Neyi satin alsam, neye elimi atsam elimde kaliyor bu aralar. RAAT' ta selamlasma tokalasma faslinda aklinizin bir kenarinda bulunsun bu. Risk tamamen size ait.
Bir kac gun once Roland LAPC-I' in calismadigini farkettim. Calismadigini fark etmeyi hic istemedigim seylerden biriydi. Ne yaparsam yapayim teshisim degismedi, gebermis. Bu kartin Ebay acik arttirmalarini izleyerek bile guzel vakit gecirebilirsiniz. Arizali kartlar bile rahatlikla 400$' a gidebiliyor, orijinal ambalajli olanlarin 2.000$' a kadar yolu var. Durum boyle olunca icimi buyuk bir sikinti kapladi
Neden? Neden uc kurusluk bir kart arizalanmadi da bu arzilandi? Cunku bu karti bir geri zekalidan satin almistim zamaninda. Evet, bildiginiz anlamda bir geri zekali. Bana bu karti regular bubble wrap' e sarip gondermis bir geri zekali. Gazete kagidi, buzdolabi poseti, kefen bezi ve acayip bir suru sacma sey gibi bubble wrap' te bir devre kartinin nakliyesi ve saklanmasi asamalarinda "kullanilmamasi" gereken seylerden. Her turlu ESD yonergesine ters, her turlu sacma. Bu noktaya gelinmesinde etkisi buyuk diye dusunuyorum.
Lafin kisasi, elektronik ekipmanlariniza iyi bakin. Kartlarinizi avuclamayain, koltuga haliya paspasa birakmayin, salak insanlarla ticaret yapmayin yapanlari uyarin, proteini yuksek gidalar tuketin.
Unutmadan, elimde patlayan bir sey daha. Bu da yukarda bahsettigim O2 ile ayni zamanda gelmisti hemen hemen. Tabii bu da sealed, sifir bir mal. Bilgisayar degil ama kroniklesmis sanssizlik durumunu kanitlayan bir parca. Terminator The Bust, kirik!
Bir seyler almaktan korkar oldum. Fobiye donmese bari.