Gönderen Konu: Rassal fötögraf başlığı.  (Okunma sayısı 24913 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: Rassal fötögraf başlığı.
« Yanıtla #120 : 24 Mart 2025, 01:13:41 »
Öncüsünden daha iyi olamasını beklediğim fakat beklentimi karşılayamamış hi-end bir retro pc setup. Komponentlerine ayırma yönetmiyle infaz edilmeden önce son kez görüntülemek istedim. 

Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Hifly

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #121 : 24 Mart 2025, 12:57:01 »
Öncüsünden daha iyi olamasını beklediğim fakat beklentimi karşılayamamış hi-end bir retro pc setup. Komponentlerine ayırma yönetmiyle infaz edilmeden önce son kez görüntülemek istedim. 

Ooo çok keyif aldım bu görüntüden, uzun zaman oldu ISA port görmeyeli. SLI voodoo bile var :) Sistem hakkında detay verir misin biraz? Takılı kartlar nelerdir?

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #122 : 24 Mart 2025, 16:48:16 »
Böyle bol pcb' li şeyleri ben de seviyorum evet.

Elimde bir sürü Voodoo var. Kutulu hatta sealed falan. Önümde durdukça da varlıklarına bir anlam katmaya çalışıyorum. Elbette bu sistemin asıl amacı XT dönemlerine kadar uzanan uygulamaları pürüzsüz çalıştırmaktı. Yani asıl numarası süper ölçeklenebilir CPU performansı ve türlü ses standartını pürüzsüz detseklemesi. İşte Voodoo da olunca uygulamaların zaman skalası genişleyecekti. Fakat dediğim gibi, Voodoo2 işin zorlaması.

Öncelikle bir DOS makinesi bu ve Voodoo2 Dos ortamında native bir Glide desteği sunamıyor. Patch ve sürücü trickleriyle ite kaka bir şey yapmış oluyorsun fakat zorlama. Saf bir DOS Glide deneyimi için en iyi seçenek tabii ki SST1 fakat o da speed sensitive bir donanım. Böyle yüksek hızlı cpu' larla düzgün çalışmıyor.

Voodoo2 SLI' ın yapacağı her şeyi çok daha iyi yapan tonla alternatif varken, sırf daha cool gözüküyor diye SLI' la uğraşmak zaman kaybı. Her beş yılda bir bunu unutup tekrar aynı sonuça varıyorum.

Bi de, sbc' nin dahili grafik fonksiyonu (Savage4) acayip uyumluydu. Bir sürü grafik kartı seçen oyun ve demo çalıştırdım fakat çok ender uyumsuzluk gösterdi. 0.9 XT ile Pentium III 700 arası dilediğin seviyede ölçekleyebildiğin performansla birleşince müthiş bir DOS oyuncağı olmuştu aslında.

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
  • CPC6128 / CPC464 / GTM640
« Yanıtla #123 : 24 Mart 2025, 21:00:34 »
Bende de çok matahmış gibi alıp kenara koyduğum celeron 1000-1200 board ve işlemci ile 2 tane ses kartı 1 tane de 128mb ekran kartı var. İ/o kartlı pcler falan görünce bneim cihazlar fazla gimı güncel diyordum. Bir de böyle şeyler görünce hepten hevesim kaçıyor. Yapmayın kardeşim, bir de 3 lü 5 li adetlerde vardır bunlardan sizde.
Amstrad CPC az anlar, çok sever.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #124 : 24 Mart 2025, 23:57:04 »
Yapmayın kardeşim, bir de 3 lü 5 li adetlerde vardır bunlardan sizde.

İstifcilikten hoşlanmıyorum. Kullanmayacağımdan emin olduğum her şeyi hızla elimden çıkarırım zira kitabına uygun muhafaza koşulları için ciddi hacim harcamak gerekiyor. Evimin hacmi de ne yazık ki oldukça sınırlı şimdilik. Gus ve Roland gibi spesifik oyuncaklar için biraz daha geniş davranıyorum adet konusunda fakat bunlar da gayet hak edilmiş şeyler. Mesela o karede gördüğün her şey dünyanın farklı yerlerinden forumlardan, açık arttırmalardan elde edildi. Hatta Sli cooler plate' i basmak için kullandığım filament ve vidalar dışında bu ülkeden satın aldığım hiçbir şey yok orada. 

Diğer taraftan içimde uktedir tabii bit pazarına gidip hazinelerle dönmek, hurdacıda o çok aradığım komponentleri bulmak, kucak kucak almak...Yani harika olurdu üjer bejer. Ne yazık ki gerçek hayatta hiçbir hurdacıyla muhattap olamam. Çok züppece bi ifade gibi gözükebilir ama gerçek bu  ;D

Not: Amacı alışveriş yapmak değil de tuttuğunu öpmek olan insanlarla bile bile iş yapamıyorum.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #125 : 26 Mart 2025, 01:10:04 »
50 Dakika önce yayınlanmış.

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #126 : 29 Mart 2025, 11:32:52 »
Kamstrad 128
Amstrad sevdamızdan vazgeçemiyoruz.
Sarı sitede ilan fotoğrafı, fiyatı makul zaten.

https://shbd.io/s/BeZkgY6e

Çevrimdışı Hifly

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #127 : 29 Mart 2025, 20:49:38 »
İstifcilikten hoşlanmıyorum. Kullanmayacağımdan emin olduğum her şeyi hızla elimden çıkarırım zira kitabına uygun muhafaza koşulları için ciddi hacim harcamak gerekiyor.

Kullanmayacağından emin olduğun şeyi tespit etmek bir yetenek. Zira ben neyi elden çıkarsam er geç ihtiyacım oluyor. Murphy sağolsun.

Ne yazık ki gerçek hayatta hiçbir hurdacıyla muhattap olamam. Çok züppece bi ifade gibi gözükebilir ama gerçek bu  ;D

Not: Amacı alışveriş yapmak değil de tuttuğunu öpmek olan insanlarla bile bile iş yapamıyorum.

Şaka bir yana, pek belli olmuyor karşına nasıl birisi çıkacağı. Şansı denemek lazım.

Kamstrad 128

Orcinal kutusu yok bunun o yüzden yaramaz  8)

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #128 : Dün, 08:26:57 »
Alıntı yapılan: Hifly 

[quote author=unay link=topic=1192.msg14813#msg14813 date=1743237172
Kamstrad 128

Orcinal kutusu yok bunun o yüzden yaramaz  8)
[/quote]

Ama bu Kamstrad 128 dikkatini çekerim.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #129 : Bugün, 16:02:27 »
Kamstrad 128

Burcu hanımın amstrad 3" disket araması da cabası :D

Çevrimdışı Hifly

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #130 : Bugün, 16:29:48 »
Kamstrad 128

Burcu hanımın amstrad 3" disket araması da cabası :D

Ahahahah, o benim eşim. O kadar yazdıklarım üzerine disket sormaya yüzüm tutmadı.   :D :D :D