POS cihazı üzerinde çalışan bir scene release... Bu müthiş bir şey! Daha önce hiç böyle bir release görmemiştim, çok ilgimi çekti doğrusu.
Sevgili @codewarrior, ufkumuzu açması ve yaratıcılığımızı desteklemesi adına, rica etsem yazdığınız bu mini demo ile ilgili bize biraz bilgi verebilir misiniz? (Örneğin, bu donanımın spec'leri nedir? Hangi dil ile bu demoyu yazdınız? Animasyon real-time rendering mi yoksa pre-rendered mı?)
@matahari üstad, nazik sözleriniz için çok teşekkür ederim. Aslında bu yarım kalmış bir çalışma, çok yeni de değil. Sizin mesajınızı gördükten sonra bu videoyu çektiğim tarihe baktım, geçen yıl Mart ayı imiş. Yani neredeyse bir senelik. Bir partnerden gelen haftalar seviyesinde zor bir sorunu çözmeye uğraşırken bunalıp kendi kendime hazırladığım birşeydi. Aslında alttan bir kayan yazı da koyacaktım ama şansıma sorunu bu arada buldum ve hallettim. Bu 'mini-demo'yu da unuttum. Geçen gün eski foto/videolara bakarken gördüm, ilginizi çekebileceğini düşündüm. Hikayesi böyle.
Bu terminal modeli 600MHz'lik bir Cortex A9 32-bit RISC işlemciye sahip, 1500 MIPS yapabiliyor. Kabaca sanırım Pi 2 ile Pi 3 arasında bir yerde. Ama donanım ve yazılım tamamen 'custom', yani mesela işlemcisi A9 bazlı bir 'custom' işlemci. İşletim sistemi ARM'ın RISC bazlı dağıtımından yola çıkılarak yine güvenlik kaygıları üst düzeyde tutularak devşirilmiş bir işletim sistemi. Herhangi bilinen birşeye benzemiyor açıkcası. Yine ekrana erişim özellikle PIN girişlerindeki güvenlik standartlarını karşılayabilmek için epey kısıtlı. Sonuçta, kısaca söylemem gerekirse, real-time rendering yapabilecek bir toolseti yok SDK içerisinde, olsa da bu ekran erişim kısıtlarıyla bu alet yapabilir miydi bilemiyorum. Tabi böyle bir terminalle çalışmanın güzel tarafları da var: Mesela bir fiş yazıcısı var, bunu çalıştıran bağımsız bir printer-server thread'i var. Dolayısı ile debugging için satır bastırmak gayet efektif bir yöntem haline geliyor. PC bazlı bir debugger'a ihtiyacınız kalmıyor.
Burada gördüğünüz şey, C++ ile yazılmış bir kod ile, pre-rendered framelerin teker teker bu terminalin özel formatına çevirilerek ekranda gösterilmesi. Açıkcası epey 'smooth' bir animasyon çıkmıştı, epey mutlu olmuştum ilk gördüğümde.
Aslında bu terminallerin gelişmesi ile (bugünlerde Android POS cihazları tek tük görmeye başlayabilirsiniz) ekranlar giderek büyüyor. Aklımda özellikle müşteriye dönük UI'ın tasarımının bize bırakıldığı yerlerde, Amiga WB benzeri old-school bir tema önermek var. Henüz Android'lerin yaygınlaşmasına vakit var tabii, ama başarabilirsem en azından bir konsept olarak çalıştığımız ajansa hazırlatmaya çalışacağım. Gerçekleştirebilirsem sizlerle de paylaşacağım. Bir kredi kart ödemesini böyle bir retro tema ile yapmak güzel bir deneyim olacaktır eminim

Selamlar, sevgiler.