebilirsiniz. Arizali kartlar bile rahatlikla 400$' a gidebiliyor, orijinal ambalajli olanlarin 2.000$' a kadar yolu var. Durum boyle olunca icimi buyuk bir sikinti kapladi :'(

Alıntı
Neden? Neden uc kurusluk bir kart arizalanmadi da bu arzilandi? Cunku bu karti bir geri zekalidan satin almistim zamaninda. Evet, bildiginiz anlamda bir geri zekali. Bana bu karti regular bubble wrap' e sarip gondermis bir geri zekali.

Alıntı
Lafin kisasi, elektronik ekipmanlariniza iyi bakin. Kartlarinizi avuclamayain, koltuga haliya paspasa birakmayin, salak insanlarla ticaret yapmayin yapanlari uyarin, proteini yuksek gidalar tuketin.

Alıntı

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #18 : 05 Aralık 2017, 18:54:00 »

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #19 : 05 Aralık 2017, 23:08:53 »
Arizali kartlar bile rahatlikla 400$' a gidebiliyor
ne güzel ki mis gibi bir 400$'ın olmuş.

orijinal ambalajli olanlarin 2.000$' a kadar yolu var.
bazı ambalajlardan ise 2000$ para çıkıyormuş duyduğuma göre.

dönmez.

Calismadigini fark etmeyi hic istemedigim seylerden biriydi.
Peki nasıl farkettin? Durduk yere arızalanmaz ki bir kart. Ya sigortası atmıştır, ya kondansatör patlamıştır vb. Senin bu kartı taktığın makinedeki psu çin malı falan da değildir eminimki. Nasıl oldu sence?

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #20 : 06 Aralık 2017, 01:47:57 »
ne güzel ki mis gibi bir 400$'ın olmuş.

Uzun sureli ve iyi planlanmis bir yol haritasindan sonra koleksiyonum dahilinde elden cikarmak isteyebilecegim hicbir sey kalmadi. Su haliyle elimdeki her parca sahip olmak istedigim icin satin aldigim seylerden ibaret. O yuzden hurdasina 1000 bile verseler kilimi kipirdatmam sanirim. Kaldi ki calisir bir ornegini satin aldim bile arizali oldugunu anladiktan bir kac gun sonra. Aci veren bir deneyim oldu.

Peki nasıl farkettin? Durduk yere arızalanmaz ki bir kart. Ya sigortası atmıştır, ya kondansatör patlamıştır vb. Senin bu kartı taktığın makinedeki psu çin malı falan da değildir eminimki. Nasıl oldu sence?

Roland CM-64 aldim bir iki ay once. Firsatim olmamisti detayli bir kontrol icin. Normalde Roland MPU-401 kullanirim harici midi aygitlari icin fakat o gun Breakout Box uzerinden LAPC-I' ya baglamak istedim. O zaman farkettim. Kullandigim sistem hicbir sekilde tepki vermiyordu LAPC-I' ya, o slotta bir kart oldugundan bile habersizdi. Ayni sistem uzerinde AWE32, GUS MAX ve SCC-1' de var, hepsi sorunsuz calisiyorlar. Bu arada kullandigim anakart endustriyel bir anakart (ITOX3). Guc kaynagi 520 Watt' lik moduler bir Seasonic. Bunlar yuksekten ziyade extreme standartlar LAPC icin.

Hemen slot degistirdim ama olmadi. Daha once hic kullanmadigim hatta ambalajini daha yeni actigim baska bir anakarta taktim, onda da ayni senaryo yasandi.

Asil sorun bu hobinin nereye gittigi ve nerede duracagi. Bes para etmeyen devre kartlari bunlar. Ne bir tatmin duygusu yaratiyor ne de pratik bir ihtiyaci gideriyor aslinda. Sorun disinda baska hicbir sey getirmiyor beraberinde. Ben ayni anda hem Amiga 3000’ e hem de 4000’ e ppc taktim be. Sonra ne oldu biliyor musun? Gunumuz sartlarinda ne kadar bes para etmez boktan bir sey yaptigimi farkettim. Cidden ya, yil 2017 Amiga ne ola ki?

Boyle seyleri yasadikca hevesim kaciyor, yaptiklarimi sorguluyorum. Tabii bu yazilanlarin hepsi sesli dusunme gibi bir sey aslinda. Onceligi ne onay ne tebrik ne de destek bulmak. Yaziya dokunce baska bir acidan bakabilme firsatin oluyor bazi seylere.

Kart bir sekilde tamire gidecek. Belki onarilacak belki onarilamayacak bilemiyorum. Fakat uzerimde yarattigi manevi stresi sindirebilmem o kadar kolay olmayacak.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #21 : 06 Aralık 2017, 21:41:23 »
Shax'dan duyduğum en duygusal mesaj olmuş bu. Biraz daha gaza gelse hayatın anlamını sorgulamaya kadar gidecek gibi. Hepimizde az çok var benzer durumlar ama hiç bir zaman tam bir koleksiyoner olmadığım için bu aşamalara gelmedim ama bu sıkıntıları yaşıyor olmak isterdim ;)

Ayrıca sen o kartı hiç denemeyecektin, kendin kaşınmışsın! 1 yıl önce aldığım A4000'i çalıştırmadım bile. Hiç kullanmayacak olsam bile bir A3000'im olsun isterim ayrıca...

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #22 : 06 Aralık 2017, 21:48:15 »
Abi Shax, ben seninle böyle bir tam gün geçirmek isterdim bu koleksiyonu yaptığın mekanda. Orası ne büyülü bir yer neler oluyor, gözümün önünde midi controller'la yönetilen terminator kafaları, havadan uçuşan kablolar, nebuchadnezzar'ın güvertesi gibi bi yer oluşuyor.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #23 : 06 Aralık 2017, 22:36:29 »
1 yıl önce aldığım A4000'i çalıştırmadım bile.

yapmayın böyle şeyler...

Ben ayni anda hem Amiga 3000’ e hem de 4000’ e ppc taktim be. Sonra ne oldu biliyor musun? Gunumuz sartlarinda ne kadar bes para etmez boktan bir sey yaptigimi farkettim.

"ben senin bir işe yarayacağını düşünme ihtimalini sevdim".

bunların hepsi umut :) Birgün ateş yanar da eskisi gibi mutlu olursun ihtimaline duyulan umut.

ben de gün geçtikçe daha az donanım kullanır oldum. Lanet olası emulasyon işi çok ileri gitti. ama hiç abartmadan söyleyeyim, haftada en az 3 kere (çoğu zaman her gün) amiga emulasyonu yapıyorum. ama bazen ciddi bir noktaya geliyor yaptıklarınız: emulasyondaki görüntü "gerçek bir amigada aynı değilim ben" diye bağırmaya başlıyor. İşte o an, tam da o an, amiga 4000'i kurarsın dostum. Ya da "ne iyi ettim de şu ppc'yi a3000'e taktım" dersin.

Tabii bunu diyebilmek için amiga ateşinin sönmemiş olması gerekir. Bu ateşi canlı tutmak gerek, kendi kendine yanmasını bekleyemezsin. Ateşi besle! Ateş güçlü yandıkça etrafı da tutuşturacak, sen de yine mutlu olacaksın.

a4000 köşede yattıkça gerçekten de bir çöpten ibaret. Evde çöp tutma. Ayrıca a4000 senin neyine? Alacaksın a500'ü, çok istiyorsan hormonlayacaksın. Yoksa bırak çıplak kalsın. Benim amigadaki mottom budur. a4000'e dünya para vereceğime viper 530'a domalırım daha iyi (biraz ucuzuna da tavım aslında).

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #24 : 06 Aralık 2017, 23:53:26 »
@witchdoktor

Koleksiyon dememe ragmen ben de bir koleksiyoner degilim. 9 Adet bilgisayar cikardim elimden. Sattim, hediye ettim hatta cope attim. Iclerinde A2000 ve A4000T gibi makinalar vardi. Sirf tasi/al-sat derdi olmasin diye kutusunda 1084' u copun yanina biraktim. Hacim kuculdu ve cok daha konsantre bir sey cikti ortaya. Simdi bakinca fazlalik hicbir sey yok elimde.

4000 aldiysa suna goz atmani tavsiye ederim http://www.amibay.com/showthread.php?85183

@nightlord

Keske gelsen yapsak oyle bir sey :D Fakat su an ki durum biraz hayal kirikligi yaratabilir. Bir man cave olusturma planim var fakat mustakil bir eve gecene kadar gerceklesmeyecek. Asagida ki fotograf buyuk ardiye odasina ait. Bir de kucuk oda var agzina kadar dolu. Planlar planlar...

@Ref

Belli bir yere kadar "o ani" tekrar yasamak maksadiyla gerceklestirilen beyhude bir caba oldugunu kabul ediyorum. Ama bir de toplama durtusu var. Yani bir sekilde biriktirmekten hoslaniyorum. Mesela heykeller gecmisin bir parcasi degil benim acimdan.

O kadar seyi toplaiktan sonra bunu soylemek tam bir rezillik ama haklisin, emulasyon teknolojisi fazlasiyla tatmin ediyor insani. Fakat emin oldugum bir sey var, Amiga' da ppc' ye yer yok. Tam bir sacmalik.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #25 : 07 Aralık 2017, 01:32:47 »
Sirf tasi/al-sat derdi olmasin diye kutusunda 1084' u copun yanina biraktim.
cık cık...
biz yakınız gelir alırım bidaha yapma bakim öyle şeyler.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #26 : 07 Aralık 2017, 01:38:57 »
Ulan o zaman boyle bir sey var desem kimse gelip almazdi.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #27 : 07 Aralık 2017, 12:33:22 »
Sirf tasi/al-sat derdi olmasin diye kutusunda 1084' u copun yanina biraktim.
Shax Bey, mirim, ziyadesiyle sopalık bir insan olduğunuzu belirterek ekliyorum: Why High One Why!!!

Yana yakıla olmasa bile aradığım birkaç şey var. Çıkarsa sakın atma:

*Commodore Dergisi(Teleteknik) sayı 70
*RAAT tesisleri için Gotek sürücü(firmware yazılmış olmasa da olur). Birden fazlaya da itiraz etmem.
*RAAT tesisleri için A600(Kompakt yapısından dolayı)
*Commodore 64 Expert Kartuş
*Her tür Retro Dergi("aşkolsun ne kadar zamandır aradığımı biliyorsun o dergileri" içerikli e-postalar almak istemiyorsan lütfen sessizce yolla)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #28 : 07 Aralık 2017, 12:48:22 »
Amma degerliymis yahu 1084. Iciniz rahat edecekse soyliyeyim, kutuda buyuk bir yirtik vardi  ;D

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #29 : 07 Aralık 2017, 13:59:11 »
Iciniz rahat edecekse soyliyeyim, kutuda buyuk bir yirtik vardi  ;D

ohh. bir an sanmıştım ki...

*RAAT tesisleri için A600(Kompakt yapısından dolayı)
1200 yok muydu sende? napçan a600'ü