Herkese merhabalar,
Foruma uzun süredir üyeyim
Tanındığımı düşündüğüm için. Sanırım bu konuya yazmak hiç aklıma gelmemiş. Böyle bencilce davrandığım için utandım ve yazmaya karar verdim.
Öncelikle özür dileyerek başlamak istiyorum
Benim adım Eşref. 1982 doğumluyum. İlk retro cihazım bir c64 idi. Disket sürücüm de vardı
Şöyle bir avantajım vardı diyelim. Babam Almanya'ya işci olarak gittiğinden orada rahatlıkla bu cihazları temin edebiliyorduk. Zaten c64'te çok pahalı bir cihaz değildi
Almanya'da doğduğum için pop kültür, renkli tv, uzaktan kumandalı oyuncaklar, VHS, anime gibi şeylerle beynim dolmuş durumda. Tabi bu süreç babacım Türkiye'ye dönene kadar sürdü. Sonra Türkiye'de hadi al alabiliyorsan bir cihaz veya oyuncak
Küfür, yokluk,dayak, haraç gibi kavramları öğrenmeye başladım burada
(Tramvatik bir durum, yani ülkemiz çok tramvatik
halada öyle.) Şuanda farkı yok aslında hep bir zorluk var ülkemizde.
Amiga 500 tabi o zaman Türkiye'ye gelmiştik hem pahalıydı hemde dönem koşullarında almak çok zordu. Şu an evimde kullandığım A500'ümü 1992 yılıydı sanırım. 2. el olarak almıştım. Tabi baya Harçlık biriktirip babamında desteği ile. Tabi Amiga 500 benim için bir boyut atlamaydı. Çok acayip bir cihazdı. Başından kalkmıyordum. Çizim yapmayı o zamanlarda severdim. Deluxe Paint 4'te basit çizim ve animasyonlar yapıyordum, çocuk kafası. Şuan meslek olarak yapıyorum bu arada
Türker abiyle tanışmayı çok istiyorum. Bana çok destekleri oldu kendisine tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum. İşlerim bu ara biraz yoğun hafifler hafiflemez ilk buluşmalardan birine katılmayı düşünüyorum. Retrojen ekibiyle de tanışmayı çok istiyorum. Bu vesile ile bende kendimi tanıtmış olayım. Herkese sevgi ve selamlar.