Durup dururken is cikardim kendime harika oldu.
1070’ i geri taktim (seninkinle ayni marka ve model) ve 1920x1200' de 110-125 arasi gidip geliyor. 1080 ti founders edition ise 1280x720 ya da 1920x1200 farketmeksizin 40-50 fps arasi calisiyor.
1080 Ti iki gundur sistemde takiliydi, ne yapiyor ediyor deneme firsatim olmamisti. Kart bir tanidigima ait, hatta onun icin ben satin alip takmistim bilgisayarina ama hic firsati olupta kullanamadi adam. Yani kartin problemli oldugunu dusunmuyorum. Benim sistemse uc yil once nasil kurulduysa (minibus soforu jargonunda “bilgisayar dizmek” denir) oyle calisiyor ama ters bir seyler olsa 1070’ de de sorun yasardim. Suruculer falan guncel zaten. Aklima gelen tek sey psu.
650W in-win marka bir psu var sistemde. Yeterliligi konusunda suphem yok fakat 9 yildir neredeyse 7/24 calisiyor bu sey. Ayrica son uc yildir compact bir kasanin icinde, icerisi de hamam gibi. Belki bu gece degistirmeliyim onu zira uzun suredir aklimdaydi. Tek derdim montaj. Montajla ilgili kesinlikle sorun yasayacagim icin deneme maksatli bile sokmeye yemiyor macam.
Shax yeri doldurulamayacak retro ekipmanlara nasil obsesif bir anne sefkati ve ihtimamiyla yaklasiyorsa; Yeri doldurulabilir guncel her ekipman icin de bir o kadar “koy gotune rahvan” gitsin havasinda. Cpu cooler’ in hortumlarini oyle tikistirdim ki psu’ nun altina, bu isi yaparken gorseydiniz oturup aglardiniz. Lafin kisasi, psu’ yu bir kere sokersem cpu cooler hortumlarini kirmadan yerine geri sokamam.
Sanirim uzerinden soktugum sistemde denemeliyim 1080 ti’ yi. Detayli inceleme yapabilirim edebilirim. Diger taraftan rtx ailesi gelmisken direkt yeni bir bilgisayara da yonelebilirim. VR icin bekleyecek sabrim kalmadi zira, yeter! Olgunlassin diye diye hayat geciyor asdfgdsgr!! Hazir evde genis genis vr alani da yaratabilecek bir zaman diliminde yasiyorken yapayim ben bu isi be.