Gönderen Konu: Polystone heykeller ve tamir tadilat uzerine.  (Okunma sayısı 2432 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Polystone heykeller ve tamir tadilat uzerine.
« : 09 Temmuz 2019, 23:29:26 »
 Selam cocuklar,

Bir suredir ese dosta soruyorum fakat tatmin edici, is gorucu bir sonuca yonlendirilmis degilim. O sebeple burada bir baslik acarak varsa konuya hakim insanlarin fikirlerini almak istiyorum.

Ben cogunlukla video oyun karakterleri olmak uzere heykel topluyorum. Polystone malzeme agirlikli olmak uzere statik, yuksek detayli seyler. Guzel seyler ama limitli olduklari icin memlekete pek gelmiyor, gelse de cok az geliyor, getiren insalar da abuk subuk acayip tipler oluyor. Mecburen ebat mebat gozetmeden yurt disindan almak zorunda kaliyorum bunlari. Durum boyle olunca da nakliye ya da gumruk kontrolu esnasinda zarar gorme ihtimaleri oldukca artiyor. Hatta bir oran vermek gerekirse benim icin fire orani %20. Cok korkunc bir rakam bu.

Kirilani, boyasi zarar goreni derken artik kusurlu bir parca olmus oluyor elinizde. Cok kolay sindirilecek kabul edilcek bir sey degil zira paraniz cope gitmis oluyor. Yenisini alabilecek ekonomik guce sahipseniz "koy gotune" diyerek kusursuz bir ornegini katabilirsiniz koleksiyonunuza fakat benim icin gercekci tek cozum restorasyon yontemi. Bunun icin de dogru insanlarla iletisim kurmaliyim.

Yurt disinda benim sorunumu cozecek profesyonel studyolar mevcut. Sanatcilarin yaptigi bu restorasyonlar cidden ust seviye isler ama bedelleri de ne yazik ki biraz yuksek. Fakat en buyuk sorun nakliye ve tekrar edecek olan gumruk kontrolu fasli. Bu heykellerin buyuk kismi karakterlerin 1/4' luk modelleri oluyor hatta 1/2' lik olanlari bile mevcut. Plastik gibi hafif seyler de degiller. Bu sebeple yurt disi destek fikri elimde patliyor nakliye bedelleri sebebiyle. Fakat yurt ici gibi bir secenegim olsa benim icin harika bir sey olurdu.

Aramizda yetenekli sanatcilar var. Belki onlarin uzmanlik alanina girmiyordur bu seyler ama giren birilerini taniyor olabilirler. Her ne kadar kapitalist dunyanin objeleri de olsa bazen bir kac yuz tanesi ile dunya uzerinde varligini surduren bu guzelliklerin kusurlu sakat bir hayat surmeleri beni uzuyor. Ben sahip olarak ustume duseni yapmaya hazirim. Onerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: Polystone heykeller ve tamir tadilat uzerine.
« Yanıtla #1 : 16 Eylül 2019, 21:24:42 »
Bakir bir konu olsa gerek...

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #2 : 17 Eylül 2019, 11:14:51 »
 Daha bir iki nesil once koylu olan bizler icin cogu keyfi aksiyon bakir skalasinda bu topraklarda. Yavas yavas sorunlariyla faydalariyla ogreniyoruz keyifleri iste. Akp sagolsun. Eskiden tup, seker ve oksijen problemimiz vardi. Artik polystone heykelimizi tamir ettirme derdindeyiz. Nefes alabilmenin bile sorun oldugu o tek mi cift mi partili gunler geride kaldi neyse ki.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #3 : 29 Eylül 2019, 13:30:28 »
Birkaç bin yıl sonra kazılarda senin heykeller çıkartılıp vitrinlere koyulacak galiba. Cilalı oyun çağından kalıntılar...

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #4 : 30 Eylül 2019, 01:30:18 »
Bunlardan cekinmiyorum ben. Asil Ozkansson Corporation aktivitelerimizden bir sey kalacak da, o olasi gelecekte bizi oranin dinamiklerine gore anacaklar diye cok tirsiyorum. Hep matahari yuzunden boyle bir cekince kaldi icimde.

Çevrimdışı matahari

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • The Blog of Mert Börü
« Yanıtla #5 : 30 Eylül 2019, 09:37:48 »

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #6 : 02 Ekim 2019, 11:09:28 »
Bunlardan cekinmiyorum ben. Asil Ozkansson Corporation aktivitelerimizden bir sey kalacak da, o olasi gelecekte bizi oranin dinamiklerine gore anacaklar diye cok tirsiyorum. Hep matahari yuzunden boyle bir cekince kaldi icimde.

Hesap ödeme ritüelinden kalan kuantum dalgalanmalarına ulaşmasınlar da gerisi çok da sorun değil...