Bu sıcak ve samimi karşılama için hepinize teşekkür ederim...
@Alcofribas, Topkapı Bilgisayar'la birkaç defa alışverişim olmuştu. Hatta şöyle diyeyim, Levent Pekcan üstadın Teknoseyir'e
konuk ettiği ELSA GLoria-L grafik kartının küçük kardeşi olan
GLoria-M'i oradan satın almıştım.
Ancak İstanbul dışında (Eskişehir'de) yaşayan biri olarak ne yazık ki sizin bahsettiğiniz yerleri düzenli ziyaret etme imkanım yok. Bu yüzden benim ava çıktığım mecralar Sahibinden, GG, Letgo ve DH 2. el forumlarıyla sınırlı.
@Ref, şu an 39 yaşının sonuna yaklaşmakta olan biri olarak, Commodore ve Amiga dönemlerini ıskaladığımı ve bu yüzden kendimi çok şanssız hissettiğimi söyleyebilirim. Daha öncesi ise tam bir hiçlik bende; ateşin bulunmasından önceki karanlık çağlar misali
Şöyle ki, Commodore ile ilişkimiz, ilkokul 4. sınıfta sınıf arkadaşıma alınan C64'te, haftada 1 gün yapılan arkadaş ziyaretlerinde oynanan oyunlarla sınırlıyken, Anadolu Lisesi sınavlarında başarı karşılığında söz kesilen Amiga 500'le izdivacımız ne yazık ki başlayamadan bitmişti
Zira o dönemde yakın bir aile dostumuzun Romar firmasının bayiliğini alması ve Romar'ın ithal ettiği Epson marka PC'leri bizimkilere "Amiga'da bu çocuk harcanır, oyundan başını kaldıramaz. Size PC vereyim, ders notları roketlesin!" şeklindeki dolduruşları sayesinde, bilgisayarla ilk yakın temasım 8086 işlemcili bir Epson PC ile oldu. Ve evet, PC Speaker'a ve Monochrome monitörüme uzun bir müddet tahammül etmek zorunda kaldım...
İşte bu tahammül ve sabır döneminin meyvesidir, retro PC bileşenlerini toplayışım. Zira o yokluk döneminde, bilgisayar dergilerinde çıkan Matrox Millennium, AWE64 reklamlarına, böyle Küçük Emrah'ın vitrinin dışından ağzının suyu aka aka lokantaya baktığı gibi bakardım.
Ancak bu güdü "hepsini toplayayım" fikrine evrilmedi, bunun imkansız olduğunun farkındayım. O yüzden ya kullanmak isteyip de o dönemdeki kısıtlı imkanlar sebebiyle sahip olamadığım, ya da bizzat kullanıp sonra nedense elimden çıkardığım parçaları toplamaya gayret ediyorum. İşin bir başka yönü de şu: Eski bir donanıma rastladığım ve onu satın alıp mantar panoma eklediğim zaman, sanki böyle sahipsiz bir sokak kedisini evime alıp ona sıcak bir yuva sağlamışım gibi hissediyorum
@Shax ile tanışıklığımız olduğu ortaya çıktı ve bu benim için güzel bir sürpriz oldu. Kendisinin kısa süreli CHW ziyaretlerinde tanış olmuş ve yine retro PC donanımı üzerine birkaç kelam etmiştik. Ona burada rastlayınca, yıllardır görmediğim eski bir arkadaşımla yeniden (ve hiç ummadığım bir zamanda) karşılaşmışım gibi sevindim