Flat'ı dert olarak görmek yerine Aqua'nın da gerisine, drop shadow illetine bakıyorum. Burada suçlanacak adam yok, çünkü Amiga'dan Windows's a herkes kullanmış durumda. Arkasına gölge eklemenin ardından içine gölge eklemek, pseudo-3D havasının (Doom terimini kastetmiyorum) bir sonraki basamak olması doğal. Aqua ile girmiş ikonun arkasına (bkz. W31) değil de içine gradient halinde gölge koyma işi, o da ilk olarak 2000 yılında tanıtılmış Apple tarafından. Jobs'ı günahım kadar sevmesem de ya MS ya Palm bir şekilde hayatımıza girecekti bu şey bana kalırsa. "Yeni milenyum, yeni başlangıç" teması televizyon dizilerinden tutun albümlere kadar uzanıyor, bu devrim ihtiyacı (Bowie buna "millenium fetish" der) bir yana, 3 boyutlu text (hatta maniplasyon) ve gradient arkaplan artık ev kullanıcısı için yazılım olarak da ulaşılabilir bir seviyeye gelmiş, ki bunun Amiga'sı Mac'i yok, ikonlarda bunu aramaları olası geliyor. Albüm kapaklarında veya film afişlerinde bunu çok görüyorum. Kim bilir belki 2D-3D geçişi bu kadar devrimsel kabul edilmese hiç uğraşmamız gerekmeyecekti, yada öyle bir döneme denk gelmese.