Benim Windows ve MacOS'ta en uyuz olduğum GUI davranışlarından biri, aktif pencerenin illa en öne geçmeye şartlanmış olması. Amiga'da pencere derinlikleri ayarlanabiliyordu. Bazı pencereleri öne sabitlemek istiyorum, bazen de arkadaki bir pencereyi öne almadan copy-paste falan yapmak istiyorum ama yoruyor bu işler. En azından öne sabitleme seçeneği olmalıydı pencereleri. Amiga kullanmış olanlar bunu daha iyi anlayacaktır.
Bağlantılı olarak alt+tab'i de bozdular, belli bir windows versionuna kadar alt+tab bu işi bir nebze de olsa rahatlatıyordu (en son win 7'de güzeldi sanırım, tam hatırlamıyorum) ama ben win10'da alt+tab kullanamıyorum, pencere listesi saçma sapan davranıyor, her tıklayışta pencerelerin yeri filan değişiyor artık. Oysa eskiden hiç mouse'u filan karıştırmadan şakır şakır iş yapıyordum ben alt+tab'le.
Bir de saatin sağındaki alana tıklayarak desktopa inme meselesini bozdular, oradaki alan neden artık 1 pixele daraldı? Ona nasıl tıklayalım yahu?
Klayeden alt ve herhangi bir pencere köşesindeki X[close]'a tıklayarak bütün pencereleri tek seferde kapama özelliğine de çoktan elveda dedik.
Office picture manager da kral bir araçtı, onu da bitirdiler.
MS cephesinde, windows ui/ux'inde geri gidiş say say bitmez.