Hoşgeldin @Oğuzhan ,
C64'den sonra Atari ST ile devam edene pek denk gelmedim. Hem de STe ile. Enteresan. Bir tek @savagery geliyor aklıma ama onun da zaman çizelgesi tam olarak böyle mi emin değilim. Senden bu tercihe dair daha kapsamlı öyküyü duymak isterim açıkçası.
@Alcofribas Aynen böyle oldu. Peki Nasıl oldu?
Sene 1988, aylardan eylül. Bursada mahalleden yakın dostum sünnet altınlarını bozdurup bir C64c kasa ve dataset aldı. O zamanlar ben 6 yaşındayım, okula da başlamamışım henüz.
Yani C64'e başladığımda okuma bilmiyordum
her gün arkadaşa gider sabahlara kadar River Raid, Barbarian, Rampage, Pit Stop II, Boulder Dash, IK Karate+, Bilimum joystick kırdıran california/summer/winter games, Turrican, Giana, vs. oynardık.
Bazen de poke moke kitaplardan bir şeyler yapmaya çalışırdık.
Sene 90, aylardan Ağustos. Artık ben de sünnet olacak kadar büyüdüm
İlkokul 3'e de yeni geçiyorum
Babama yalvardım bana Amiga 500 diye. Tamam dedi. Sünnet altınlarımla bana Amiga alacaktı.
Rahmetli babam müzisyendi. O gün çıktı gitti bursadaki inegöl çarşısına. Eve bir geldi. 3 kutu ile...
Bir kutuda ATARI 1040STe yazıyor. Diğer kutuda ATARI SM124, son kutuda da 10 disket.
Dedim bu nedir
bir kaç yere amiga fiyatı sormuş ama son girdiği dükkandaki adam muhabbet koyulaşınca ve babamın müzisyen olduğunu öğrenince demiş ki;
"Abi sen boşver Amigayı, ATARI Al. ATARI ile beste yaparsın, müzik yaparsın midi yaparsın, Yanına sana Cubase vereyim zaten alette midi portları var bağlarsın cihazına. Bütün profesyonel müzisyenler atari kullanıyor. Oğlun da üzülmez çünkü "amigaya çıkan her oyun atari'ye de çıkıyor" ...
Tabi bunu söylerken Jack Tramiel'e sormamış ne zaman batıracaksın firmayı diye
Başta üzüldüm ama sonra kurdum cihazı açtım disket kutusunu, içinde cubase var trackler var
Oyun olarak da sadece "Buggy Boy" var
Bu fotoğraf anlattığım ilk gündendir (Monitörü de kendine almış tabi, bu monitörde oyunlar çalışmıyor, ondan tv'ye bağlı)
ATARI Hikayemin girişi budur.
Aynı zamanda amcam yönetmendir. O dönem bir film çekti. başrolde Fikret Kuşkan'ın oynadığı "Dönersen Islık Çal" filmi. O filminde duyduğunuz "her müzik" babam tarafından ATARI 1040STe ile bestelenip kaydedilmiştir
@Alcofribas "Senden bu tercihe dair daha kapsamlı öyküyü duymak isterim açıkçası" dediğinde bu derece bir öykü bekliyor muydun bilmiyorum ama kısaca geçiştirmek istemedim detaylı yazmak istedim