Bu mesaj biraz deli saçması olabilir çünkü 1-2 saatlik uykuyla duruyorum. Hafif delirmiş durumdayım.
François da deli bir adam. Evet, gerçekten sıyırmış durumda

Habire atak geçiriyor, sık sık hastanede. Adam gerçek bir dahi olsa gerek. Sürekli takip ediyorum, bu amos işine kendisi de şaşmış görünüyor. Görünüşe göre amiga günlerinden sonra 16bit olayına kalınca bir bant çekmiş ve ordan oraya uçarak javascriptte uzmanlaşarak hayatta kalmaya çalışmış.
Friend OS işi için freelancer olarak Norveç'e gittiğinde amos grubu kurulmuştu facebookta ve davet edildiğinde kalabalığı görüp şaşkınlığını dile getirmişti. Bunca zamandır, açılan onca amos sitesi, amos factory güncelemmeleri, amos kaynak kodunun güncellemeleri, amos windows interpreter çalışmalarından hiç haberi olmamış, amos'u kimsenin hatırlamadığını düşünüyormuş adeta.
Bir şekilde friendOS'dan bunu gönderdiler. Şimdi friendOS sayfasındaki takım üyeleri kısmında François yok. Arkadaş neden bu adamın adı yok? FriendOS'u sıfırdan tek başına yazmış bir adamın adı kendi projesinde nasıl olmaz.
Videolarından az çok tanıdık. Eğer gerçek bir psikopat değilse bu adamın kimseye zararı olamaz. Hepimiz François abimizi seviyoruz. Kendisine yapılan türlü haksızlıkları da görüyoruz.
AMOS'un bir varyantını PC dünyasına getirmeye uğraşan çok oldu geçmişte. Dark basic vardı mesela, bir amos klonu. Sonra purebasic çıktı, aynı yoldan yürüyen. Darkbasic çok fena fail olmuştu ama purebasic hala yaşıyor, gayet iyi.
Şimdi AOZ adı altında yeni bir amos klonumuz olacak. Bütün bir amiga camiasının 20 yılda yapamadığınının çok daha fazlasını 2 haftada kodlamış bir adam var karşımızda. Bir çalışmaya başladı mı durmuyor durdurulamıyor. Eğer ruh sağlığı el verirse bu proje biter ve çok da sağlam olacaktır. Loriciel'in desteği ile de satılırsa ordan da bir getiri kazanabilir.
François Lionet'e bol şanslar diliyorum. Umarım daha önce europress'e kaptırdığı gibi Loriciel'e paraları kaptırmaz.