bizden daha garip insanlar varmış. Hadi eski bile olsa bilgisayarla bin türlü şey yapılabiliyor. Osiloskopla ne yapacaksın da 350 tane biriktirdin?
5-6 yaşlarımdayken evdeki bir yatağın -divan- altında babamın osiloskopunu görmüştüm, yuvarlak ekranlı televizyon gibi bir şey, ne ola ki? Evde kimsenin olmadığı bir zaman fişe takıp çalıştırdım, ekranın tam ortasında çok güzel yeşil bir nokta belirdi. Döndürmeli tuşlarla oynayıp durdum, nokta yukarı aşağı oynadı ama pek bir ilerleme kaydedemedim. Bir müddet sonra babamın bunu kullandığını gördüm, bir şeylere dokundurup _/\_ gibi birtakım şekiller çıkartıyor, acayip bir his. Tabi televizyondan falan bilgisayar diye bir şey duymuşum, "programdaki grafikler şu bilgisayarla yapılmıştır"... Evde bilgisayar falan filan hiçbir şey yok, kafanda kurup duruyorsun, ne olduğunu anlamaya çalışıyorsun. Mesela yazıcısı olan bir hesap makinesiyle saatlerce oynadığımı da hatırlıyorum. Neyse ki fazla geçmeden babam eve bilgisayar aldı da osiloskop denen şeyi daha fazla fantezi nesnesi haline getirmeme gerek kalmadı. Bir zaman sonra da unuttum gitti tabi.
Bu osiloskopçu amca benim kadar talihli değilmiş muhtemelen, ilişkisi travmatik bir hale dönüşmüş.