Gönderen Konu: Nintendo Labo!  (Okunma sayısı 2406 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı matahari

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • The Blog of Mert Börü
Nintendo Labo!
« : 19 Ocak 2018, 00:11:16 »
2018 model post-modern eğlence tarifi:

- Birkaç tabaka geri dönüştürülebilir oluklu mukavva
- Bir kaşık merak ve yaratıcılık destekli “maker ruhu”
- 1 adet Nintendo Switch

Nintendo Labo!
https://labo.nintendo.com

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: Nintendo Labo!
« Yanıtla #1 : 19 Ocak 2018, 12:44:05 »
eheh şöyle bişeye rast geldim bu olayın üzerine, çok güldüm.
kartona 80$ para istiyorlar bu arada... (düzeltme: yanında yazılım da varmış)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #2 : 19 Ocak 2018, 14:05:53 »
Urune Nintendo Alöstrom falan deseler kesin isin icinde ikea var diyecegim. Su haliyle tam emin olamiyorum.

Bir de dayaniklilik konusu var. Cok uzun is gorecek bir sey degilmis gibi duruyor. Elimizdeki kartondan mamul edevat eskiyince yeni bir set mi alacagiz yoksa ufak bir ucret karsiligi (75$ mesela) yenisini mi verecekler?

Fikir harikulade ama paratigi nasil olur kestiremedim.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı matahari

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • The Blog of Mert Börü
« Yanıtla #3 : 19 Ocak 2018, 15:35:07 »
Kişisel görüşümce, "eski" ile "yeni"yi buluşturan müthiş bir fikir!

Nasıl mı?

Eski (retro):
  • Nintendo'nun "kağıt oyun kültürü" alanındaki yüzyılı aşkın tecrübesine güvenmesi, sadece bir video oyun firması olmadığını hatırlaması,
  • Nintendo'nun bu ürün sayesinde en iyi bildiği işe, ailece oynanabilen "masaüstü kutulu oyun" üretimine geri dönmesi,
  • Labo'nun bir oyun değil, "oyuncak" olması,
  • Kutulu olarak rafta satışa sunulan, içinden parçalar çıkan, birleştirince ortaya oynanabilen bir oyuncağın çıktığı "fiziksel bir ürün" olması,
  • 70’li yıllarda her çocuğun rüyasını süsleyen DIY kitlere (laboratuvar seti, Airfix maket, vs.) retro göndermeler içermesi,
  • Labo'nun eski usül "eğitim odaklı" bir edutainment ürünü olması, oynayan çocuğu hem eğlendirmesi hem de birşeyler öğretmesi, bunu gören ebeveynlerin mutlu olması (Win-Win),
  • Çocukları teknoloji bağımlılığından biraz olsun kopararak "eski usül" oyun oynamaya yönlendirmesi,
  • Sadece 1 kişilik değil, "paylaşmayı" teşvik eden bir oyuncak olması, mahalleden bir arkadaşımızın aldığı matchbox arabayla hepimizin oynadığı "birlikte mutlu olunan" çocukluk günlerimize geri dönülmesi,
Yeni (novus):
  • "İnteraktif oyun" kavramına yeni bir boyut katması,
  • Pakete dahil olan yazılımın tek yönlü (klasik) tutorial ötesinde interaktivite içermesi,
  • Günümüz popüler akımlarından "maker ruhu"nu tam anlamıyla yakalaması,
  • Üretim ve inovasyon odaklı Z kuşağına doğrudan seslenen bir ürün olması,
  • Plastik içermemesi sebebiyle "sağlıklı" olması,
  • Geri dönüştürülebilir malzeme sebebiyle "çevre dostu" olması,

Özetle, bu oyuncağa bayıldım! 8)

Peki... Hiç mi eksiği/hatası yok? Var elbet. Ben olsam $70 gibi çok yüksek bir ücret yerine, $40 seviyesinde fiyat politikası uygulardım. Hem daha çok oyuncak satardım, hem de bu satıştan elde ettiğim başarıyla borsadaki kağıtları zıplatırdım. Böylece orta vadede çok daha fazla para kazanırdım! Bu kadar harika bir fikir/ürün, yüksek fiyat politikası yüzünden başarısızlığa uğrarsa çok üzülürüm doğrusu...

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #4 : 19 Ocak 2018, 21:32:16 »
Çok basit gözüken ama aynı zamanda cidden devrimsel bir ürün. Acaba third party farklı karton çalışmalar çıkacak mı onu merak ediyorum ben açıkcası.

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #5 : 19 Ocak 2018, 22:33:45 »
Bana gayet iyi bir hamle gibi göründü. Tam annelerin ve anneannelerin çocuklara alması için düşünülmüş sanki (hatta işte 70$ fiyatı da tam ona tekabül ediyor). Switch'e de değer ekliyor bana göre. Çok büyüyebilir, yüzlerce değişik set çıkabilir. Artı kullanıcıların yaptıklarını çok paylaşacağı, "kendinden viral" bir ürün.

Bana WiiFit'i hatırlattı. Wii'nin yeni çıktığı ve insanların ondan zaten memnun olduğu zamanda çıkmıştı. Bir anda insanlar, "Oooo zaten wii zevkliydi şimdi bunu aldık mıydı bi de sağlıklı olucaz" diye gaza gelmişti. Bir gün ben Fry's dükkanında kös kös PC parçası alırken (tam PC'nin en ölü olduğu yıllar :) ) kenarda benim boyumdan yüksek bir Wii Fit yığını gözümün önünde 25 saniye içinde kapışılmıştı müşteriler tarafından.

Bu Labo da sanki Switch ile benzer bir simbiyotik ilişki yaratacak gibi.

Ben şahsen çocuğuma almam ("kartondan kendim keser yaparım ulen" şeklindeki Türk mantığım :) ) ama ürün ailesi bence başarılı olma şansı yüksek bir aile.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #6 : 19 Ocak 2018, 22:55:10 »
karton bir problem alanı, evet. diğer taraftan matahari'yi de destekliyorum. Çocuklarla birlikte yapılacak bir kağıt katlama aktivitesi ekran bağımlığını birkaç dakikalığına da olsa kırıyor. Sonra olacaklar ürkütücü, 5 dakika içinde yırtılıp ezilip kullanılmaz hale gelecek ve macera sona erecek :) . Ama eminim akıllı uslu çocuklar vardır bu mukavvaları ilk günki gibi saklayabilecek.

ama bu kalıcı bir üründen ziyade dönemsel bir hamle gibi geliyor bana. Bayramda ortaya çıkan kızkaçıran ve torpil gibi bir şey bu. Yani bir-iki ay sonra labo mabo kalmayacak bence. Kağıttan oyuncak mı olur kardişim :)

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #7 : 20 Ocak 2018, 11:28:25 »
Güzel olay ama ev zaten neredeyse çöp eve döndü, bir de bunun kalabalığıyla uğraşabilir miyim bilmiyorum? Türkiye şartlarında (!) fiyatları 1.5-2 ile çarpmak lazım ayrıca. Nintendo'yu yine de sektöre yaptığı yenilikçi hamleleri nedeniyle kutluyorum. Ucuza Swtich bulabilsek güzel olacak...

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #8 : 11 Mayıs 2018, 23:27:39 »
nintendo kullanıcı kitlesi arasındaki "hype" kralında yok. adamlara ne versen kapışıyorlar, o yüzden bu ürünü de satış rakamlarına bakarak değerlendirmek hata olur, kesin çok tutacaktır, milyonlarca satacaktır.

bu arada zamanında ben de wii aldım ama o nunchuk zımbırtısını hiç sevmedim, onun yerine 2d ve 2.5d klasik shmup kütüphanesine yumuldum.