Gönderen Konu: FOX Retro  (Okunma sayısı 3867 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
FOX Retro
« : 14 Ekim 2011, 15:55:57 »
Hep düşünürdüm TRT neden retro dizilerden oluşan bir kanal açmaz diye. Sonra öğrendim ki o dönem dizilerinden ellerinde hiçbir şey yokmuş. Kara Şimşek'i falan da dikkat ettiyseniz yeni dublajla veriyorlar. Demek ki yeniden satın almışlar. Neyse, TRT yapmasa bile FOX(İtalya) böyle bir işe soyunmuş. Bu da reklam videosu. Context'e uygun bir video olmuş.

Fox Retro

Elbette bu tarz bir videodan bahsedip de Patrick JEAN'in PIXELS'ini hatırlamamak olmaz.

PIXELS by PATRICK JEAN.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: FOX Retro
« Yanıtla #1 : 14 Ekim 2011, 16:48:50 »
Ya bu retro kültür fena yükselişte, bi 10 yıl gider bu iş. Sonra başka şeylere retro demeye başlayacağız. "Oooo iphone 3g, ya çalışıyor mu acaba? Kondansatörleri değiştirirsek açılabilir"

"Arızalı sağlam android 2.0 telefon, adaptörü olmadığından denenmemiştir, alana şimdiden hayırlı olsun"

Bidakka pek olmadı, acaba retro kültürünün zirve noktası 70'lerin sonu, 80'lerin başı mıydı?

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #2 : 14 Ekim 2011, 19:44:46 »
 Bilgisayar soz konusu olursa 70 ortasi falan diyebiliriz baslangic noktasina. Bundan oncesi kulturel bir akim olabilecek kadar son kullaniciya yansimamis zaten. Diger uc acik sanirim. Her yas gurubu ve nesile gore degisecek bu. Ama icinde "retro" gecen seylerin iyi para ettigi dogru gunumuzde.

War of the Worlds (1988) ve The Twilight Zone (1985) serileri disinda ilgimi ceken pek bir sey yoktu. Eksiklik hissetmedim. Hatta hayatimdan caldigi her saniye icin Escrava Isaura (1976)  isimli diziye buyuk nefret duyuyorum. Hayir dostum, retro diziler bizim burada pek hos karsilanmiyor.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #3 : 14 Ekim 2011, 20:03:27 »
korpecik dimaglarin brezilya dizileri ile imtihani