Ben çok abartılmadan kaliteli bir şekile tasarlanmış skeuomorphic tasarımları çok severdim, linç edilmeyeceğimi bilsem halen az da olsa yaptığım tasarımlarda kullanmak isterim.
Bunun yanında, sadelik ve işlevsellik bağlamında son yıllarda ortaya çıkan gidişatın aksine düşünmüyor olsam da, bu sadeliğe, artık işlevselliği baltalamaya başladığı noktada karşıyım.
Gördüğüm kadarıyla bu iki şekilde ortaya çıkabiliyor. UI daki sadelik, bilinçli veya bilinçsiz abartılarak, yazılım fonksiyonlarında da sadeleşmeye gidiliyor ve aslında o yazılımda olması gerektiğini düşündüğünüz basit bir fonksiyonun artık olmadığını fark ediyorsunuz. Evet bu fonksiyon çok nadir kullanılıyor olabilir, ama ihtiyaç durumunda UI de bir adımla olmasa bile mutlaka ulaşılabilecek bir yerlerde olmalı.
İkinci karşı olduğum durum da, aslında benim kullanıcı olarak çok kullandığım bir fonksiyonun, bir adımdan daha fazlasıyla ulaşabileceğim bir yerlere saklanmış olması. Eğer UI de sadeleşmeye gidilecek ise, bir şekilde en azından power userlar için bu UI'i customize etme şansı tanınmalı.