Tam olarak neden şikayetçisin ben anlayamadım...
Alpyre'nin mockup'ı üzerine deneme yapayım dedim. Ama bunlar gerçek
Önce ibrowse:
Ibrowse'un en son versionu. Halen CSS desteklemiyor ama basit javascript kodlarını derleyebiliyor. Evet malesef birçok şeyi gösteremese de, çok az ram ile ve amigaOS3.1 kullanarak elimizdeki en iyi browser bu. 25mhz'lik bir 040 ile stiller yüklenmese de PNG ve JPG dosyaları yüklemeyi başardı. Sayfa akıcı ve kısmen hızlı yükleniyor denebilir. (forum ana sayfamız yaklaşık 15 saniyede resimler dahil tamamen yükleniyor).
Klasik amiganızda dergi okuma keyfiniz de kesintiye uğramıyor, retrojen e-kütüphane tamamen çalışır durumda, tamam menüsü uzunca bir listeye dönüşüyor ama sayfalara göz atmak sorun değil:
Sonra amigaOS3 ile alabileceğimiz ikinci browser malesef amigaOS3.5 ile çalışıyor, OS3.1 desteği yok. BU ps3'de de bulunan "netsurf". Bolca da ram istiyor. Minimum 32MB. Ama ben 128MB ile denedim. Sonuç hiç fena değil. CSS'in büyük kısmı destekleniyor. MUI gereksinimi yok, normal gadtools ile pencere açılıyor. Sayfa render hızı elbette iBrowse'dan yavaş ama ağlatmadı. Sayfayı kaydırınca o sayfa tekrar hesaplanmak zorunda kalıyor, blok blok yükleniyor. Bakınız:
Favicon bile yüklenmiş!
Mesajlar da olabildiğince render edilmiş:
Bir de kütüphaneyi test ettim, onda da büyük bir sorun yok:
Konu ile bağlantısı için hemen sorayım, netsurf'de butonların üzeri boş görüyorsunuz. Ama tek bir kere bile yanlış butona basmadım. Yani hangi butonun nerede olacağını kestirmek zor değilmiş.
Örneğin ilk üç buton geri-ileri-dur.
eğer doğru düşünülmüş ise sembol bile gereksiz, butonun yeri işlevini belli ediyor.