Yahu desktop işletim sisteminde tablet arayüzünün de gecekondu gibi yanda barındırılması neyin kafası bilmiyorum ben şahsen. Bak adam hangi sisteme kurmuş, kuruyor bunu; ötekini kapa gitsin, bu kadar mı zor yaw?
Alttakilerden biri klasik control panel, öteki niye var?
Gerçekten bu iki başlılık windows10'un en saçma özelliği. Birçok ara birim iki başlı. Çoğu zaman eski arayüze ulaşmak için önce birincisini aşmanız gerekiyor. Sanki süper bir iş yapıyormuş gibi önce flat tasarımdaki basit arayüzü gösteriyor. benim bu tasarıma itirazım yok ama, tüm seçenekler neden yok?! nerede diğerleri, koy köşeye elipsis'i ver altına advanced menüyü.
Örneğin (ekteki video) önce ayarları açıyorum, sonra gitmek istediğim yerin bağlantıları orda yok, geri butonu da yok. Başka bir metne basıyorum, geri gelince başka bir sayfaya çıkıyorum, ayar linkleri sağda beliriyor. Bundan daha kafa karıştırıcı tasarlanamazdı sanırım. Burdaki bin tane cümle yerine, her zaman ekranın bir yerinde basılmaya hazır basit bir grafiği tercih ederdim. Evet ilk seferinde mouse ile üzerinde biraz bekleyip bu ne butonu diye öğrenmem gerekirdi ama sonunda o butona basmayı öğrenirdim herhalde.
Windows 11 sadece bunları düzeltse parasını verir alırım.
Bu arada benim Laptop dokunmatik ekran. Bu sebepten bana iki ara yüz de gerekiyor. Özellikle derste tuş ve mouse yerine direkt olarak ekran klavyesini/menüleri kullanarak ilerliyorum. Fakat bu geçiş çok embesilce. Mouse'u elime aldığım gibi mouse'a uygun tasarım, ekrana dokunduğum gibi flat tasarıma geçmeyi tercih ederim.