Gönderen Konu: Saatci Tornavida Seti.  (Okunma sayısı 3979 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Saatci Tornavida Seti.
« : 03 Nisan 2019, 18:39:14 »
 Fotografta gordugunuz tornavidalar 18-19 yas civarindalar. Kullanim ergonomileri harika, uclari cok saglam. Setin kutusu yok. Hatta bir kac tanesi de eksik. Bulsam tekrar alacagim bu setten ama bulamiyorum. Marka ve model hakkinda da en ufak bir fikrim yok. Birilerine tanidik gelir belki.

Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: Saatci Tornavida Seti.
« Yanıtla #1 : 03 Nisan 2019, 18:42:31 »
Bir retrojen gelenegi olarak kendimiz sorup kendimiz cevapladigimiz icin, buyrun:

https://urun.n11.com/tornavida/armway-1451a-6li-saatci-tornavida-seti-duz-yildiz-P269979796

Aklima "2.0 x 25 sae 8660" seklinde arama yapmak gelmemisti  ;D

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #2 : 03 Nisan 2019, 22:25:00 »
Bir retrojen gelenegi olarak kendimiz sorup kendimiz cevapladigimiz icin, buyrun:

https://urun.n11.com/tornavida/armway-1451a-6li-saatci-tornavida-seti-duz-yildiz-P269979796

Aklima "2.0 x 25 sae 8660" seklinde arama yapmak gelmemisti  ;D

Hala bim'den aldığım set ile çalışıyorum. İçinde özellikle aramadan bulamayacağınız üçgen formdaki Nintendo vidası bile vardı. Daha sonra da dell'in kullandığı torx T8'e benzeten ama çok çok ince (1mm büyüklüğünde) bir vidanın da ucu aynı setten çıktı. Cheap Precision Screwdriver set aratınca çıkıyor 50-in-1 vb. 5-10 dolara. Ama nerede aratacaksınız? google'da ya da duckduckgo'da.

HAdi bay bay

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #3 : 03 Nisan 2019, 23:42:20 »
 Dandik oldugunu dusundugum bir set var elimde. Dedigin gibi icinde envai cesit uc var. Fakat bu bahsettigim parasinin karsiligi bir mal. Tabii bu gozler torx vidayi yildizla acmaya calisan geri zekalilar gordu, onlara uymaz yani. Onlara hicbir sey uymaz.

Pek guvenmedigim set bu

Çevrimdışı Najaz

• Retromanik
« Yanıtla #4 : 19 Nisan 2019, 11:09:37 »
Xiaomi'nin Wiha'ya ürettirdiği set de çok kullanışlı. Fiyatı da epey bir düşmüş. Ben döviz kuru düşükken 160 lira gibi bir fiyata almıştım.

https://urun.n11.com/tornavida/xiaomi-lisansli-orjinal-wiha-24-telefon-tamir-parca-tornavida-P330000371

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #5 : 19 Nisan 2019, 18:40:42 »
Xiaomi'nin Wiha'ya ürettirdiği set de çok kullanışlı. Fiyatı da epey bir düşmüş. Ben döviz kuru düşükken 160 lira gibi bir fiyata almıştım.

https://urun.n11.com/tornavida/xiaomi-lisansli-orjinal-wiha-24-telefon-tamir-parca-tornavida-P330000371

Tamamı metal tornavidaları elektronik komponente dokundurmaya korktuğum için bu bana ürkütücü geldi. Sonuçta büyük bir anten üzerinde parazit oluşuyor. hele bir de elinden yere topraklanıyor, telefon yanlış bir adaptöre bağlıyken direk kısadevre yapsın diye tuzak gibi. Tabi sadece kasa sökmek için kullanılıyor ama... insan tutamaz kendini, pcb'yi kasadan ayırmak için de aynı seti kullanırım ben... Çok şıkmış, designer tornavida seti resmen :D

Çevrimdışı ilky

• Retroman
  • Not the Messiah
« Yanıtla #6 : 02 Mayıs 2019, 16:04:07 »
Hiç hayal kırıklığına uğratmadı.

Heidegger, Heidegger was a boozy beggar who could think you under the table.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #7 : 08 Şubat 2020, 23:24:21 »
 Wera' da karar kildim sonunda ve yavas yavas toplamaya basladim. Simdilik asagidaki parcalari almis bulunuyorum.

ESD
0.25 x 1.2 x 40 mm
0.23 x 1.5 x 40 mm
0.30 x 1.8 x 60 mm
0.40 x 2.5 x 80 mm
PH 00 x 60 mm (Geleneksel salakligimi yapip iki tane atmisim yine sepete)
PH 1 x 80 mm
PH 0 x 60 mm
5 mm Nutdriver

NON-ESD
PH 2x100 mm
1/4 Bit Holder screwdriver

postimg.cc

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #8 : 09 Şubat 2020, 18:15:19 »
burada araya girip bir nefret kusayım: koçtaş milyon dolarlık dükkan açıyor ama içi çöp dolu, karaköy hırdavatçılar çarsısındaki çeşitlilik ve kalitenin 1000'de biri yok, ne zaman enteresan bir tornavida lazım olup gittiysem (nintendo açmak için filan) elim boş döndüm; ben bunun arkasındaki kurumsal plaza kafasını anlamıyorum.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #9 : 09 Şubat 2020, 21:47:12 »
burada araya girip bir nefret kusayım: koçtaş milyon dolarlık dükkan açıyor ama içi çöp dolu, karaköy hırdavatçılar çarsısındaki çeşitlilik ve kalitenin 1000'de biri yok, ne zaman enteresan bir tornavida lazım olup gittiysem (nintendo açmak için filan) elim boş döndüm; ben bunun arkasındaki kurumsal plaza kafasını anlamıyorum.

Ben de geçmişte bu işler için bauhaus'un kapısını tırmalayanlardanım, koçtaş'a göre bir "tık" daha yukarıda olmasına karşın, özünde aynı sonuca varıyorsun. Yapı marketler bizim işler için değil, evde tamirat yapanlar için maalesef.